Davos-eliten spør seg: – Er vi en del av problemet?

0

Førte den globale elitens entusiasme for grenseløs kapitalisme til et populistisk backlash?
Milliardærklubben World Economic Forum som er klubben for de tusen rikeste selskapene i verden, de aller mest søkkrike dollarmilliardærene og deres politiske vasaller har i årevis drevet sin globalistiske agenda. 2016 ble det året da globalismen sprakk og det går ikke upåaktet hen, sjøl blant de rike og mektige i Davos. Det er nytt årsmøte for den transnasjonale kapitalismen 17. – 20. januar 2017 og enkelte som kommer dit har allerede begynt å spørre seg om de faktisk er en del av problemet. Dette skriver Matthew Campbell og Simon Kennedy på nettsida til Bloomberg.

Kenneth Rogoff, som er en av de faste i Davos, og som har vært sjeføkonomi i IMF, sier:

A joke I’ve told 1,000 people in the months since leaving Davos is that the conventional wisdom of Davos is always wrong,”  “No matter how improbable, the event most likely to happen is the opposite of whatever the Davos consensus is.”

Campbell og Kennedy skriver:

In its four decades of existence, the WEF has nurtured a broad consensus in favor of globalization and open markets. At its core is the notion that capital, goods, and people should be able to move freely across borders, a principle that can deliver huge benefits to those with education and money but seems terrifying to those without either. For the 3,000 people who will convene in the small Swiss town from Jan. 17 to 20, the 2017 event could be a moment of reckoning. At speakers’ podiums, coffee bars, and the ubiquitous late-night parties, they’ll be asking themselves whether Davos has become, at best, the world’s most expensive intellectual feedback loop—and, at worst, part of the problem. “Since the recession, the boom has benefited the upper-income earners and done little for those in the middle or on less. That’s the backlash,” says Nariman Behravesh, the chief economist for research provider IHS Markit. “The Davos vision of the world has not delivered a broad-based economic recovery.”

Milliardærene vil samles i kaffebarer og lounger i Davos og snakke bekymret om hvordan de skal berge det globalistiske prosjektet sitt. IMF-sjef Christine Lagarde, som nylig ble dømt for alvorlig økonomisk mislighold av milliarder – uten å få straff, foreslår å lansere «en globalisme med et annet ansikt, som ikke ekskluderer folk underveis». BlackRocks viseformann Philipp Hildebrand sier at man må gjøre noe «nyposisjonering» for å vise at «Davos kan takle det grunnleggende problemet med ulikhet».

Davos-eliten vil prøve å klekke ut nye planer for å fortsette det globalistiske prosjektet sitt, men det er svært interessant at de i 2017 må innrømme at folket ikke liker dem.
Og det er interessant at den deltakeren det er knyttet mest interesse for er Davos-nykommer Xi Jinping, som vil lansere Kinas visjon for internasjonalt samarbeid.

 

Les også: Hva er World Economic Forum og hva er det de planlegger?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBakstreversk norsk energipolitikk
Neste artikkel2017 er året EU må se etter en exit-strategi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).