Saudi Arabias forbryterske krig mot Jemen – og den totale stillheten

0
Etter bombeangrepet i Sana'a

23. mars 2015 gikk Saudi Arabia til krig mot nabolandet Jemen. Krigen pågår fortsatt med full styrke og den har rammet befolkninga i Jemen med katastrofal styrke. Tapene er stor og lidelsene enorme. Over 21 millioner mennesker har umiddelbart behov for humanitær hjelp. Krigen støttes av USA og Vesten og de vestlige mediene er nesten fullstendig tause om det som foregår. På steigan.no har vi derimot forsøkt å dekke krigen jevnlig og gi leserne informasjon og kilder. Her er et lite utvalg av disse artiklene.

Etter bombeangrepet i Sana'a
Etter bombeangrepet i Sana’a

Saudi Arabia til angrep på Jemen

Enda en krig i Midt-Østen er i gang. Torsdag morgen 26.03.2015 meldte al Arabiya at kong Salman hadde beordret det saudi-arabiske flyvåpenet og bakkestyrker til å angripe Houthi-opprørerne i nabolandet Jemen. Angrepet er klarert med Washington, og betyr at Saudi Arabia og Iran er inne i enda en krig med stedfortreder der de støtter hver sin side. Washington bruker de motsatte argumentene av dem de brukte i Ukraina i 2014 – uten at det volder dem særlig besvær. Og USA er igjen på samme side som IS og al-Qaida.

Les mer.

FN-sanktionerat folkmord i Jemen

Saudiarabiens prinsar har tagit sig an uppgiften att från luften leda förstörelsen av ännu ett land i Mellersta Östern.  Ett av världens rikaste länder och tillika världens största vapenimportör driver fram död, destruktion, kaos och svält i ett av världens fattigaste länder.  Sedan tre och en halv månad har en flygarmada på över 200 plan låtit regna bomber över Jemen, detta anrika land längst söderut på den arabiska halvön. Landet har en yta nästan som Frankrikes, och en befolkning på ca.  26 miljoner människor, ungefär som den samlade befolkningen i de nordiska länderna.  Det officiella syftet med detta blodbad är att «återställa stabilitet» och «den legitima regeringen» i Jemen. Men bara dårar tror att terrorbombning skapar stabilitet och legitima regeringar. Det verkliga skälet är ett annat.

Les mer.

I ro og mak fortsetter Saudi Arabia sine forbrytelser i Jemen

Jemen – från inbördeskrig till saudi-arabiskt angreppskrig

Kriget i Jemen var ursprungligen ett inbördeskrig med långa och djupa historiska rötter. Då den politiska och militära situationen utvecklade sig i disfavör av Saudi-Arabiens skyddsling, president Hadi, som tvingades fly till Saudi-arabien, så intervenerade saudierna och deras regionala bundsförvanter i GCC (Gulf Cooperation Council) på Hadis sida. GCC-medlemmen Oman avstod dock från att delta.

Les mer.

Destruktionen av Jemen

I skuggan av Syriens kamp för överlevnad utspelar sig i Jemen ännu en ofantlig katastrof, också den skapad av människor. Förövarna är Saudiarabien med ett bihang av oljerika gulfländer. Sedan ett och ett halvt år har denna «koalition» av stater bombat Jemen, detta fattiga land med sin rika och stolta historia, till grus och aska, steg för steg, dag efter dag. Jemens bödlar har Västvärldens, först och främst US/UK:s aktiva, men tysta stöd. Med andra ord i huvudsak samma aktörer som de som ligger bakom «rebellerna» i Syrien. Vilken överraskning!

Vår allierte Saudi Arabia bomber begravelse i Jemen

Det saudiarabiske flyvåpenet bombet 8. oktober 2016 et begravelsesfølge i Jemens hovedstad Sana’a. Minst 140 mennesker ble drept og over 500 såret. Tallet på døde ventes å stige. Hele 2000 mennesker deltok i begravelsen, og det hersker ingen tvil om at dette var et overlagt og villet angrep på sivile.

Les mer.

Enda flere artikler finner du her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSaudi Arabia bomber med overlegg for å ødelegge Jemens matvareforsyning
Neste artikkelPå innsiden av den usynlige regjeringen: Krig, propaganda, Clinton & Trump
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).