Syria offentliggjør liste over utenlandske agenter i Aleppo

0
Syrias FN-ambassadør legger fram liste over utenlandske agenter i Aleppo

eSyrias FN-ambassadør Bashar al-Jaafari la 19. desember 2016 fram ei liste over 14 utenlandske agenter og militærrådgivere som sitter fast i Øst-Aleppo etter at terroristene er blitt slått og har gitt opp den militære kampen der.

Syrias FN-ambassadør legger fram liste over utenlandske agenter i Aleppo

Lista er slik:

Mutaz Kanoğlu, Tyrkia, David Scott Winer, USA, David Shlomo Aram, Israel, Muhamad Tamimi, Qatar, Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi, Marokko, Amjad Qassem Al Tiraoui, Jordan og følgende fra Saudi Arabia: Muhamad Ahmad Assabian, Abd-el-Menham Fahd al Harij, Islam Salam Ezzahran Al Hajlan, Ahmed Ben Naoufel Al Darij, Muhamad Hassan Al Sabihi, Hamad Fahad Al Dousri, Qassem Saad Al Shamry, Ayman Qassem Al Thahalbi.

Måten disse landas representanter og main stream media har reagert på gjør det rimelig å anta at denne lista er korrekt. For hvordan har de reagert? Til nå med största möjliga tystnad. Det viser at de ikke kan benekte det. Hadde de benektet det, samtidig som de vet at det er sant, måtte de gjøre seg klare for en enda pinligere forestilling eller la sine agenter fullstendig i stikken.

Men det betyr igjen at sju av FNs medlemsland er tatt med buksene nede rundt anklene i å ha hatt ulovlige agenter som har samarbeidet og vært rådgivere for al-Qaida og deres allierte. Det er forståelig at den lojale pressa har fått beskjed om (eller er dressert nok til) å holde kjeft om dette.

Nyheten om disse agentene ble først gjort kjent av Voltaire.net, som franske myndigheter og imperialismetilhengere her hjemme har stemplet som upålitelig. Og den er også publisert av den syriske journalisten Said Hilal Alcharifi, som er basert i Damaskus. Nå taler altså alt for at lista er korrekt.

Nå burde ikke dette overraske noen. Det har vært godt kjent lenge, også fra helt andre kilder, at USA, Vesten, Israel, Tyrkia og oljediktaturene har hatt agenter og militærrådgivere i Syria – og mange flere enn de 14. For eksempel CNN (opp til 300) og Washington Post (også med tallet 300). Men også Times of Israel, som gjengir en melding fra russiske kilder om at «30 israelske og vestlige agenter» er drept under et bombeangrep i det vestlige Aleppo i det som den russiske kilden kaller et «operasjonsrom for koordinering» av terroristgruppene.

Novorussia.vision skriver at 230 instruktører fra USA, 54 britiske spesialsoldater, åtte franske og to nederlandske artillerispesialiser sitter fast i Aleppo sammen med jihadister fra IS.

Det er rimelig å anta at en del av det frenetiske vestlige spillet i FN de siste dagene har handlet om å skape en våpenhvile for å få disse agentene ut av den fella de sitter i. I stedet blir nå hele kartet for denne skitne intervensjonskrigen rullet opp når agentene blilr fanget, operasjonsrommene blir åpnet og våpen- og utstyrslagrene tømt. Dermed blir det også enda tydeligere for enhver som ikke er kjøpt og betalt av imperiet hvordan denne krigen har vært alt annet enn et opprør og i stedet en skitten, ulovlig og barbarisk intervensjonskrig der jihadister fra al-Qaida, Da’esh og andre ikke bare har fått støtte men også har fått råd, etterretningsdata og taktisk militær ledelse fra USA, Israel, Tyrkia, Saudi Arabia og resten av de såkalte «Friends of Syria». Når blir agentene fra Telemark-bataljon tatt, mon tro?

Forrige artikkelWhat happened to the White Helmets?
Neste artikkelLos EE.UU. en declive: es la economía, amigos!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).