Saudi Arabias forbryterske krig mot Jemen – og den totale stillheten

14
Etter bombeangrepet i Sana'a

23. mars 2015 gikk Saudi Arabia til krig mot nabolandet Jemen. Krigen pågår fortsatt med full styrke og den har rammet befolkninga i Jemen med katastrofal styrke. Tapene er stor og lidelsene enorme. Over 21 millioner mennesker har umiddelbart behov for humanitær hjelp. Krigen støttes av USA og Vesten og de vestlige mediene er nesten fullstendig tause om det som foregår. På steigan.no har vi derimot forsøkt å dekke krigen jevnlig og gi leserne informasjon og kilder. Her er et lite utvalg av disse artiklene.

Etter bombeangrepet i Sana'a
Etter bombeangrepet i Sana’a

Saudi Arabia til angrep på Jemen

Enda en krig i Midt-Østen er i gang. Torsdag morgen 26.03.2015 meldte al Arabiya at kong Salman hadde beordret det saudi-arabiske flyvåpenet og bakkestyrker til å angripe Houthi-opprørerne i nabolandet Jemen. Angrepet er klarert med Washington, og betyr at Saudi Arabia og Iran er inne i enda en krig med stedfortreder der de støtter hver sin side. Washington bruker de motsatte argumentene av dem de brukte i Ukraina i 2014 – uten at det volder dem særlig besvær. Og USA er igjen på samme side som IS og al-Qaida.

Les mer.

FN-sanktionerat folkmord i Jemen

Saudiarabiens prinsar har tagit sig an uppgiften att från luften leda förstörelsen av ännu ett land i Mellersta Östern.  Ett av världens rikaste länder och tillika världens största vapenimportör driver fram död, destruktion, kaos och svält i ett av världens fattigaste länder.  Sedan tre och en halv månad har en flygarmada på över 200 plan låtit regna bomber över Jemen, detta anrika land längst söderut på den arabiska halvön. Landet har en yta nästan som Frankrikes, och en befolkning på ca.  26 miljoner människor, ungefär som den samlade befolkningen i de nordiska länderna.  Det officiella syftet med detta blodbad är att «återställa stabilitet» och «den legitima regeringen» i Jemen. Men bara dårar tror att terrorbombning skapar stabilitet och legitima regeringar. Det verkliga skälet är ett annat.

Les mer.

I ro og mak fortsetter Saudi Arabia sine forbrytelser i Jemen

Jemen – från inbördeskrig till saudi-arabiskt angreppskrig

Kriget i Jemen var ursprungligen ett inbördeskrig med långa och djupa historiska rötter. Då den politiska och militära situationen utvecklade sig i disfavör av Saudi-Arabiens skyddsling, president Hadi, som tvingades fly till Saudi-arabien, så intervenerade saudierna och deras regionala bundsförvanter i GCC (Gulf Cooperation Council) på Hadis sida. GCC-medlemmen Oman avstod dock från att delta.

Les mer.

Destruktionen av Jemen

I skuggan av Syriens kamp för överlevnad utspelar sig i Jemen ännu en ofantlig katastrof, också den skapad av människor. Förövarna är Saudiarabien med ett bihang av oljerika gulfländer. Sedan ett och ett halvt år har denna «koalition» av stater bombat Jemen, detta fattiga land med sin rika och stolta historia, till grus och aska, steg för steg, dag efter dag. Jemens bödlar har Västvärldens, först och främst US/UK:s aktiva, men tysta stöd. Med andra ord i huvudsak samma aktörer som de som ligger bakom «rebellerna» i Syrien. Vilken överraskning!

Vår allierte Saudi Arabia bomber begravelse i Jemen

Det saudiarabiske flyvåpenet bombet 8. oktober 2016 et begravelsesfølge i Jemens hovedstad Sana’a. Minst 140 mennesker ble drept og over 500 såret. Tallet på døde ventes å stige. Hele 2000 mennesker deltok i begravelsen, og det hersker ingen tvil om at dette var et overlagt og villet angrep på sivile.

Les mer.

Enda flere artikler finner du her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Ja , hvorfor snakker de ikke om krigsforbrytelsene i Jemen , slik som de snakker om ‘krigsforbrytelser’ i Aleppo !
  Er krigsforbrytelser relatert til hvem som utfører de , eller ikke ?

 2. Det reiser en jevn strøm med supermoralister inn til Saudi-Arabia. Der blir de dekorert med liksom-ordner og til dempet applaus opphøyet til liksom-riddere.

  Saudi-Arabia er landet der alt supermoralistene ellers prater varmt om er kriminelt, og kan bli straffet med halshugging. Tilfellet Saudi-Arabia får selv diktaturet i Nord-Korea til å fremstå som relativt moderat. Til tross for dette knives supermoralistene om å få audiens til skrekkregimets innerste kabinett.

  Og det kan lønne seg. Obama, og andre supermoralister, selger våpen for milliarder til terrororganisasjonen Saudi-Arabia. Det er bomber made in USA som dynger ned sivile i Jemen. Og når Obama bytter plass med Hillary kan han også bli fondsforvalter med basis i rause donasjoner, fra blant annet SA.

  Vi kjenner til begreper som dobbeltmoral og hykleri. Men selv disse begrepene blir for svake og utvannede når man skal sette ord på supermoralistene. Det eneste begrepet jeg kan komme på som er mer dekkende er skyldige.

  Og supermoralistene er skyldige i mye, ikke minst et moralskt forfall.

 3. «Saudi Arabias forbryterske krig mot Jemen – og den totale stillheten»

  Takk for at Steigan oppdaterer om denne uhyrlige angrepskrigen fra USA og deres oljeleverandør Saudi-Arabia – «partners in crime».

 4. Nå får du snart Anders Giæver på nakken igjen, Pål. Norske journalister liker ikke at du snakker stygt om vår nære allierte, vet du. Saudi-Arabias humanitære intervensjon har bare til hensikt å spre fred, demokrati og frihet til de stakkars jemenittene. Og amerikanernes hensikter er, som alltid, like edle. Giæver kan opplyse om at krigen mot terror har vært en stor suksess, og den eneste grunnen til at du ikke ser det er at du selv er en surmaget gammelkommunist som pleide å støtte Pol Pot.

    • Det norske folk er svært uvitende om USAs atomprogram. Selv Nobelkomiteen må være det, slik jeg ser det. På hvilken måte kan man presse frem nyansert og opplysende debatt i riksmedia om hva/hvor mye som finnes av atomvåpen, hvor det er/(sannsynligvis er), pluss effekt og størrelse på sprenglegemene. Det er helt søkt i lengden at noen skal ha så stor makt at enhver diskusjon knebles. Dette synes godt for den som vil se i den fjasete og desillusjoniserende retorikken omkring USA basen i Trøndelag. Norske styrker desimeres(bla heimevernet) eller sendes ut av landet mens behovet for amerikanske understøttes og forklares blandt annet med øvelser. Er det noen som tør å utfordre Nrk og har den nødvendige gjennomslagskraft uten at de igjen nedsables av farlige folk som Diesen eller for lite tid på lufta?

    • – Og her er løsningen, ser det ut til:
     https://www.rt.com/op-edge/364682-valdai-russia-nato-west-threat/

     Utdrag:
     “If it really wanted, the next administration in Washington could heal the entire rift between our countries with a few sentences. All the new president has to say is that there will be no more NATO expansion eastwards and no armed brigades near our borders. I am sure we would respond in kind by demilitarizing Kaliningrad and other border zones,” mused the Kremlin official. “Really, that’s all it would take. And then we could all forget this wasteful tension and work together to solve the real problems in the world.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.