Saudi Arabia bomber med overlegg for å ødelegge Jemens matvareforsyning

0

Saudi Arabias hensynsløse krig mot det fattige nabolandet Jemen får stort sett foregå i total taushet fra de store vestlige mediene. Det finnes heldigvis noen få unntak. Den britiske avisa The Independent publiserte 23. oktober 2016 en artikkel av Robert Fisk der han viser at Saudi Arabia med vilje prøver å ødelegge Jemens matvareforsyning.

Han viser til Martha Mundi, professor emeritus fra London School of Economics, som har gransket den saudiarabiske bombinga.

Martha Mundy, emeritus professor at the London School of Economics, who is currently working in Lebanon with her colleague Cynthia Gharios, has been researching through Yemeni agriculture ministry statistics and says that the data “is beginning to show that in some regions, the Saudis are deliberately striking at agricultural infrastructure in order to destroy the civil society”.
Mundy points out that a conservative report from the ministry of agriculture and irrigation in the Yemeni capital Sana’a, gathered from its officers across the country, details 357 bombing targets in the country’s 20 provinces, including farms, animals, water infrastructure, food stores, agricultural banks, markets and food trucks.

Dette er et åpenbart brudd mot Genevekonvensjonen av 1949 som sier at:

“it is prohibited to attack, destroy, remove or render useless objects indispensable to the survival of the civilian population, such as foodstuffs, agricultural areas for the production of foodstuffs, crops, livestock…for the specific purpose of denying them for their sustenance value to the civilian population…whatever the motive…”

Krigen i Jemen føres utvilsomt i strid med internasjonal rett og krenker daglig menneskerettighetene og Genevekonvensjonene.  I denne krigen deltar USA og Storbritannia stadig mer direkte.

Og fredsprisvinner Obama har solgt våpen til hodekapperne i Ryiadh for 20 milliarder dollar mer på fem år enn Geroge W. Bush klarte på åtte år.

Saudi Arabias forbrytelser har ikke hindret landet i å bli gjenvalgt til FNs menneskerettskomité.

Og de har heller ikke stoppet strømmen av vestlige ledere som kommer for å legitimere oljediktaturet. Sist nå var det Sveriges Stefan Löfven som demonstrerte sin «feministiske» utenrikspolitikk ved å besøke Ryiadh sammen med industrikapitalisten Marcus Wallenberg og bane vei for enda mer svensk våpeneksport til Saudi Arabia.

Det at Saudi Arabia målrettet går inn for å ødelegge matvareforsyningene til nabolandet vil neppe heller føre til at de vestlige «humanistene» protesterer eller innfører sanksjoner.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.