Saudi Arabia fortsetter å drepe sivile i Jemen – med USAs hjelp

0

29. oktober 2016 ble minst 60 sivile drept og mange andre såret i et saudiarabisk flyangrep som rammet et fengsel ved Rødehavet. De drepte var fanger og fangevoktere. Vitner sier at flyene rettet angrepet direkte mot fengselet. Dette skriver Democracy Now!

Saudiarabiske kilder hevder at de angrep en militærbase, skriver Reuters. Men det var utvilsomt et fengsel som ble rammet og ofrene var sivile.

The Guardian skriver at angrepet skjedde noen timer etter at Saudi Arabia og allierte hadde bombet sivile hus i byen Taiz. Der ble 18 personer drept, inkludert barn.

USA har forsynt Saudi Arabia med etterretning, luftbåren drivstofforsyning til bombeflyene og avanserte våpen. Det til tross for at Saudi Arabia har bombet markeder, skoler, hjem, sjukehus og sivil infrastruktur, inklusive matvareforsyning. FN sier at Saudi Arabias blokade av Jemen har ført til at minst 14 millioner jemenitter mangler mat. Verdens helseorganisasjon advarer mot kolerautbrudd i Jemen, som til nå har drept 40 barn.

Jevgenij Jevtusjenko sa en gang at «Når sannheten blir erstattet med taushet, blir tausheten en løgn.»

Vestlige lederskribenter og politikere er fullstendig tause om de krigsforbrytelsene som våre allierte begår i Jemen, og denne tausheten blir i seg sjøl en løgn. De lar myrderiene pågå uten protester og lar sine egne befolkninger være totalt uvitende om det som foregår.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.