Utenriksminister Børge Brende og regjeringens Syriapolitikk

0
Av Eva Thomassen

Utenriksminister Børge Brende ble intervjuet på radio 29.12.2016. Intervjuet viste til fulle at Brende er en kunnskapsløs og historieløs lettvekter når det kommer til Syria. Han slenger rundt deg med fraser som er helt grunnløse. Brende har sammen med allierte i NATO og Saudi Arabia promotert en sunniregjering i Syria. Han har støttet en sekterisk evigvarende krig som ville gavne Israel og Saudi Arabia og selvfølgelig NATO.

Brende sier han vil ha på plass en ‘inkluderende sunnimuslimsk’ regjering. Hadde Brende satt seg ned 5 minutter og sett på sammensetning av den syriske regjeringen ville han funnet at det er kun president Bashar Al- Assad som er alawitt. De viktigste ministerpostene er besatt av sunnimuslimer. Utenriksministerne, forsvarsministeren, justisministeren, innenriksministeren er alle sunnimuslimer.

Øverstkommanderende for de militære styrker er sunnimuslim. 70 % av den syriske befolkningen er sunnimuslimer. Den syriske hæren gjenspeiler befolkningen og består således av flest sunnimuslimer. Grunnen til at ditt ønske om å ‘fase’ ut Assad ikke lykkes, Brende, er at den syriske hæren og det syriske folket er først og fremst syrere. Ulike religioner og etniske grupper i Syria har levd sammen i tusener av år.

Våpenkasser i Øst-Aleppo

De enorme våpenlagrene, kjemiske fabrikkene, gasslagre, mat- og medisindepoter i Al-Nusras eie i øst Aleppo var merket USA, UK, Israel, Saudi Arabia. Disse lagrene var nok til å drive krig i flere år i Syria. De massegravene som er avdekket viser hvem det er som sto for massakrer.

Det var ikke spor etter White Helmets i øst Aleppo.

Den norske regjeringen har bevilget milliarder av kroner til sivilbefolkningen. Ikke et øre har gått til sivile i Vest-Aleppo eller andre steder hvor 90% av sivilbefolkningen bor. Alle pengene er gått til opprørskontrollerte områder hvor 10% av befolkningen bor. ‘Hjelpen’ er smuglet inn ulovlig fra Tyrkia ved hjelpa av terrorgrupper som kontrollerer grensene mot Tyrkia. Våpnene var kamuflert som mat.

Solberg-regimet og Brende har støttet alle sanksjoner mot Syria som rammer 23 millioner syrere. Sanksjonene gjør at medisiner, medisinsk utstyr, med mer enn 10% amerikansk innhold rammes av sanksjonene. Leger får ikke tilgang på deler til stetoskop, barn med kreft dør, Det er ikke mulig å sende penger til Syria, fordi du støtter sanksjonene mot den syriske sentralbanken. Det er ikke mulig å sende pakker med fly, fordi det er boikott av alle flyvinger til Syria. Vil minne om at sanksjonene mot Irak gjorde at 500 000 barn døde. Sanksjonene mot Syria er de kraftigste noe land noen gang er utsatt for.

Dette er å betrakte som krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Gassangrepet som Brende hevder Assad stod bak i 2013 er løgn. Det var en ‘false flag’-aksjon for å få mulighet til å invadere Syria. I stedet for å ha «NATO-boots on the ground» har dere brukt leiemordere som har begått de styggeste forbrytelser verden noengang har sett. Solberg-regimet sammen med Stoltenberg-regimet bør etterforske seg selv og gi Syria erstatning for de grusomme ødeleggelsene dere har forårsaket i kampen for regimeendring i Syria.

Hovedgrunnen til dere ikke har lykkes er at størsteparten av den syriske befolkningen støtter president Al-Assad, som Brende i ‘politisk kvarter’ på NRK grøtete erkjente er Syrias legitime president.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.