Bildt: ”Slutet på västvärlden – som vi känner den”

13

I serien Vestens sorgarbeid etter USA-valget kan jeg nå bringe reaksjonene fra CIA-informant Carl Bildt. Svenska Dagbladet skriver:

”Om man lyssnar på vad Donald Trump sagt före och under sin kampanj är det här slutet på västvärlden som vi känner den”, skriver Bildt i sin kolumn i Washington Post.

Eller for å ta den engelske versjonen:

It is only with effort that the leaders of Europe have managed to compose themselves after the U.S. election, torn between pure shock over the result and the necessity of preserving what can be preserved of the West and the Atlantic relationship.

If you listen to what Donald Trump has been saying during and before his campaign, this is the end of the West as we know it.

Ett poeng skal han ha, Bilderbergeren og erkeimperialisten Carl Bildt, han treffer blink når han sier at Vestens ledere har hatt problemer med å oppføre seg normalt etter valget i USA.

Over alt der det gjelder å støtte USAs eller finanselitens interesser, over alt der det gjelder å støtte et USA-vennlig diktatur, hvem finner vi der? Jo, der dukker adelsmannen Nils Daniel Carl Bildt opp.

Wikipedia skriver:

Carl Bildt gick med i styrelsen för Lundin Oil AB år 2000, efter anklagelser om att oljeföretagen förvärrat kriget i Sudan. Lundin Oil var den ledande operatören av ett konsortium som arbetade i ett område i centrum för Sudans inbördeskrig. Trots att anklagelserna bekräftats av särskilda FN-rapportörer[39] och den kanadensiska regeringens utredning,[40] lyckades Bildt överleva den offentliga kontroversen i Sverige, och Lundin Oil kunde fortsätta bedriva verksamhet i Sudan.

Wikipedia skriver videre:

Efter att ha avgått som ledare för Moderaterna 1999 engagerade sig Bildt i flera uppdrag inom näringslivet samt i internationella tankesmedjor. Till den senare kategorin hör medlemskap i styrelsen för tankesmedjan RAND Corporation, som står nära det amerikanska försvaret. Han var också medlem i styrelsen för European Policy Center (Bryssel) samt International Institute for Strategic Studies (London) och International Advisory Board of the Council on Foreign Affairs (New York). Han satt också i styrelsen för det amerikanska investmentbolaget Legg Mason, som bland annat investerat i försvarsindustrin.[42]

Carl Bildt er også medlem av Trilateralkommisjonen.

Carl Bildt har vært fast deltaker i Bilderberggruppa der noen av verdens mektigste mennesker møtes for å diskutere viktige spørsmål for økonomi og politikk.

Og han er fast deltaker i milliardærklubben World Economic Forum.

For RAND Corporation har Bildt jobbet med det de kaller «state-building», som kanskje er det han har praktisert i Ukraina. RAND vokste ut av et behov hos US Air Force etter 2. verdenskrig, og har siden vært nært knyttet til det «militær-industrielle komplekset».

Bildt har personlige grunner til å hate Vladimir Putin, fordi Putin har satt en stopper for Bildts drøm om å skape seg en milliardformue gjennom Gazprom.

Det virker som om Carl Bildt er redd for at maktskiftet i USA skal ta fra ham enda flere inntektsmuligheter.

Som leseren vil merke klarer jeg ikke å la være å fryde meg over at de kjepphøye 0,01%-erne nå går i strupen på hverandre. Jeg ville glede meg mer over folkelig frangang, men fiendens trøbbel er heller ikke å forakte.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Carl Bildt har alltid gitt meg frysninger på ryggen, og jeg gleder meg stort over all motgang han møter. Han tjener også gode penger på å være engasjert i The Boston Consulting Group. Dessuten synes det som om han ønsker å ha en stor finger med i spillet om frihet på Internett.

  «Institutions that deal with rules “on” the internet are emerging, notes Carl Bildt, a former Swedish prime minister. He is the chairman of the Global Commission on Internet Governance, a group of experts which in June published a report on online policy. The Freedom Online Coalition is a partnership of 30 governments co-ordinating their efforts to protect human rights in cyberspace. The Internet Governance Forum, a series of events sponsored by the UN, offers a place for all “stakeholders” to pitch in. The countries that have signed the Budapest Convention on Cybercrime are working to harmonise their laws.»

  http://www.economist.com/news/international/21709531-left-unchecked-growing-maze-barriers-internet-will-damage-economies-and

 2. Det heter ikke skadefryd for ikkeno’, Pål! Og den er gratis, og det vil alltid med jevne mellomrom bli anledning til å kjenne på den fryden. Folk som har valgt å bruke sitt liv i en sfære der alt er konkurranse inntil døden om ting de ikke kan ta med seg i graven uansett, vil alltid stå i fare for å bli den tapende part, og da blir det opptøyer i elfenbenstårnet, og vi andre kan spise popcorn og peke og le. Jeg synes i grunnen vi har fortjent såpass også. Og, som mange som har analysert humor er kommet frem til: Det å avkle og ydmyke autoritetene og maktfolka og de som bløffer, er noe av det beste og morsomste mennesket vet om. Å se dem gjøre jobben helt sjæl er rein luksus! 😀

  • «[V]i andre kan spise popcorn og peke og le.»

   «With all its sham, drudgery and broken dreams,
   it is still a beautiful world.
   Be cheerful. Strive to be happy.»
   – Max Ehrmann,1927

   🙂

 3. For en gangs skyld håper jeg Bildt får rett, at den vestlige verden vil forandre seg etter Brexit og Trump.

  Det vil si at vi etterhvert kan få tilbake vår selvstendighet, uavhengighet og demokrati.

  Altså alt vi har mistet under unionismen og globalismens antidemokratiske ekstremisme. Vi er styrt av en EØS-avtale som er i strid med Grunnlovens bokstav og ånd. 80 prosent av befolkningen sier nei til EU, men på Stortinget er ikke dette overveldene flertallet representert. Der har mindretallet flertall!

  Bildt er kanskje også redd for at det en dag vil bli nedsatt etterforskningsgrupper med mandat å undersøke nærmere hva personer som han selv egentlig bedriver?

 4. Schadenfreude blomstrer blant Bildts landsmenn…

  Inte är det slutet på väst men jämväl på oligarkernas lilla knähund Carl Bildt.

  Narcissisten talar: When my milking cow gets sick, then it is the end of me – eh, it is the day of doom for all!

  Stackars lilla Bildt det är så synd om dig nu. Väx upp istället för att gråta som en bortskämd unge eller vänta lite det är ju precis vad du är en bortskämd unge!

  Tack vara Trump har vi äntligen någon som vågar och kan ta upp kampen mot PK-maffian. Hoppas Bildt följs av fler korrupta, självberikande Soros-lakejer.

  Ett sista fåfängt försök att få ett eftermäle med positiv klang lagd till de historiska handlingarna – «Carl Bildt förutsåg den europeiska civilisationens beroende av, och fall med, liberalismen». Well, will not happen! Du, och många med dig, kommer att gå till historien som förstörare av nationer. Hoppas det svider i dig resten av ditt liv, medans mina barn får städa upp dyngan du och dina polare lämnade efterer.

 5. Exemplet Bildt visar att man kan komma ganska långt om man är ihärdig och satsar på rätt häst, trots måttlig begåvning. Han är vår egen svenska Quisling in spe.

 6. Se her. Legg merke til CIA-sjefen Trump har utnevnt:

  http://www.dagbladet.no/nyheter/trump-har-valgt-cia-sjef-justisminister-og-nasjonal-sikkerhetsradgiver/65359986

  Det er maks 1 link per innlegg her inne, så jeg får ikke vist dere Wikipedia-artikkelen. Men her er et utdrag:

  «Pompeo supports the National Security Agency’s surveillance programs, characterizing the agency’s efforts as «good and important work.»[37] In March 2014, Pompeo denounced NSA whistleblower Edward Snowden’s inclusion in the South by Southwest conference in Austin, Texas, and called for Snowden’s invitation to speak via telecast at the annual Texas event be withdrawn, lest it encourage «lawless behavior» among attendees.[38] In February 2016, Pompeo said Snowden «should be brought back from Russia and given due process, and I think the proper outcome would be that he would be given a death sentence.»[39]»

  Anti establishment? Drain the swamp?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.