Italia truer med veto i EU

0

– Hvis ikke de østlige EU-landene, land som vokser på våre bidrag, tar imot flyktninger fra Italia, vil vi legge ned veto mot EUs finansplan. Dette sa Italias statsminister Matteo Renzi 26. oktober 2016.

Italia har ekstraordinære kostnader både i forbindelse med jordskjelvene og i forbindelse med flyktningestrømmen. Titusener kommer fortsatt til Italia, men veien nordover er stort sett stengt for dem og de østlige EU-landa nekter å ta sin andel av EUs fordelingsplan.

Ifølge UNHCR er det kommet 153.632 immigranter til Italia bare i 2016.

Italias økonomi har vært i stagnasjon i minst ti år, og er i reell nedgang. Det er uten tvil en stor belastning på regionenes og kommunenes allerede anstrengte økonomi.

I EU har de såkalte Viségrad-landene avvist å være med på EUs fordelingsplan, og de mener at Tyskland og Merkel har et hovedansvar for flyktningestrømmen.

En annen sak er at sjøl om de østlige landene skulle godta slike kvoter,  og man gjeninnfører Schengen-systemet med åpne grenser, så vil likevel flyktningene i hovedsak dra til Tyskland.

Renzis utspill er et desperat forsøk på å komme på offensiven etter at partiet hans i månedsvis har tapt terreng, ikke minst til Beppe Grillos femstjernersbevegelse. 71% av italkienerne har liten eller ingen tillit til Renzis regjering.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.