FT: – Elitens Marie Antoinette-øyeblikk

0

«Noen revolusjoner hadde blitt unngått hvis den gamle garden bare hadde avholdt seg fra provokasjon. Det finnes ingen beviser på noe «la dem ete kake»-hendelse. Men dette er sånt som Marie Antoinette kunne ha sagt. Det lyder sant. Huset Bourbon har vært vanskelige å slå når det gjelder å være uten kontakt med virkeligheten. Nå har de fått konkurranse.»

Det er Financial Times som skriver dette i et syrlig oppgjør med dagens europeiske ledere og deres fullstendige mangel på kontakt med de folkene de angivelig leder. FT fortsetter:

Our global liberal democratic establishment is behaving in much the same way. At a time when Britain has voted to leave the EU, when Donald Trump has been elected US president, and Marine Le Pen is marching towards the Elysée Palace, we — the gatekeepers of the global liberal order — keep on doubling down.

FT nevner EU-ledernes forsøk på å få på plass TTIP-avtalen, «en avtale som er omtrent like populær som å utstasjonere atomvåpen på 1980-tallet». Og avisa nevner den politiske eliten i Italia som trodde de var smarte da Matteo Renzi med støtte fra Silvio Berlusconi lagde en valglov som gir det største partiet bortimot diktatorisk makt, fordi de ville stoppe Beppe Grillo og hans femstjernersbevegelse. Ingen av dem klarte å forestille seg at det kunne bli Grillos parti som kunne bli det største partiet og få disse fullmaktene.

Og FT konkluderer:

If you want to fight extremism, solve the problem.
But it is not happening for the same reason it did not happen in revolutionary France. The gatekeepers of western capitalism, like the Bourbons before them, have learnt nothing and forgotten nothing.

Det er lite å tilføye til dette.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.