USA gir etter i Syria som følge av de russiske truslene om å skyte ned flyene

0

Av Alexander Mercouris – Oversatt av Knut Lindtner

I etterkant av de russiske truslene om at fly fra USA ville bli skutt ned, bekrefter nå en representant for det Hvite Hus at planene om luftangrep mot Syria er blitt forkastet. Det Hvite Hus sin pressetalsperson, Josh Earnest, bekrefter dette til journalister torsdag 6. oktober 2016.

«Presidenten har diskutert i detalj om hvorfor militære tiltak mot Assad-regimet overfor den aktuelle situasjonen i Aleppo-området, sannsynligvis ikke vil føre til en ønsket målsetting som mange har sett for seg, om å få redusert volden der. Det er langt mer sannsynlig at det vil føre til en rekke uforutsette konsekvenser som helt klart ikke er i vår nasjonale interesse.»

USA vil aldri innrømme at det var den russiske advarselen som førte til at de fraholder seg fra å starte slike oppdrag med luft og rakett-angrep, og det gies fortsatt inntrykk av at mulighetene for militære tiltak forsatt kan være aktuelt. Med Josh. Earnest sine ord:

«Jeg kommer ikke til å fjerne noe muligheter fra bordet. Jeg kommer ikke til å være i en posisjon det jeg kan fjerne muligheter fra bordet til sjefen (commander-in-chief).»

Dette er imidlertid ord for å redde ansikt.

Militære angrep mot Syria hadde funnet sted for lenge siden om det ikke hadde vært for den sterke russiske motstanden. Det faktum at Russland nå er til stede i Syria med avanserte bakke-til-luft raketter og advarer at de er klar til å skyte ned fly fra USA hvis livene til russisk militærpersonell er i fare, da er det dette som har fjernet tanken om militære tiltak fra USAs side.

Disse russiske bakke-til-luft rakettene, S300, i stort antall, er en viktig årsak til at USA nå utelukker fly-og rakett-angrep mot Syria,

Jeg vil føye til at disse advarslene nok har blitt gitt til USA av russerne privat før de ble gjort offentlige i går. Det er fordi de militære mulighetene ikke lenger eksisterer, at USA er tvunget tilbake til diplomatiet. Jeg forventer ingen endring av dette uansett hvem som velges til president i november.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.