Kissinger er anmeldt!

3

Rødt Bergen og Latin-Amerikagruppen i Bergen anmeldte 6.12.2016 Henry Kissinger for krigsforbrytelser. I pressemeldinga skriver de:

Rødt Bergen og Latin-Amerikagruppen i Bergen anmelder Henry A. Kissinger for krigsforbrytelser. Dette gjør vi i forbindelse med at av at han deltar på et arrangement om fred og sikkerhet i Oslo søndag 11. desember, i regi av Nobel Peace Prize Forum og UiO. Når han oppholder seg på norsk jord kan han dermed pågripes og framstilles for retten. Hans besøk i Norge åpner en mulighet for at han kan tas inn til avhør, med sikte på senere strafferettslig oppfølging. Det er skamfullt å invitere Kissinger, og han har ingenting å gjøre i en debatt om nevnte tema!

Anmeldelsen sendes til Riksadvokaten som den overordnede leder av påtalemyndigheten for videre fordeling til rette instans innenfor påtalemyndigheten. Eventuelt vil vi også sende anmeldelsen til Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Anmeldelsen gjelder Henry Kissingers virksomhet som krigsforbryter fra 1969 og til 1975, da han virket som nasjonal sikkerhetsrådgiver og utenriksminister under presidentene Richard Nixon og Gerald Ford.

Tirsdag 6. desember vil vi levere anmeldelsen på politikammeret i Bergen. Vi håper dere vil dekke aksjonen vår. Gjerne ved å delta på overrekkingen eller på andre måter; intervju eller annet. Dere kan også få tilsendt hele anmeldelsen. Kissinger skal ikke føle seg trygg i Norge!

Les også:

Krigsforbryter gjester Norge

En massemorder kommer som æresgjest til Norge

 

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Nå så vi jo dessverre den gamle slakteren/ fredspriskollegaen sitte ringside under prisutdelingen i dag, så det virker, overraskende nok, ikke som om anmeldelsen har fått de helt dramatiske konsekvensene. Pussig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.