USAs kongress vedtar kamp mot «nettsteder med Russland-propaganda»

0
Storebror ser deg. Skjermdump fra video.

30. november 2016 vedtok kongressen i USA en lov (HR 6393) som gir regjeringa fullmakter til propagandakrig mot Russland. Dette skjedde ei uke etter at Washington Post kjørte sin famøse artikkel om «fake news» og loven ble fremmet av republikaneren Devin Nunes, som har Google aka Alphabet som en av sine største donorer.

Loven ber regjeringa om å

«counter active measures by Russia to exert covert influence … carried out in  coordination with, or at the behest of, political leaders or the security services of the Russian Federation and the role of the Russian Federation has been hidden or not acknowledged publicly.”

Det gjenstår å se om lovvedtaket faktisk blir til lov og om den blir godkjent av presidenten. Men det er i hvert fall tydelig at et overveldende flertall i kongressen ønsker seg en propagandakrig med Russland og reelle og innbilte Russland-venner på nettet.

På WaPos svarteliste finner man antiwar.com, counterpunch.org, drudgereport.com, rt.com, ronpaulinstitute.com, wikileaks.com og zerohedge.com for å nevne noen. I prinsippet vil enhver kritiker av de 0,01% og deres propagandamedier bli mistenkt for å være Russland-propagandister.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.