USA forbereder cyberangrep på Russland

0

Nåværende og tidligere CIA-folk sier til NBC News at Barack Obama har gitt CIA i oppdrag å utarbeide en plan for et omfattende «hemmelig» cyberangrep på Russland. Kildene gikk ikke i detalj om hva angrepet skulle gå ut på, men sa at man allerede hadde begynt å åpne «cyberdører», blinke ut mål og gjøre andre forberedelser for å gjennomføre en slik operasjon. Tidligere agenter sier til NBC News at man har begynt å samle dokumenter som potensielt vil kunne skade Vladimir Putins omdømme.

Visepresident Joe Biden ble spurt om dette fredag 14. oktober 2016 og svarte bekreftende gjennom å si «vi skal sende et budskap» til Putin og «det vil være på et tidspunkt vi velger og under omstendigheter der det vil kunne ha størst mulig effekt».

NBC skriver videre:

Two former CIA officers who worked on Russia told NBC News that there is a long history of the White House asking the CIA to come up with options for covert action against Russia, including cyber options — only to abandon the idea.
«We’ve always hesitated to use a lot of stuff we’ve had, but that’s a political decision,» one former officer said. «If someone has decided, `We’ve had enough of the Russians,’ there is a lot we can do. Step one is to remind them that two can play at this game and we have a lot of stuff. Step two, if you are looking to mess with their networks, we can do that, but then the issue becomes, they can do worse things to us in other places.»

Og det er jo det som er et av problemene med å starte en cyberkrig, eller som det heter i sangen «that’s not a play only one can play».

Som meldt tidligere har det nasjonale sikkerhetsrådet i USA diskutert et forslag om at USA skal angripe Syria, på tross av faren for at det kan bety krig også mot Russland. Russlands svar kom kontant: Russland vil skyte ned fly som angriper Syria.

Umiddelbart etterpå, sannsynligvis som direkte følge av den russiske advarselen, sa USA at et slikt angrep ikke var aktuelt.

Det spekuleres på om forslaget om å gå til cyberangrep på Russland er et slags «kompromiss». Men det man bør være klar over, og som USA også har sagt om et eventuelt cyberangrep på dem: cyberangrep er som et militært angrep.

Dersom det skulle bli noe av disse planene og et cyberangrep mot Russland faktisk blir gjennomført, er det trolig at Russland har en serie med alternative svarmuligheter. Et cyberangrep ville være enda en omgang på den aggresjonsspiralen som kan utløse en tredje verdenskrig. Men Russland ønsker å unngå en slik krig, og vil sannsynligvis velge assymetriske svar på angrepet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.