Jihadistene har gitt opp mesteparten av Øst-Aleppo

0

Meldinger fra ulike kilder tyder på at det rakner for jihadistene i Øst-Aleppo. Almasdarnews skriver at jihadistene har oppgitt nesten hele Øst-Aleppo.

The Jihadist rebels of Fatah Halab have surrendered almost all of the districts of Old Aleppo after the Syrian Army’s swift advances west of the Aleppo International Airport risked splitting them apart from their comrades further south.
This comes after a massive rebel counteroffensive at Karm Al-Maysar and Karm Al-Qaterjy failed to yield any gains. Making matters worse for the insurgents, the Syrian Armed Forces would proceed to capture Sha’ar district and the nearby Turbet Lala district.

syrian-army-aleppo
Ei gruppe fra den syriske hæren forbereder videre framrykking i Øst-Aleppo (AFP)

alarabiya med hovedkvarter i emiratene skriver at 75 prosent av Øst-Aleppo nå er overtatt av den syriske hæren. Det er bygd på meldinger fra AP:

Syrian government forces and allied militias captured Aleppo’s centrally located al-Shaar neighborhood from rebels on Tuesday, securing nearly three quarters of the besieged enclave less than two weeks after launching a ground offensive, according to the Syrian military.
The Syrian government and its ally Russia meanwhile rejected a cease-fire for the war-torn city, keeping up the military offensive amid rebel retreats and massive displacement.
Rebels withdrew from al-Shaar under heavy bombardment by pro-government forces to the Marjeh and Maadi neighborhoods, local media activist Mahmoud Raslan told The Associated Press. Several gunmen were killed.
“Morale has hit rock bottom,” he said from inside the city’s remaining rebel-held enclave.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov sier at jihadistene nå har valget mellom å overgi seg eller bli utslettet.

Det går raskt mot jihadistenes endelige nederlag i Aleppo, og sjøl om USA desperat prøver å bruke taktiske knep for å redde dem, er det ingenting USA kan gjøre for å hindre nederlaget.
Forslaget fra en tverrpolitisk komilté i Kongressen ledet av Madeleine Albright om å gå til full krig i Syria vil ikke bli tatt til følge i det som er igjen av Obamas regjeringstid. Og når Donald Trump tar over er jihadistenes nederlag antakelig allerede et faktum. Forslaget var antakelig ment som en fullmakt til Hillary Clinton hvis hun hadde blitt valgt til president.

Når Aleppo er befridd fra jihadistene vil regjeringa ha kontroll over områder der mer enn 90% av befolkninga bor. FN-koordinator Jan Egeland har presset på for å få en våpenhvile for å levere forsyninger til det beleirede Øst-Aleppo. Den russiske generalmajoren Igor Konashenkov  sier at etter at store deler av bydelen var befridd har det ikke kommet noen hjelp fra FN. Hvis det stemmer må man jo spørre seg hva slags spill Egeland egentlig spiller.

Det meldes også at det russiske flyvåpenet har utslettet Daesh (IS)-stillinger i Deir Ezzor. Det er åpenbart at vi er ved et avgjørende vendepunkt i den mer enn fem år lange krigen, og man merker seg at vestlige medier og politikere ikke akkurat jubler over at terroristene lider nederlag.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStanding Rock: utfordring for den etablerte makten – skole for sosiale bevegelser
Neste artikkelKissinger er anmeldt!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).