USAs kongress vedtar kamp mot «nettsteder med Russland-propaganda»

5
Storebror ser deg. Skjermdump fra video.

30. november 2016 vedtok kongressen i USA en lov (HR 6393) som gir regjeringa fullmakter til propagandakrig mot Russland. Dette skjedde ei uke etter at Washington Post kjørte sin famøse artikkel om «fake news» og loven ble fremmet av republikaneren Devin Nunes, som har Google aka Alphabet som en av sine største donorer.

Loven ber regjeringa om å

«counter active measures by Russia to exert covert influence … carried out in  coordination with, or at the behest of, political leaders or the security services of the Russian Federation and the role of the Russian Federation has been hidden or not acknowledged publicly.”

Det gjenstår å se om lovvedtaket faktisk blir til lov og om den blir godkjent av presidenten. Men det er i hvert fall tydelig at et overveldende flertall i kongressen ønsker seg en propagandakrig med Russland og reelle og innbilte Russland-venner på nettet.

På WaPos svarteliste finner man antiwar.com, counterpunch.org, drudgereport.com, rt.com, ronpaulinstitute.com, wikileaks.com og zerohedge.com for å nevne noen. I prinsippet vil enhver kritiker av de 0,01% og deres propagandamedier bli mistenkt for å være Russland-propagandister.

KampanjeStøtt oss

5 KOMMENTARER

  1. Jeg aner en stygg svikt i systemet når en nettavis som steigan.no ikke har blitt satt på denne indexen eller blitt forbudt, og redaktøren ennå ikke er buret inne. En mann og hans blogg som på ingen måte fyller konformitetskravene.

    Jada, jada, det kommer nok, men hvor mange unge og ubefestede sjeler skal vi risikere at han bederver før noen tar ansvar? De norske Wikipediapropellene satte ham på sin lille fille-index allerede for et par år siden. Og de jobber gratis. Skjerpings, Babel!

    Makan.

  2. Jeg har tidligere skrevet noen kommentarer på noen amerikanske nettsteder, blant annet CNN og Slate.com. På CNN tok det ca 20 minutter etter at jeg oppretta profil før den ble blokkert. På Slate tok det et par uker, hvor jeg av meddebattanter helt konsekvent ble beskyldt for å være russer, eller Putin-betalt agent, for å formidle informasjon om Hillary Clintons faktiske uttalelser om hva USAs politikk bør være i Syria. Dette på tross av at jeg brukte mitt fulle og egentlige navn i debattspaltene, og det dermed er lett å etterprøve at jeg er hvem jeg er. «Jeg ser de har satt deg opp med en troverdig profil» var blant kommentarene jeg fikk, før jeg ble blokkert også der. Så den redaksjonelle sensuren er i hvert fall helt klart operativ allerede i mainstream-media. Det som gjenstår er vel å blokkere tilgangen til alternative nyhets- og kommentarforumer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.