Den syriske armeen knekker jihadistalliansen i Øst-Aleppo

0

Den syriske hæren ser ut til å ha oppnådd noen viktige seire mot de jihadistiske militsene i Øst-Aleppo. Dette meldes 27.11.2016 av en rekke nyhetsbyråer.

Al-Jazeera skriver:

The Syrian military has announced it had taken control of a second residential district of the rebel-held eastern part of Aleppo city in two days, as government air strikes continue to target opposition areas of the country leaving over a dozen people dead.

The army said it and allies had taken full control of the Jabal Badro district on Sunday, a day after capturing Hanano, a neighbouring residential district.

BBC skriver:

Analysts say there is a strong chance the army could cut off the northern part of the rebel stronghold from its southern part.

Many civilians are reportedly trying to enter government-held western Aleppo.

The Syrian army said it had helped 1,500 people to flee, while Russian news agencies said some 900 civilians – including 119 children – had left Jabal Badro alone before the troops moved in.

The Guardian skriver:

Signs that the dogged resistance to the Syrian Army and Russian airforce in eastern Aleppo may be crumbling have started to appear as thousands of people fled to areas under government control, either due to starvation, the continued air assault or the advance of Syrian troops.

Den syriske armeen har oppfordret sivile til å forlate Øst-Aleppo før offensiven, men flere meldiger går ut på at jihadistene i Øst-Aleppo har skutt på sivile som har prøvd å flykte fra enklaven. Det hevdes også at sivile som ønsker å flykte må betale en stor sum penger til jihadistene før de får slippe ut. Hvis dette stemmer bekrefter det at jihadistene er desperate og ikke lenger tror at de kan vinne.

Det er ikke lenger siden enn i slutten av oktober at jihadistene gjorde et voldsomt forsøk på å ta tilbake initiativet i krigen. Da det mislyktes var bordet dekket for den syriske armeens offensiv.

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStikker oljegigantene av fra regninga?
Neste artikkelFrankrike: Fillon mot Le Pen i presidentvalget?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).