Saudi Arabia fortsetter å drepe sivile i Jemen – med USAs hjelp

0

29. oktober 2016 ble minst 60 sivile drept og mange andre såret i et saudiarabisk flyangrep som rammet et fengsel ved Rødehavet. De drepte var fanger og fangevoktere. Vitner sier at flyene rettet angrepet direkte mot fengselet. Dette skriver Democracy Now!

Saudiarabiske kilder hevder at de angrep en militærbase, skriver Reuters. Men det var utvilsomt et fengsel som ble rammet og ofrene var sivile.

The Guardian skriver at angrepet skjedde noen timer etter at Saudi Arabia og allierte hadde bombet sivile hus i byen Taiz. Der ble 18 personer drept, inkludert barn.

USA har forsynt Saudi Arabia med etterretning, luftbåren drivstofforsyning til bombeflyene og avanserte våpen. Det til tross for at Saudi Arabia har bombet markeder, skoler, hjem, sjukehus og sivil infrastruktur, inklusive matvareforsyning. FN sier at Saudi Arabias blokade av Jemen har ført til at minst 14 millioner jemenitter mangler mat. Verdens helseorganisasjon advarer mot kolerautbrudd i Jemen, som til nå har drept 40 barn.

Jevgenij Jevtusjenko sa en gang at «Når sannheten blir erstattet med taushet, blir tausheten en løgn.»

Vestlige lederskribenter og politikere er fullstendig tause om de krigsforbrytelsene som våre allierte begår i Jemen, og denne tausheten blir i seg sjøl en løgn. De lar myrderiene pågå uten protester og lar sine egne befolkninger være totalt uvitende om det som foregår.

Forrige artikkelAnders Giæver som Hillary Clintons hvitvasker
Neste artikkelUD brukte private konsulenter på offisielle oppdrag
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).