Jihadistene har gitt opp mesteparten av Øst-Aleppo

10

Meldinger fra ulike kilder tyder på at det rakner for jihadistene i Øst-Aleppo. Almasdarnews skriver at jihadistene har oppgitt nesten hele Øst-Aleppo.

The Jihadist rebels of Fatah Halab have surrendered almost all of the districts of Old Aleppo after the Syrian Army’s swift advances west of the Aleppo International Airport risked splitting them apart from their comrades further south.
This comes after a massive rebel counteroffensive at Karm Al-Maysar and Karm Al-Qaterjy failed to yield any gains. Making matters worse for the insurgents, the Syrian Armed Forces would proceed to capture Sha’ar district and the nearby Turbet Lala district.

syrian-army-aleppo
Ei gruppe fra den syriske hæren forbereder videre framrykking i Øst-Aleppo (AFP)

alarabiya med hovedkvarter i emiratene skriver at 75 prosent av Øst-Aleppo nå er overtatt av den syriske hæren. Det er bygd på meldinger fra AP:

Syrian government forces and allied militias captured Aleppo’s centrally located al-Shaar neighborhood from rebels on Tuesday, securing nearly three quarters of the besieged enclave less than two weeks after launching a ground offensive, according to the Syrian military.
The Syrian government and its ally Russia meanwhile rejected a cease-fire for the war-torn city, keeping up the military offensive amid rebel retreats and massive displacement.
Rebels withdrew from al-Shaar under heavy bombardment by pro-government forces to the Marjeh and Maadi neighborhoods, local media activist Mahmoud Raslan told The Associated Press. Several gunmen were killed.
“Morale has hit rock bottom,” he said from inside the city’s remaining rebel-held enclave.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov sier at jihadistene nå har valget mellom å overgi seg eller bli utslettet.

Det går raskt mot jihadistenes endelige nederlag i Aleppo, og sjøl om USA desperat prøver å bruke taktiske knep for å redde dem, er det ingenting USA kan gjøre for å hindre nederlaget.
Forslaget fra en tverrpolitisk komilté i Kongressen ledet av Madeleine Albright om å gå til full krig i Syria vil ikke bli tatt til følge i det som er igjen av Obamas regjeringstid. Og når Donald Trump tar over er jihadistenes nederlag antakelig allerede et faktum. Forslaget var antakelig ment som en fullmakt til Hillary Clinton hvis hun hadde blitt valgt til president.

Når Aleppo er befridd fra jihadistene vil regjeringa ha kontroll over områder der mer enn 90% av befolkninga bor. FN-koordinator Jan Egeland har presset på for å få en våpenhvile for å levere forsyninger til det beleirede Øst-Aleppo. Den russiske generalmajoren Igor Konashenkov  sier at etter at store deler av bydelen var befridd har det ikke kommet noen hjelp fra FN. Hvis det stemmer må man jo spørre seg hva slags spill Egeland egentlig spiller.

Det meldes også at det russiske flyvåpenet har utslettet Daesh (IS)-stillinger i Deir Ezzor. Det er åpenbart at vi er ved et avgjørende vendepunkt i den mer enn fem år lange krigen, og man merker seg at vestlige medier og politikere ikke akkurat jubler over at terroristene lider nederlag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Egelands agenda i Syria-konflikten har ikke først og fremst vært å hjelpe flyktningene, men heller bistå regimemotstanderne.

 2. «Det er åpenbart at vi er ved et avgjørende vendepunkt i den mer enn fem år lange krigen, og man merker seg at vestlige medier og politikere ikke akkurat jubler over at terroristene lider nederlag.»

  Man merker seg det. Det man merker, er at det nå virker å være kommet til et slags metningspunkt for anti-russisk-, anti-Assad-og US-vennlig propaganda, både for mottakerne (tornerosene blant oss) og i mediene. Den blir stadig mattere i lakken og mer resignert i tonen, samtidig som Putin er god i sin rolle, han hoverer ikke, men understreker heller i hvilken grad han hverken har råd eller lyst til noen eskalering av en halv-kald krig, samtidig som han viser en temmelig mye mer overbevisende fast hånd i «kampen mot IS», noe som virker å ikke engang klare å gå de mest ihuga USA-vennlige stemmene hus forbi. Det kan virke som om kapper snus litt etter vinden her, og at det kanskje er i ferd med å bli opportunt å snakke med Russland allikevel. Også mindre morsomt med sanksjoner når medløperne ramler av lasset en etter en, kanskje. Med litt brann i triffidenes leir (Washington) pga. Trump, som det synes å være nå, føler europeiske ledere også tungt på savnet etter en tydelig US-hare å springe etter, slik tilfellet har vært med Brakke-Obama og Hillary-demokratene i åtte år. Finger i jorda. Nyorientering. Nye koster. Da kan man imidlertid i beste fall komme til sans og samling og plutselig huske at Russland og Putin er reélle størrelser, ikke en ond luftspeiling/ en «snark».

 3. Det er muligens usakelig, men jeg har aldri oppfattet Egeland som annet enn en slu rev av en politisk spiller som opptrer med «den barmhjertige samaritan» som cover up.

  Han vet selvsagt at nok en gang vil en «våpenhvile» kun bli respektert av Russland og Assads FSA noe som gir hodekutterne og opprørerne i fellesskap tid til omgruppering og tilførsler av resurser. Resultatet av Egelands «barmhjertighet» ville bety forlengelse av det hinsides all forstand grusomme infernoet i Aleppo og ytterligere herjing med sivilbefolkningen. Sjelden har Egeland avslørt sin dobbeltrolle så tydelig som i sine siste utspill etter min formening.

  • Jeg er enig med deg. Han blir aldri stillt til veggs. Man får aldri en forklaring når det de sier igjen og igjen ikke stemmer. En løgnernes løgner, og med tanke på CVen, hvordan kunne han få en slik jobb? Det ar bra de alierte får rensket ut i øst og sør Aleppo. Derfra har det blitt skutt katusja inn i resten av byen uten at vestlge medier har brydd seg. Nesten så man blir så ondskapsfull at man håper at deres reportere skal bli truffet.

 4. Det er alltid ille når sykehus blir truffet av raketter eller bomber. Når dette skjer i opprørskontrollerte områder er den vestlige mediedekninga enorm. I tillegg til blodige og grusomme detaljer fra selve angrepet, så er skyldspørsmålet alltid avgjort på forhånd, og artiklene flommer over av anti-russisk og anti-syrisk propaganda.

  Flere av sykehusangrepene i øst-Aleppo som vestlig media skriver om, er oppdiktede sykehus, ingen i Aleppo har noensinne hørt om disse sykehusene! Andre angrep mot sykehus/nødkonvoier er helt klart falsk flagg operasjoner, for hvordan kan russiske fly angripe, når de har stått på bakken nesten en måned!

  Når terrorister fra opprørskontrollerte områder fyrer av artilleri, bombekastere, og gassgranater mot vest-Aleppo, så er vestlig media stille som mus. Nylig var det et angrep mot et russisk sykehus der 8 syrere og 2 russiske sykepleiere ble skadet og drept. Vestlig media skrev ingenting om angrepet, røde kors ønsket ikke å fordømme angrepet, de kom kun med en generell uttalelse.

  Krigen i Libya, krigen i Syria, og valget i USA har vært svært avslørende for vestlig presse. Vestlig presse formidler stort sett propaganda og ikke nyheter. Norges største og mektigste konspirasjonsteoretiker, VGs Anders Giæver, er igjen ute med sine konspirasjonsteorier. Denne gangen skriver konspirasjonsteoretikeren Giæver om pizzagate, Alex Jones, Donald Trump og mange andre ting. http://www.vg.no/nyheter/meninger/donald-trump/hvor-tar-han-det-fra/a/23865833/

 5. Vi må vel ta med det at «venstresida» ved Klassekampen i 2011 på lederplass støttet «opprørene»,så iblant disse er også mye sorg nå.Klassekampen er veldig bekymret 6 desember: «Hva skjer om Assad vinner?» og har i den anledning henvendt seg til Cecilie Hellestveit som er tilknyttet den eksklusive imperialistiske tenketanken Atlantic Council.
  Det er å tro at Pål T.Jørgensen,Hellestveit og den gjengen får nye temaer snart for Israel har – velsignet av Trumps zionister – allerede startet opp krigen mot Syria med ny kraft: El-Mezzeh airbase ved Damaskus onsdag morgen bombet.
  Israel har bombet Syria 30 ganger siden 2011 og satser nå på å styrte både Assad og fordrive Iran og Hizballah fra Syria.
  Dog dette snakker Klassekampens eksperter intet om da det er det sentrale nå. Jeg personlig er ikke overrasket.

  • De brukte raketter, stemmer det? Sålenge russerne har disse nye antiluft systemene tar de ikke sjansen på å bruke fly. Det kan bli dyrt i lengden. Forøvrig er slike reaksjoner kjent stoff når Israel blir rasende.

   • Putin hadde sett seg tvunget til å utplassere russisk LV i form av S-300 SAM i Damaskus fordi israelerne hadde nektet å respektere syrisk suverenitet ved å bryte avtalen om å kun angripe Hizbollah i grenseregionene, og om natten til 7. desember skal Mezzeh militærbase i selveste Damaskus ha blitt angrepet med uidentifisert våpen sagt å være bakke-til-bakke rakettvåpen. Det finnes et TBM våpensystem i Israel, LORA som minner om Tochka-U, men det var helt sikkert mye mindre. Det er registrert store ødelegger i militærbasen.

    Angrepet kan også være en hevnaksjon mot et rakett angrep på en kolonne nær grensa til Libanon

   • Ja, det stemmer at brukte Israel bakke til bakkeraketter når de angrep flyplassen.

    USA har lenge hatt planer for et NEW IRAN AND SYRIA, dette for å hjelpe Israel til å være den ledende militærmakt, og for å sikre at Israel har atomvåpenmonopol i Midtøsten! Denne «konspirasjonsteorien» bekreftes med lekkasjene fra Hillary Clinton Email Archive. https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.