– EU trenerer avtale om å få 21 milliarder kroner i bistand fra Norge

4

Norske parlamentarikere fikk vite at EU-parlamentet trenerer avtaler om norske EØS-midler og fiskeeksport for å presse fram lavere toll på EUs landbrukseksport til Norge. Det er ABC Nyheter som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

På et møte i Strasbourg 14. og 15. desember for parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Liechtenstein, fikk de norske parlamentarikerne et oppsiktsvekkende budskap fra den svenske EU-parlamentarikeren Christofer Fjellner (fra Høyres søsterparti Moderaterna).

– EU-parlamentet kommer til å trenere ratifiseringen av avtalen om fisk og de finansielle bidragene til sosial utjevning for perioden 2014-2021, oppsummerer stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap), fra parlamentarikermøtet.

«De finansielle bidragene» betyr i klartekst norske bevilgninger på 2,3 milliarder euro, ca. 21 milliarder kroner, til utvikling i 15 av EUs medlemsland i perioden 2014-2021.Pengene forlanger EU for å åpne sitt indre marked for Norge gjennom EØS-avtalen.

– Det er ikke særlig til trussel å true med ikke å ratifisere en avtale hvor vi skal betale milliarder til EU. Så jeg syns Fjellner er bråkjekk, sier Hansen til ABC Nyheter.

Fjellner hevdet ifølge Svein Roald Hansen at de heller ikke ville ratifisere avtalene under EU-parlamentets desembersamling, og at dette var for å tvinge fram en kopling mellom disse avtalene og forhandlingene mellom Norge og EU om handel med landbruksvarer.

Det er naturligvis EØS-avtalen som bringer Norge opp i slike situasjoner. Begge de to «regjeringsalternativene» er tilhengere av en EØS-avtale som avstår stadig mer av norsk suverenitet til Brussel og der vi bit for bit tvinges til å ødelegge norske arbeidsplasser og norsk disktriktspolitikk for å underlegge oss EUs krav om fri markedstilganng.

Det viser seg at Norge er det eneste landet innenfor EU/EØS-området som er ratifiserer alle EU-direktiver før deadline. Maken til norsk lydighet og underdanighet finnes altså ikke.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Nå går vel Norges bidrag til «integrering» av sigøynere, og da man ikke har fått til dette i hverken øst eller vest, så er det ikke akkurat slik at EU har et behov for det norske bidraget. Husker jeg riktig var det kona til «bomber for fred» Stoltenberg som fikk ordnet at bidraget skulle brukes på denne måten, så Norge ikke hadde noe forhandlingsmakt ved å tilby noe EU-borgere vil ha.

  2. hvor fikk dere de mld fra mainstreem mediane dette er ingen trussel når det er 80% av jordens befolkning som ikke er med i EU og som kjøper norsk fisk med glede det er å le av at dere nok en gang går i den umulige fellea til det mainstrreem mediane lekker ut det er synd og når skal norske mediaer ut å lete etter nyhetene på egen hånd som vi må

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.