Donald Trump med en finansminister fra Goldman Sachs

0

Under valgkampen lovte Donald Trump sine velgere å «drenere sumpen», altså fjerne lobbyistene og korrupte politiske interesser fra regjeringsapparatet.

Dette vil sjølsagt ikke skje. Nå har The Donald utpekt Steven Mnuchin til å bli sin finansminister. Og denne Mnuchin er en mann rett fra «sumpen», 100% Wall Street. Faren hans var bankmann og partner i Goldman Sachs og sjøl har han tjent titall millioner dollar mens han jobbet for den samme monsterblekkspruten. Og for å toppe det hele har han også jobbet for George Soros.

Forbes skriver:

Mnuchin, 53, is a graduate of Yale University. His father was a banker and partner at Goldman Sachs. Mnuchin followed suit, earning tens of millions of dollars at Goldman Sachs over almost two decades. Following Goldman Sachs, Mnuchin worked with Soros Fund Management (yes, that Soros) and eventually founded his own hedge fund company, Dune Capital Management LP.

Goldman Sachs var den banken som forfalsket nasjonalbudsjettet til Hellas for å få det til å se ut som om landet kvalifiserte til medlemskap i eurosonen – med katastrofale konsekvenser for Hellas. Goldman Sachs har også siden finanskrisa kunne se minst sju av sine tidligere ansatte i nøkkelposisjoner i europeiske regjeringer, som statsministre eller finansministre. Huffington Post skrev i 2011:

Goldman Sachs is “a political organization masquerading as an investment bank, and they’re sitting at the table with the top people in government,” says Goldman critic Christopher Whalen, the managing director of Institutional Risk Analytics, which rates banks and provides customer analytics. He calls Goldman “the most political firm on Wall Street.”

Og hvem eier så Goldman Sachs? Surprise, surprise – not –  «the usual suspects». De fire største eierne er: BlackRock, Capital Research, Vanguard, State Street.

Larry Fink i BlackRock hadde håpet å ta over finansdepartementet under Hillary Clinton. Men han vil ikke ha lange veien å gå til Trumps finansminister heller.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.