Donald Trump med en finansminister fra Goldman Sachs

25

Under valgkampen lovte Donald Trump sine velgere å «drenere sumpen», altså fjerne lobbyistene og korrupte politiske interesser fra regjeringsapparatet.

Dette vil sjølsagt ikke skje. Nå har The Donald utpekt Steven Mnuchin til å bli sin finansminister. Og denne Mnuchin er en mann rett fra «sumpen», 100% Wall Street. Faren hans var bankmann og partner i Goldman Sachs og sjøl har han tjent titall millioner dollar mens han jobbet for den samme monsterblekkspruten. Og for å toppe det hele har han også jobbet for George Soros.

Forbes skriver:

Mnuchin, 53, is a graduate of Yale University. His father was a banker and partner at Goldman Sachs. Mnuchin followed suit, earning tens of millions of dollars at Goldman Sachs over almost two decades. Following Goldman Sachs, Mnuchin worked with Soros Fund Management (yes, that Soros) and eventually founded his own hedge fund company, Dune Capital Management LP.

Goldman Sachs var den banken som forfalsket nasjonalbudsjettet til Hellas for å få det til å se ut som om landet kvalifiserte til medlemskap i eurosonen – med katastrofale konsekvenser for Hellas. Goldman Sachs har også siden finanskrisa kunne se minst sju av sine tidligere ansatte i nøkkelposisjoner i europeiske regjeringer, som statsministre eller finansministre. Huffington Post skrev i 2011:

Goldman Sachs is “a political organization masquerading as an investment bank, and they’re sitting at the table with the top people in government,” says Goldman critic Christopher Whalen, the managing director of Institutional Risk Analytics, which rates banks and provides customer analytics. He calls Goldman “the most political firm on Wall Street.”

Og hvem eier så Goldman Sachs? Surprise, surprise – not –  «the usual suspects». De fire største eierne er: BlackRock, Capital Research, Vanguard, State Street.

Larry Fink i BlackRock hadde håpet å ta over finansdepartementet under Hillary Clinton. Men han vil ikke ha lange veien å gå til Trumps finansminister heller.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


25 KOMMENTARER

  • Gjeld det berre alle andre, eller har du sjølv også forbetringspotensial?
   Forøvrig, om eg minnest rett, så vart Pål kritisk til Pol Pot sitt styre lenge før det offisielle Norge vart det.

   • Alle betyr oftest alle, husker ikke det offisielle Norge noen gang var positiv, men dette er jo bare tull å snakke om i dag. Synes Steigan tar det meste på kornet i sine artikler.

 1. At Trump rimeleg raskt kunne kome til å trave bort frå sine politske lovnader under valkampen, er vel inga stor bombe. Men at finans så raskt har klart og sala om, og alt sitt i salen, må eg innrømme overraskar meg. Her kan framrykkinga raskare enn eg trudde, gå over i full gallop. Det er berre det at ikkje alt er som før «over there». Dei kan komme til å møte nokre for dei, ubehagelege spøkelse på si ferd.

 2. Naturlig nok kan det fremstå som selvmotstridende å fylle posten som finansminister med en person fra globaliseringens harde kjerne, når målet er å reversere globaliseringen.

  På den annen side kan det være en fordel å få med seg en insider som kjenner nettverket og vet hvordan ting fungerer. Spørsmålet blir om denne personen har styrke og integritet til å stå imot lobbyistene.

  Man skal være oppmerksom på at det er fullt mulig å være en kynisk og beinhard aktør på det internasjonale marked, og samtidig være seg bevisst de destruktive faktorer forbundet med globalisering.

  Det første en aspirant lærer er derfor at det ikke finnes noe slikt som eget land og folk, det finnes bare et globalt marked. Men enkelte forstår etterhvert at dette bare er retorikk for å fremme snevre interesser.

 3. Jeg er enig i at så langt virker Trumps valg av folk til sin administrasjon svært urovekkende og representerer tilsynelatende alt annet enn «dry the swamp».

  Personlig foretrekker jeg å forholde meg mer avventende. Den mest interessante utnevnelsen Trump har gjordt etter min formening er utnevnelsen av Steve Bannon til sjefsstrateg og sjefsrådgiver i det Hvite Hus. Dvs. tett på presidenten. Dette var det første valget som Trump offentliggjorde.

  Steve Bannon har arbeiderklassebakgrunn, kommer fra Breitbartmiljøet og omtalte seg Iflg. Pepe Escobar opprindelig som Leninist. Etterhvert fant han ut at det var umulig å overbevise amerikanere om at kommunister ikke spiste barn til frokost, så han konverterte til Thomas Cromwell, en mørk machiavelliskygge i Henrik VII’ regjering. Han følte seg angivelig mer engelsk troverdig på den måten

  Bannon kan sin Machiavelli. Han vet bl.a. at om en fotballspiller møter en hard ball ved å sette foten strakt ut vil den sprette vekk og han får ikke kontroll over ballen. For å få kontroll må han få en myk kontakt med ballen, «joine» kraften i ballen, og gradvis dempe den, slippe den tett innpå seg, tappe den for energi for til slutt og legge den død.

  Putin har gått frem på lignende måte med neoliberalerne i Kreml som hadde/har hånd over Russlands økonomi. Så her kan fortsatt mye skje hvis det hele er mer snakk om strategi og taktikk enn politikk.

  Det siste jeg hører på NRK er at Trump har utnevnt James Mattis til forsvarsminister. Mattis er pensjonert general og visstnok motstander av Obamas alliansepolitikk og alliansebygging.

  • Slagordet «drain the swamp» må jo også sees på som en måte å vaksinere sine egne mot uønsket lobbyisme og annen ytre påvirkning under regjeringsperioden.

   • Washington, D.C. er bygd på et geografisk område som var sump før byen fantes. Det er dette Trumps slagord henspiller på, i tillegg til den overførte betydningen.

    At han rent faktisk «drainer sumpen» ved å putte de verste sumpmonstrene inn i sin egen administrasjon, får nå være en annen sak.

 4. Ingen veg utenom de som kontrollerer næringskjeden – og nettverket. Spørsmålet blir jo hva slags påvirkningskraft denne presidenten kan få i dette maktapparatet. Han har vel nok likviditet til ikke å la seg korrumpere – og vet godt at både hotell/casino&underholdningsbransjen er avhengig av en jevnere og større spredning av midler, hvis dette næringslivet skal bestå. Og det er på høy tid at dette maktapparatet satser på noe annet enn den blodige krigsteaterindustrien og dens portefølje.

 5. Det gikk som jeg spådde: Hittil har «anti establishment»-kandidaten (som er nær venn av the Clintons og har donert enorme beløp både til Hillarys presidentkampanjer og til Clintonstiftelsen) gitt nøkkelroller til de verste haukene, krigshisserne, neokonservative sionistene og Goldman Sachs-banksterne man kan forestille seg. Det er også kommet frem at jesuitten og aristokraten Trump — surprise, surprise — har et nært forhold til selveste George Soros. Og ikke minst til Rothschildene.

  Trump vant valget fordi han er Israels kandidat. Han er pengemaktens kandidat, og har lovet å bombe Iran på vegne av Israel, som er svært begeistret for at han vant.

  At MSM (og «alternativmediene») propaganderte for ham (MSM ved å bruke omvendt psykologi) så effektivt at brorparten av amerikanske arbeidere faktisk lot seg lure til å stemme på milliardæren (som fyller administrasjonen sin med andre rikinger), var et kunststykke av de sjeldne.

  Tenk over dette neste gang dere er i ferd med å la dere lure av en trojansk hest og rottefanger som MSM kaller «anti establishment».

  • Den som kontrollerer landets pengestrøm, kontrollerer også «politikken». Hva kan en «president» gjøre uten å stå på innsiden? NULL… Bushamawar Corp`s misslykkede fisjonsplaner med «Clintonwar Corp. (nedstemt av de få som stemte) satt ihvertfall stopper for TTIP, Og derfra og utover kan alt gjøres annerledes. Såpass stor i kjeften har Trump vært at han må prestere noe – men det er vi og det amerikanske folk samt resten av verden, som har den største påvirkningskraft for endringer – hvis vi systematiserer oss. Uansett kandidatemner vil bankierene fra Israel på nåværende tidspunkt være skjermet, da de finansierer hele næringskjeden – inkludert Trump Plaza. En individuell opponent mot dette «systemet» ville blitt tatt av banen lenge før den talen ble ferdigskrevet. Noen tryllestav får du ikke, og det er NBIM pr. i dag veldig glad for…

  • La meg også legge til at Trump, i likhet med Hillary, har giftet bort datteren sin til pengemakten, og Ivanka har sågar konvertert til den ortodokse varianten av pengemaktens religion. Trumps svigersønn, Jared Kushner, har forøvrig kontoradresse på 666 Fifth Avenue. Sikkert av samme grunn som at Google har postboks nr. 666 på Bermuda.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Kushner

  • Helt riktig, jeg fatter ikke at folk lar seg lure gang på gang på gang, hva er det som må til for at disse naive folkene ikke forstår, at «the establishment»som styrer, og alltid har styrt, aldri vil slippe inn en som vil fjerne dem selv fra makta, dem har aldri vært der for å hjelpe folket, dem er der kun for penger og makt, egoet står alltid i veien.

 6. La meg også legge til at Trumps finansminister er medlem av Skull & Bones, og har et nært forhold til George Soros.

  Ja, den samme George Soros som var med på finansieringen av minst ett av Trumps eiendomsprosjekter for en del år siden.

  Men «anti establishment» er han jo i det minste, denne Mnuchin … Så da er vel alt i orden?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.