Jihadistene har gitt opp mesteparten av Øst-Aleppo

0

Meldinger fra ulike kilder tyder på at det rakner for jihadistene i Øst-Aleppo. Almasdarnews skriver at jihadistene har oppgitt nesten hele Øst-Aleppo.

The Jihadist rebels of Fatah Halab have surrendered almost all of the districts of Old Aleppo after the Syrian Army’s swift advances west of the Aleppo International Airport risked splitting them apart from their comrades further south.
This comes after a massive rebel counteroffensive at Karm Al-Maysar and Karm Al-Qaterjy failed to yield any gains. Making matters worse for the insurgents, the Syrian Armed Forces would proceed to capture Sha’ar district and the nearby Turbet Lala district.

syrian-army-aleppo
Ei gruppe fra den syriske hæren forbereder videre framrykking i Øst-Aleppo (AFP)

alarabiya med hovedkvarter i emiratene skriver at 75 prosent av Øst-Aleppo nå er overtatt av den syriske hæren. Det er bygd på meldinger fra AP:

Syrian government forces and allied militias captured Aleppo’s centrally located al-Shaar neighborhood from rebels on Tuesday, securing nearly three quarters of the besieged enclave less than two weeks after launching a ground offensive, according to the Syrian military.
The Syrian government and its ally Russia meanwhile rejected a cease-fire for the war-torn city, keeping up the military offensive amid rebel retreats and massive displacement.
Rebels withdrew from al-Shaar under heavy bombardment by pro-government forces to the Marjeh and Maadi neighborhoods, local media activist Mahmoud Raslan told The Associated Press. Several gunmen were killed.
“Morale has hit rock bottom,” he said from inside the city’s remaining rebel-held enclave.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov sier at jihadistene nå har valget mellom å overgi seg eller bli utslettet.

Det går raskt mot jihadistenes endelige nederlag i Aleppo, og sjøl om USA desperat prøver å bruke taktiske knep for å redde dem, er det ingenting USA kan gjøre for å hindre nederlaget.
Forslaget fra en tverrpolitisk komilté i Kongressen ledet av Madeleine Albright om å gå til full krig i Syria vil ikke bli tatt til følge i det som er igjen av Obamas regjeringstid. Og når Donald Trump tar over er jihadistenes nederlag antakelig allerede et faktum. Forslaget var antakelig ment som en fullmakt til Hillary Clinton hvis hun hadde blitt valgt til president.

Når Aleppo er befridd fra jihadistene vil regjeringa ha kontroll over områder der mer enn 90% av befolkninga bor. FN-koordinator Jan Egeland har presset på for å få en våpenhvile for å levere forsyninger til det beleirede Øst-Aleppo. Den russiske generalmajoren Igor Konashenkov  sier at etter at store deler av bydelen var befridd har det ikke kommet noen hjelp fra FN. Hvis det stemmer må man jo spørre seg hva slags spill Egeland egentlig spiller.

Det meldes også at det russiske flyvåpenet har utslettet Daesh (IS)-stillinger i Deir Ezzor. Det er åpenbart at vi er ved et avgjørende vendepunkt i den mer enn fem år lange krigen, og man merker seg at vestlige medier og politikere ikke akkurat jubler over at terroristene lider nederlag.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.