Italia truer med veto i EU

2

– Hvis ikke de østlige EU-landene, land som vokser på våre bidrag, tar imot flyktninger fra Italia, vil vi legge ned veto mot EUs finansplan. Dette sa Italias statsminister Matteo Renzi 26. oktober 2016.

Italia har ekstraordinære kostnader både i forbindelse med jordskjelvene og i forbindelse med flyktningestrømmen. Titusener kommer fortsatt til Italia, men veien nordover er stort sett stengt for dem og de østlige EU-landa nekter å ta sin andel av EUs fordelingsplan.

Ifølge UNHCR er det kommet 153.632 immigranter til Italia bare i 2016.

Italias økonomi har vært i stagnasjon i minst ti år, og er i reell nedgang. Det er uten tvil en stor belastning på regionenes og kommunenes allerede anstrengte økonomi.

I EU har de såkalte Viségrad-landene avvist å være med på EUs fordelingsplan, og de mener at Tyskland og Merkel har et hovedansvar for flyktningestrømmen.

En annen sak er at sjøl om de østlige landene skulle godta slike kvoter,  og man gjeninnfører Schengen-systemet med åpne grenser, så vil likevel flyktningene i hovedsak dra til Tyskland.

Renzis utspill er et desperat forsøk på å komme på offensiven etter at partiet hans i månedsvis har tapt terreng, ikke minst til Beppe Grillos femstjernersbevegelse. 71% av italkienerne har liten eller ingen tillit til Renzis regjering.

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. veto i EU:) Italia er at av de land som har alt å vinne om de går ur EMU og EMU pga konkurranse situasjonen. Utover det faktum at de er 100% konkurs og at de har lånt penger av Tyskland som også sliter, eksempelvis. Korthus, elite egoisme og korrupt rakt igjennom.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.