Obama skal ta stilling til om USA skal gå til direkte krig mot Syria

8

Nyhetsbyrået Reuters skriver at USAs president Barack Obama skal diskutere med sine viktigste rådgivere fredag 14. oktober 2016 for å avgjøre om USA skal gå direkte inn i krigen i Syria.

Some top officials argue the United States must act more forcefully in Syria or risk losing what influence it still has over moderate rebels and its Arab, Kurdish and Turkish allies in the fight against Islamic State, the officials told Reuters.

One set of options includes direct U.S. military action such as air strikes on Syrian military bases, munitions depots or radar and anti-aircraft bases, said one official who spoke on condition of anonymity to discuss internal deliberations.

This official said one danger of such action is that Russian and Syrian forces are often co-mingled, raising the possibility of a direct confrontation with Russia that Obama has been at pains to avoid.

U.S. officials said they consider it unlikely that Obama will order U.S. air strikes on Syrian government targets, and they stressed that he may not make any decisions at the planned meeting of his National Security Council.

One alternative, U.S. officials said, is allowing allies to provide U.S.-vetted rebels with more sophisticated weapons, although not shoulder-fired anti-aircraft missiles, which Washington fears could be used against Western airliners.

Russland har tidligere gjort det helt klart at landet vil svare militært på ethvert angrep på syriske styrker eller syriske anlegg.

General Igor Konashenkov, som er talmann for det russiske forsvarsdepartementet, var så klar i sine uttalelser at det ikke er rom for misforståelser. Han sa:

Ethvert flyangrep eller missilangrep som treffer mål i områder som kontrolleres av den syriske regjeringa vil sette russisk personell i fare. De russiske mannskapene som bemanner luftforsvarssystemene vil neppe ha tid til å avgjøre hvor missilene kommer fra eller hvem som har sendt dem. Og amatørenes illusjoner om «usynlige fly» vil raskt møte den skuffende virkeligheten.

Obama bør derfor ikke være i tvil om hva som vil bli følgene av et eventuelt amerikansk angrep på Syria.

Sjefen for USAs Joint Chiefs of Staff «Fighting Joe» Dunford sa 22. september 2016 at «å kontrollere luftrommet over Syria vil kreve at vi går til krig mot Syria og Russland»

Men det har ikke avluttet diskusjonen.

Det er grunn til å merke seg at et av alternativene USA vurderer er å la sine allierte gi avanserte antiluftskyts til folk som man frykter seinere vil kunne bruke dem til å skyte ned vestlige passasjerfly. Klarere går det vil ikke an å si at USA vurderer å ruste opp ytterligere noen av de verste terroristene i verden.

Siden det er stor tvil om fredsprisvinneren vil starte enda en krig, og en krig med så vidtgående konsekvenser, bare 100 dager før han skal gå av, kan det godt være at det er opprustning av terrorister som blir alternativet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Her er en pent lite eksempel på Reuters løgn ved unnlatelse:

  «This official said one danger of such action is that Russian and Syrian forces are often co-mingled, raising the possibility of a direct confrontation with Russia that Obama has been at pains to avoid.»

  «one danger»– teknisk helt korrekt, det er en av farene, men orden unnlater elefanten i rommet, Konasjenkovs uttalelse. Leser man dette uten nok bakgrunnsinformasjon, får man inntrykk av at hvis amerikanerne bomber, vil en direkte konfrontasjon bare skje fordi russiske og syriske styrker er blandet.

  At russerne uttrykkelig har erklært at slike fly vil bli skutt ned, blir unnlatt i artikkelen. Det er som det aldri har blitt sagt. Så man blir ledet til å anta at hvis det kommer til direkte konfrontasjon, vil det være med uhell.

  Resten av artikkelen har like finurlige unnlatelser. Denne manskiten siver inn i norsk presse på daglig basis, siden de henter mesteparten av stoffet sitt fra Reuters o.l.

 2. Bare det at spørsmålet står på agendaen viser hvilken surrealistisk og absurd verden Obama og hans rådgivere befinner seg i.

  Hallo: Den syriske hær, store deler av det syriske folk og Assad-regimet befinner seg i krig mot IS & Co.

  Det er den samme fiende som Obama har erklært krig mot. Da går man ikke til krig mot den parten man i realiteten er på parti med.

  Selv en hotelleier har forstått at noe er riv rave galt med denne politikken.

  • Jms skriver:

   «Selv en hotelleier har forstått at noe er riv rave galt med denne politikken.»

   Ja, men dessverre er ikke makta i Vesten mest redde for IS. De er mest redde for at USAs «rett» til å skifte regimer rundt om i verden når det måtte passe dem utfordres. Derfor heier de på Hillary Clinton.

   Det er derfor sannsynligvis Hillary som er mest farlig for verdensfreden, mens kanskje er mest farlig for den amerikanske arbeiderklassen, særlig den svarte delen/ latinodelen av den.

 3. Obama vil få kongressen mot seg med å gå til krig mot Syria. Så det er mest sabelrasling. Britene har sagt at de støtter en flyforbundssone bare dersom det ikke fører dem i konflikt med Russland.

  En flyforbudssone vil
  1. Styrke IS og deres posisjoner
  2. Medføre at krigssituasjonen på bakken blir fastlåst (skyttergravskrig)
  3. Bidra til å forlenge lidelsene for sivilbefolkningen i Syria

  Fant en interessant artikkel hos Joshua Landis som er verdt å lese. I korte trekk
  – Ingen Quick-fix mulig i Syria til tross for befolkningens krav om å «gjøre noe»
  – En politisk løsning kan bare skje dersom det er klart at det vil finnes en overlegen vinner militært. Det er bare situasjonen på krigsmarken som avgjør dette.

  http://www.joshualandis.com/blog/will-syrian-crisis-end-ehsani2/

  Når det gjelder fredsløsning må man ha i hodet at for at opprørerne/jihadistene skal oppgi kampen mot Assad-regimet, må de oppnå større gevinster ved å inngå en fredsavtale enn det er å fortsette kampene. De må innse at de ikke vinner noe ved å krige. Men de kan tenke at hvis de kriger litt til, vil Assad komme på defensiven og gjøre større innrømmelser enn det han hittil har gjort.

 4. Obamas gjøren og laden i diise dager er vel ikke så meget å legge vekt på. Ved å diskreditere fredsprisen ytterligere gjør han nordmennene til klovner. Vent til hexa kommer til maktens tinde. Da spruter ild sog svovel over alt hvor hun ferdes. Hum vil aldri godta et tap i Syria.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.