Hvordan Wall Street kjøpte The Clintons

0

Mengden av informasjon om det korrupte systemet som er bygd opp av og rundt Clinton-familien er nå så overveldende at det er vaskelig å vite hvor man skal begynne. Når FBI har gjenåpnet undersøkelsene av Hillary Clinton og eks-president Bill Clinton skal det skyldes at FBI-ansatte har gjort opprør mot at saka ble henlagt i juli 2016. Agenter har sagt opp jobbene sine i flokker og hele organisasjonen står i fare for å sprekke.

Daily Mail skriver at James Comey i FBI ble tvunget til å gjenåpne saka fordi han ikke lenger kunne motstå presset fra opprørske FBI-agenter.  Det er altså full stammekrig i Washington og mye av det er knyttet til korrupsjonen i Clinton-systemet.

The Washington Post kommenterer et notat fra den nære medarbeideren til Bill Clinton, Douglas Band, der han over 12 sider i detalj forteller om hvordan han har vært med på å bygge opp et system av gaver fra Wall Street der selskaper som Dow Chemical og Coca Cola og stiftelser som Rockefeller Foundation har gitt store gaver til Clinton Foundation samtidig som disse selskapene ble presset til å gi gaver til ekspresidenten personlig mot politiske fordeler.

The memo, made public Wednesday by the anti-secrecy group WikiLeaks, lays out the aggressive strategy behind lining up the consulting contracts and paid speaking engagements for Bill Clinton that added tens of millions of dollars to the family’s fortune, including during the years that Hillary Clinton led the State Department. It describes how Band helped run what he called “Bill Clinton Inc.,” obtaining “in-kind services for the President and his family — for personal travel, hospitality, vacation and the like.”

Eller som Doug Band skriver sjøl i notatet (pdf);

Independent of our fundraising and decisionmaking activities on behalf of the Foundation, we have dedicated ourselves to helping the President secure  and engage in for-profit activities – including speeches, books, and advisory service engagements. In that context, we have in effect served as agents, lawyers, managers and implementers to secure speaking, business and  advisory service deals. In support of the President’s for-profit activity, we also have solicited and obtained, as appropriate, in-kind services for the President and his family – for personal travel, hospitality, vacation and the like.

Grunnen til at Band skrev dette memoet var at Chelsea Clinton hadde beskyldt Band for å misbruke sine forbindelser til egen fortjeneste. Bands notat viser at han sikret Clinton 50 millioner dollar i profittvirksomhet og 66 millioner dollar i framtidige inntekter. I en internundersøkelse i Dow heter det at “It appears Dow is paying Teneo (Douglas Bands selskap) for connections with Clinton.” Og Hillary Clinton gjorde Bands kompanjong i Temeo til State Departments representant for investeringer på britisk territorium.

Det går fram av de lekkede dokumentene at Wall Street selskaper, som blant annet Dow Chemical, betlate store summer til Clinton Foundation mens Hillary Clinton var utenriksminister for å oppnå politiske fordeler.

Sjelden får man framlagt arkitekturen i et korrpusjonsopplegg så detaljert som her. Det er knusende. I stedet for å svare på innholdet i dette har Clinton-kampanje valgt å gå til motangrep og gjennom sin talsmann Glen Caplin påstå at dokumentet var hacket av Russlands regjering.
Dette finnes det absolutt ingen beviser for. Men det er blitt standard metode i Washiington å skylde på Russland når det oppstår problemer.

Og i norske medier har Clinton-familien lojale tilhengere som antakelig helt gratis benekter enhver anklage mot sin madonnafigur Hillary Clinton, uansett hvor knusende bevismaterialet måtte være.

Forrige artikkelUD brukte private konsulenter på offisielle oppdrag
Neste artikkelNorge investerer tungt i «The Black Snake»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).