Obama skal ta stilling til om USA skal gå til direkte krig mot Syria

0

Nyhetsbyrået Reuters skriver at USAs president Barack Obama skal diskutere med sine viktigste rådgivere fredag 14. oktober 2016 for å avgjøre om USA skal gå direkte inn i krigen i Syria.

Some top officials argue the United States must act more forcefully in Syria or risk losing what influence it still has over moderate rebels and its Arab, Kurdish and Turkish allies in the fight against Islamic State, the officials told Reuters.

One set of options includes direct U.S. military action such as air strikes on Syrian military bases, munitions depots or radar and anti-aircraft bases, said one official who spoke on condition of anonymity to discuss internal deliberations.

This official said one danger of such action is that Russian and Syrian forces are often co-mingled, raising the possibility of a direct confrontation with Russia that Obama has been at pains to avoid.

U.S. officials said they consider it unlikely that Obama will order U.S. air strikes on Syrian government targets, and they stressed that he may not make any decisions at the planned meeting of his National Security Council.

One alternative, U.S. officials said, is allowing allies to provide U.S.-vetted rebels with more sophisticated weapons, although not shoulder-fired anti-aircraft missiles, which Washington fears could be used against Western airliners.

Russland har tidligere gjort det helt klart at landet vil svare militært på ethvert angrep på syriske styrker eller syriske anlegg.

General Igor Konashenkov, som er talmann for det russiske forsvarsdepartementet, var så klar i sine uttalelser at det ikke er rom for misforståelser. Han sa:

Ethvert flyangrep eller missilangrep som treffer mål i områder som kontrolleres av den syriske regjeringa vil sette russisk personell i fare. De russiske mannskapene som bemanner luftforsvarssystemene vil neppe ha tid til å avgjøre hvor missilene kommer fra eller hvem som har sendt dem. Og amatørenes illusjoner om «usynlige fly» vil raskt møte den skuffende virkeligheten.

Obama bør derfor ikke være i tvil om hva som vil bli følgene av et eventuelt amerikansk angrep på Syria.

Sjefen for USAs Joint Chiefs of Staff «Fighting Joe» Dunford sa 22. september 2016 at «å kontrollere luftrommet over Syria vil kreve at vi går til krig mot Syria og Russland»

Men det har ikke avluttet diskusjonen.

Det er grunn til å merke seg at et av alternativene USA vurderer er å la sine allierte gi avanserte antiluftskyts til folk som man frykter seinere vil kunne bruke dem til å skyte ned vestlige passasjerfly. Klarere går det vil ikke an å si at USA vurderer å ruste opp ytterligere noen av de verste terroristene i verden.

Siden det er stor tvil om fredsprisvinneren vil starte enda en krig, og en krig med så vidtgående konsekvenser, bare 100 dager før han skal gå av, kan det godt være at det er opprustning av terrorister som blir alternativet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.