USA gir etter i Syria som følge av de russiske truslene om å skyte ned flyene

15

Av Alexander Mercouris – Oversatt av Knut Lindtner

I etterkant av de russiske truslene om at fly fra USA ville bli skutt ned, bekrefter nå en representant for det Hvite Hus at planene om luftangrep mot Syria er blitt forkastet. Det Hvite Hus sin pressetalsperson, Josh Earnest, bekrefter dette til journalister torsdag 6. oktober 2016.

«Presidenten har diskutert i detalj om hvorfor militære tiltak mot Assad-regimet overfor den aktuelle situasjonen i Aleppo-området, sannsynligvis ikke vil føre til en ønsket målsetting som mange har sett for seg, om å få redusert volden der. Det er langt mer sannsynlig at det vil føre til en rekke uforutsette konsekvenser som helt klart ikke er i vår nasjonale interesse.»

USA vil aldri innrømme at det var den russiske advarselen som førte til at de fraholder seg fra å starte slike oppdrag med luft og rakett-angrep, og det gies fortsatt inntrykk av at mulighetene for militære tiltak forsatt kan være aktuelt. Med Josh. Earnest sine ord:

«Jeg kommer ikke til å fjerne noe muligheter fra bordet. Jeg kommer ikke til å være i en posisjon det jeg kan fjerne muligheter fra bordet til sjefen (commander-in-chief).»

Dette er imidlertid ord for å redde ansikt.

Militære angrep mot Syria hadde funnet sted for lenge siden om det ikke hadde vært for den sterke russiske motstanden. Det faktum at Russland nå er til stede i Syria med avanserte bakke-til-luft raketter og advarer at de er klar til å skyte ned fly fra USA hvis livene til russisk militærpersonell er i fare, da er det dette som har fjernet tanken om militære tiltak fra USAs side.

Disse russiske bakke-til-luft rakettene, S300, i stort antall, er en viktig årsak til at USA nå utelukker fly-og rakett-angrep mot Syria,

Jeg vil føye til at disse advarslene nok har blitt gitt til USA av russerne privat før de ble gjort offentlige i går. Det er fordi de militære mulighetene ikke lenger eksisterer, at USA er tvunget tilbake til diplomatiet. Jeg forventer ingen endring av dette uansett hvem som velges til president i november.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. Galskapen griper om seg. Noen som tror at USA kommer til å gi seg? Ikke undertegnede.
  Neste fase i eskaleringen vil kunne være et internasjonalt terrorangrep ment å snu opinionen og trigge en reaksjon av et samlet NATO?

  Kanskje på tide å se den lugubre animasjonen «Operation Blackjack», først offentliggjort i «The Telegraph» på nytt?
  https://www.youtube.com/watch?v=Uvd91OU_Jbo

  • Se denne: https://www.youtube.com/watch?v=SUuOskX3z7U

   Predictive programming lagd av William Perry, som var forsvarsminister under Bill Clinton. Mulig det er noe sånt «Isis» (CIA/Mossad) planlegger.

   Det finnes også en lignende (men litt kortere) film som er lagd av en prominent neocon. Jeg klarte ikke finne den akkurat nå, men den er på YouTube.

   • Ekle geier. Nen på står at eliten, som mafiaen, har en egen codex. For eliten består den i å fortelle, på forhånd, hva de planlegger å gjøre. Vår påfølgende stilltiende aksept brukes deretter for å rettferdiggjøre handlingen. Håper virkelig ikke det er det vi står overfor her.

    • Stemmer.

     Et godt eksempel er tv-serien «The Lone Gunmen», hvor episoden som ble sendt 4. mars 2001, fortalte i detalj hva som skulle skje 11. september samme år, hvem de ansvarlige var, og hva som skulle bli konsekvensene av hendelsen.
     Episoden handlet forøvrig om konspirasjonsteoretikere som prøvde å avverge ugjerningen.

     • Apropos mediene:

      «Advertising is a vast military operation, openly and brashly intended to conquer the human spirit.»
      -Marshall McLuhan, 1951

      https://www.youtube.com/watch?v=cf4ySHjoAKU

      Mange fine gamle lydklipp fra forelesninger med McLuhan fra 1967-68 og rundt der er også lastet opp på Citizens Connect-kanalen i det siste. Sjekk ut. McLuhan er medieviteren/ -kritikeren som forutså webben 30 år før den kom, og er kjent for moderne sitat-klassikere som «the media is the message» og uttrykket «den globale landsbyen». Jeg er ikke alltid enig med McLuhan i alt, men han var en pioner og klart visjonær tenker i sin tid, og mye er svært relevant fremdeles – eller har blitt det lenge etter at McLuhan postulerte det.

     • Asossierer dette med fysikkens «matter» og «animatter»? Virker som om McLuhan er Eward Bernays´s direkte motpol. Interessant….

     • Du har helt rett!

      Eliten var, i perioden 1900 – 2000, ansvarlige for ca 200 millioner drepte. De sørget for WWI, WWII og et utall revolusjoner og regimeskifter. De hadde ingen skrupler med å sprenge to atombomber i Japan og regisserte 11. september. Deretter gudene vet hvor mange «false flags» de har dratt i gang.

      Noen som mener denne Eliten ikke ville gjennomføre et begrenset antall «dirty bombs» i diverse storbyer i USA og Europa, for å nå sine mål?

      Sier som en venn av meg, som aldri fikk gleden av en akademisk utdannelse og dessverre døde alt for ung: GLEM DET!

 2. Hvis dette er reelt så er det sensasjonelt. I videoen fra 3. oktober 2007 snakker Wesley Clark om å angripe en rekke land i tidsvinduet frem til det dukker opp en ny supermakt. Clark snakker også om betydningen av ingen skal fortelle USA hvor de skal bombe… Nå har Putin satt ned foten og gjort det klart at de ikke skal bombe i Syria. Alle militære sjefer vil merke seg dette. Hvis dette er reelt kan stater som ikke vil danse etter amerikanernes pipe, nå kjøpe seg beskyttelse av Russland.

  https://www.youtube.com/watch?v=f7NsXFnzJGw

 3. – Syria through Multiple Lenses: http://www.doomsteaddiner.net/blog/2016/10/08/syria-through-multiple-lenses/

  «Why did Russia begin their foray into Syria by dramatically launching low flying, contour hugging «under the radar» cruise missiles from ships far, far away in the Caspian sea? Why not just use their bombers based in Latakia? ISIS may have copped the cruise missiles, but the Russians were primarily sending a message to Uncle Sam: your super expensive high tech US aircraft carrier fleets are now completely obsolete. Russia these days is able to deploy unstoppable massive conventional force from a distance which the US cannot possibly counter (the same capability is certainly true for China, who spend far more on their military than Russia). The USA is now railroading the entire world into a possible Hot War which can easily turn into a global thermonuclear war, for no reason other than their crazed hunger for power.»

 4. En god analyse av situasjonen av Dr. Paul Craig Roberts. «Former US Assistant Secretary to the Treasury for Ecomonic Policy. He discuss the increasingly dangerous geopolitical tensions focused upon Syria. Dr. Roberts argues that unless the European peoples wake up and refuse to co-operate with Washington’s insane neocon policy of «world hegemony»—a co-operation that helps facilitate Washington’s illegal wars around the globe—the result will almost inevitably be a thermonuclear WWIII: a war that can have no winners.
  https://www.youtube.com/watch?v=lQExYGCVQ5Y

 5. Hvor mange ganger skal artikkelforfatteren la seg lure av USA? En fjompenisse fra det hvite hus står på en pressekonferanse og lirer av seg løgn og propaganda, og artikkelforfatteren går på limpinnen, gang på gang og år etter år. Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me!

  Drivkreftene bak krigen i Syria er USA, England og Frankrike og rullebladet til disse landene er «beksvart”, og lenger enn langt. Hva salgs djevelskap og skitne knep Russland og Syria har i vente gjenstår å, men tro meg, disse landene gir ikke opp med det første! Makan til naivitet!

 6. moonofalabama.org la allerede den 7 oktober ut fotografier som viste at det amerikanske flyvåpenet malte om fly til russiske farger. Se artikkelen: «Syria – Is the US preparing a «false flag» Bombing?»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.