Utenriksminister Børge Brende og regjeringens Syriapolitikk

11
Eva Thomassen
Av Eva Thomassen

Utenriksminister Børge Brende ble intervjuet på radio 29.12.2016. Intervjuet viste til fulle at Brende er en kunnskapsløs og historieløs lettvekter når det kommer til Syria. Han slenger rundt deg med fraser som er helt grunnløse. Brende har sammen med allierte i NATO og Saudi Arabia promotert en sunniregjering i Syria. Han har støttet en sekterisk evigvarende krig som ville gavne Israel og Saudi Arabia og selvfølgelig NATO.

Brende sier han vil ha på plass en ‘inkluderende sunnimuslimsk’ regjering. Hadde Brende satt seg ned 5 minutter og sett på sammensetning av den syriske regjeringen ville han funnet at det er kun president Bashar Al- Assad som er alawitt. De viktigste ministerpostene er besatt av sunnimuslimer. Utenriksministerne, forsvarsministeren, justisministeren, innenriksministeren er alle sunnimuslimer.

Øverstkommanderende for de militære styrker er sunnimuslim. 70 % av den syriske befolkningen er sunnimuslimer. Den syriske hæren gjenspeiler befolkningen og består således av flest sunnimuslimer. Grunnen til at ditt ønske om å ‘fase’ ut Assad ikke lykkes, Brende, er at den syriske hæren og det syriske folket er først og fremst syrere. Ulike religioner og etniske grupper i Syria har levd sammen i tusener av år.

Våpenkasser i Øst-Aleppo

De enorme våpenlagrene, kjemiske fabrikkene, gasslagre, mat- og medisindepoter i Al-Nusras eie i øst Aleppo var merket USA, UK, Israel, Saudi Arabia. Disse lagrene var nok til å drive krig i flere år i Syria. De massegravene som er avdekket viser hvem det er som sto for massakrer.

Det var ikke spor etter White Helmets i øst Aleppo.

Den norske regjeringen har bevilget milliarder av kroner til sivilbefolkningen. Ikke et øre har gått til sivile i Vest-Aleppo eller andre steder hvor 90% av sivilbefolkningen bor. Alle pengene er gått til opprørskontrollerte områder hvor 10% av befolkningen bor. ‘Hjelpen’ er smuglet inn ulovlig fra Tyrkia ved hjelpa av terrorgrupper som kontrollerer grensene mot Tyrkia. Våpnene var kamuflert som mat.

Solberg-regimet og Brende har støttet alle sanksjoner mot Syria som rammer 23 millioner syrere. Sanksjonene gjør at medisiner, medisinsk utstyr, med mer enn 10% amerikansk innhold rammes av sanksjonene. Leger får ikke tilgang på deler til stetoskop, barn med kreft dør, Det er ikke mulig å sende penger til Syria, fordi du støtter sanksjonene mot den syriske sentralbanken. Det er ikke mulig å sende pakker med fly, fordi det er boikott av alle flyvinger til Syria. Vil minne om at sanksjonene mot Irak gjorde at 500 000 barn døde. Sanksjonene mot Syria er de kraftigste noe land noen gang er utsatt for.

Dette er å betrakte som krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Gassangrepet som Brende hevder Assad stod bak i 2013 er løgn. Det var en ‘false flag’-aksjon for å få mulighet til å invadere Syria. I stedet for å ha «NATO-boots on the ground» har dere brukt leiemordere som har begått de styggeste forbrytelser verden noengang har sett. Solberg-regimet sammen med Stoltenberg-regimet bør etterforske seg selv og gi Syria erstatning for de grusomme ødeleggelsene dere har forårsaket i kampen for regimeendring i Syria.

Hovedgrunnen til dere ikke har lykkes er at størsteparten av den syriske befolkningen støtter president Al-Assad, som Brende i ‘politisk kvarter’ på NRK grøtete erkjente er Syrias legitime president.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Jeg blir klokere på sannheten hver gang Pål Steigan formidler? Ser fram til mer i 2017, ønsker deg og din penn et riktig og sannferdig 2017?

 2. Brende later som han er amerikaner. Alt som kommer fra USA er han enig i – sist i dag morges da han ikke et sekund nølte med å slutte seg til anklagene mot Russland (om spionasje på nettet), som førte til at USA nå har utvist 15(?) russiske diplomater etc.
  Men jeg vil jo ikke kalle gassangrepet mot Ghouta en «løgn» – det var jamen virkelig nok! Det var jo bare det at det var opprørere, antakelig flest fra Daesh/IS – som hadde laget det til i Tyrkia ved hjelp av saudiarabere – som sto bak det. Ikke regimet.

  • Noen skriver at Norge er USAs 51. stat, og det er vel helt sikkert at Norge og norske politikere ikke kan gjøre noe som ikke først er godkjent av Washington.

   Martin Armstrong skriver: «Additionally, Snowden was very concerned because the US Intelligence placed cyberbombs inside the power grids and everything of allies, just in case some day in the future they did not do and the Administration told them the US government could turn them completely dark.»

   At USA har muligheter for å skru av kraftforsyningen hos allierte som ikke oppfører seg, var nytt for meg, men uansett så er det helt sikkert at USA har et skikkelig balletak på Norge og andre allierte, så dette kan vel i hvert fall delvis forklare hvorfor Brende er så servil overfor USA.

   https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/2016-u-s-presidential-election/obamas-desperate-attempt-to-save-the-democratic-party-by-blaming-russia/

   • «At USA har muligheter for å skru av kraftforsyningen hos allierte som ikke oppfører seg, var nytt for meg, men uansett så er det helt sikkert at USA har et skikkelig balletak på Norge og andre allierte, så dette kan vel i hvert fall delvis forklare hvorfor Brende er så servil overfor USA.»

    Bruk noen timer på å søke informasjon om norske sikkerhetsselskap, og hvem som eier dem. For øvrig begynner det vel å bli åpenbart for flere nå at «noen» har et skikkelig «balletak» på våre politikere, og har hatt det lenge. Med økende press danser de til slutt helt febrilsk.

 3. Både Brende og Søreide – som kommer fra Unge Høire – later ikke som om de er amerikanere,de er amerikanere.Nå skal de også nedlegge store deler av Heimeværnet og opprette US-Marines base i Værnes.
  Hvis disse folkene får ture fram som de har for vane,må vi ikke se bort fra at Norge kan bli et nytt Libya eller Syria når krigene mot Russland braker løs.
  Hadde vi hatt en venstreside i Norge ville utkastelsen av US-Marines fra Norge stått øverst på prioriteringslista,men som vi vet: slik er det ikke.
  Vi trenger ikke flere «sosialistiske partier», men vi trenger til en norsk motstandsbevegelse mot globalisering og amerikanisering. Og det er en akutt hastesak før USA overtar all politisk og militær virksomhet i Norge.

 4. Detta är litet «off-topic» men eftersom debattörerna anser att Norge är kandidat till att bli 51:a delstat i USA kan jag inte låta bli att påpeka två saker. 1) I Europa verkar det finnas rätt många stater som kämpar om denna titel: 51:a delstat. Och nu kommer den dåliga nyheten 2) Ingen av dessa verkar känna till vilken säkerhetsdoktrin som i USA kommer före alla andra. Denna doktrin som varje högre militär i USA får lära sig lyder således: «Vi kommer aldrig att offra Chicago för att rädda München». Översatt till handling innebär detta att USA kan provocera i Europa hur mycket som helst, ända fram till krigsutbrott, men kriget måste stanna i Europa (exempel Ukraina), Aldrig provocera Ryssland så långt att de skulle få skäl att angripa amerikanska kontinenten. Européerna är kanonmaten, Nato är lockbetet.

 5. Det slår meg,Jan N. at denne doktrinen som du henviser til er en slags teoretisk oppsummering av USAs kriger i første og annen verdenskrig,men som idag kun har en effekt av villedelse.
  For som Nato kom fram til under siste Warsawatoppmøte var at Nato måtte betraktes som en atomvåpen-allianse.
  Selv politisk interesserte har svake kunnskaper om at de nye atomrakettene,B61-12, kan utstyres med mange forskjellige grader av sprengkraft og de laveste produserer ikke mye radioaktivitet. 180 av disse er under utplassering i Nato-Europa og jeg vil tro de finnes på plass inni de norske fjell siden de allerede finnes i det sentrale Tyskland,Büschel.
  Russland kan ikke føre noen europeisk krig uten at de må ta ut Natos Vardøradar som har et overvåkning/avlyttingsområde som strekker seg helt til linja Petersburg-Murmansk. Det vil jeg tro vil være en av Russlands aller første prioriteter i den nye krigen. Og her er det ikke spørsmål om noe eksistensielt valg,men de er under Zugzwang,(trekktvang). De har ikke noe annet valg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.