– EU trenerer avtale om å få 21 milliarder kroner i bistand fra Norge

0

Norske parlamentarikere fikk vite at EU-parlamentet trenerer avtaler om norske EØS-midler og fiskeeksport for å presse fram lavere toll på EUs landbrukseksport til Norge. Det er ABC Nyheter som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

På et møte i Strasbourg 14. og 15. desember for parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Liechtenstein, fikk de norske parlamentarikerne et oppsiktsvekkende budskap fra den svenske EU-parlamentarikeren Christofer Fjellner (fra Høyres søsterparti Moderaterna).

– EU-parlamentet kommer til å trenere ratifiseringen av avtalen om fisk og de finansielle bidragene til sosial utjevning for perioden 2014-2021, oppsummerer stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap), fra parlamentarikermøtet.

«De finansielle bidragene» betyr i klartekst norske bevilgninger på 2,3 milliarder euro, ca. 21 milliarder kroner, til utvikling i 15 av EUs medlemsland i perioden 2014-2021.Pengene forlanger EU for å åpne sitt indre marked for Norge gjennom EØS-avtalen.

– Det er ikke særlig til trussel å true med ikke å ratifisere en avtale hvor vi skal betale milliarder til EU. Så jeg syns Fjellner er bråkjekk, sier Hansen til ABC Nyheter.

Fjellner hevdet ifølge Svein Roald Hansen at de heller ikke ville ratifisere avtalene under EU-parlamentets desembersamling, og at dette var for å tvinge fram en kopling mellom disse avtalene og forhandlingene mellom Norge og EU om handel med landbruksvarer.

Det er naturligvis EØS-avtalen som bringer Norge opp i slike situasjoner. Begge de to «regjeringsalternativene» er tilhengere av en EØS-avtale som avstår stadig mer av norsk suverenitet til Brussel og der vi bit for bit tvinges til å ødelegge norske arbeidsplasser og norsk disktriktspolitikk for å underlegge oss EUs krav om fri markedstilganng.

Det viser seg at Norge er det eneste landet innenfor EU/EØS-området som er ratifiserer alle EU-direktiver før deadline. Maken til norsk lydighet og underdanighet finnes altså ikke.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.