Hvorfor deltar Norge i krigen mot Syria? Hvorfor er vi alliert med terrorister?

0
Eva Thomassen

Solberg-regimet sammen med regimer fra en rekke land, også våre allierte Saudi Arabia, har bestemt at Syria skal frigjøres fra despoten som styrer landet, den lovlig valgte presidenten Bashar al-Assad. Hvorfor har vi bestemt det i 2011? President al-Assad kom til makten i 2000, men det skulle altså ta 11 år før vi endelig kunne starte frihetskampen på vegne av 23 millioner syrere.

Kan det være at vi ikke vet hva som skjer i Syria eller er det sånn at vi vet hva som skjer, men vi vil det skal skje? Er det derfor det knapt reiser noen til Syria for å se hva som faktisk skjer eller er det fordi vi ikke trenger å se hva som skjer? Vi trenger bare noen få som ikke vet hva som skjer, men som later som de vet det? Vi trenger ikke å snakke med noen som bor i Syria. De ser ikke det vi ser.

Artikkelforfatteren på besøk i Sweida i Syria våren 2016
Artikkelforfatteren på besøk i Sweida i Syria våren 2016

Jeg har nå besøkt Syria 3 ganger i løpet av under et år. Jeg klarer ikke å se det jeg heller. Jeg har reist sammen med folk fra hele verden som heller ikke klarer å se det. Hva er det med oss som ikke klarer å se det andre som ikke har vært i Syria ser? Er det fordi alle vi treffer i Syria heller ikke klarer å se det? Er det sånn at vi bare treffer folk som støtter presidenten sin? Er det ikke tilstrekkelig å ha hatt møter med overhodene for alle religioner? Lyver Muftien overfor 17 millioner muslimer? Lar alle sunnimuslimer seg lure? Lar alle kristne seg lure av sine overhoder? Lar alle alawitter seg lure av president al-Assad? Eller sitter 23 millioner syrere i torturkjellere?

Selv 4,5 millioner turister klarte ikke å se dette i 2010.

Jeg har ved mine 3 besøk truffet soldater, journalister, opposisjonspolitikere, ministre, religiøse ledere, vanlige folk, reist i områder som er befridd. Planen var å reise til Aleppo nå i forrige uke, men terrorister har satt ut veiminer. Jeg har truffet en britisk frilansjournalist som har bodd i Syria under hele krigen. Han har reist til fronten, også Aleppo. Han får aldri publisert artikler, bilder, filmer i noe vestlig media. Det var journalister med på turene fra USA/Canada/England/Australia som heller aldri får publisert noe i vestlige medier. Felles for alle jeg treffer er at spriket mellom det som skjer i Syria og hva vi blir presentert for er som natt og dag. Er alle vi snakker med i Syria hjernevasket? Er alle som besøker Syria hjernevasket? Det er noe som ikke stemmer.

Hva skjer i Aleppo?

‘Aleppo’ skriker mot oss i alle medier og er på alles lepper. Aleppo blir omtalt som en by som blir bombet, hvor befolkningen drepes, hjelpearbeidere blir drept, sykehus bombes, den siste legen er drept, riktignok for fjerde gang, og Russland og Assad begår krigsforbrytelser. USA vil ikke samarbeide med Russland mer. Russland begår barbari. Hva vil folk tenke når de får slik informasjon? Nettopp – at Assad og Russland dreper sivile og verdenssamfunnet må gjøre noe. Men, er det virkelig sant det vi leser og hører?

Aleppo er blitt en delt by- en østre del og en vestre. 1,7 millioner syrere bor i vest Aleppo. Den er beskyttet av den syriske hæren. I Øst-Aleppo bor det ca. 220 000 mennesker. Av disse er 50 000 terrorister, 75 000 er familiene deres og ca. 100 000 er sivile. Øst-Aleppo har vært beleiret av terrorgrupper siden 2012, bl.a av Al-Nusra fronten som er definert som terrorgruppe av bl.a. USA. Disse 50 000 terroristene styres av kommandosentraler med offiserer fra Israel, USA, UK , Tyrkia og andre gjemt i bunkere under Aleppo. For ca. en uke siden ble en slik kommandosentral bombet og 20 israelske Mossad agenter, etterretningsoffiserer fra USA og andre land ble drept. Fra denne kommando sentralen har kampene mot den syriske hæren i Aleppo området blitt styrt. Dette meget viktige angrepet omtales ikke i vestlige medier. Det det derimot skrives om er hvordan Russland og Assad bomber sivilbefolkningen i Aleppo. Gjør de det? 1,7 millioner mennesker blir ikke bombet av Russland og Assad. Derimot har de blitt terrorisert av stadige angrep med saringass, ‘helvetesbomber’ fra øst siden 2012. 10.000 mennesker er drept – mange skadde. Senest i går ble 20 drept. Er det fordi der bor det bare folk som støtter Assad? Sannheten er at det er der det er trygt å bo. Der bor også familier til terrorister. Det hevdes at det knapt er leger igjen i Aleppo. Det stemmer heller ikke. Det er 4300 leger i Vest-Aleppo samt ca. 120 i Øst-Aleppo som får lønn fra staten og behandler både sivile og terrorister i sykesentra. White Helmets er i Øst-Aleppo. Det er også der terrorgruppene er. White Helmets får 100 millioner dollar til sin virksomhet. Leger, sykehus i vest Aleppo har ikke penger. Leger i vest opplyser at på grunn av sanksjonene som er påført Syria, kan det ta opp til et år å få deler til stetoskop. I Øst-Aleppo holder ca. 40 humanitære organisasjoner til, bl.a. Norsk Folkehjelp. Det er derfor ikke mangel på medisinsk utstyr for ‘legene’ fra Ceztenia og fra land langt borte. Det finnes et sykehus i Øst-Aleppo overtatt av opprørere, brukt som base, taket brukes av snikskyttere.

Når det hevdes at det ikke kommer mat inn i Aleppo så gjør det altså det. Se på bilder som brukes i vestlige medier og opprørerne seg ikke magre ut. Det kommer våpen inn. Når vi ser TV-bilder av folk som flykter gjennom gatene i Aleppo er ikke det folk som flykter fra bombene til Russland og Syria – det er folk som har klart å flykte fra Øst-Aleppo gjennom fluktkorridorer som er satt opp av den syriske hæren. Ambulanser fra Syrias røde halvmåne sees, men disse blir ikke omtalt i disse fluktvideoene. Passer liksom ikke inn, de er ikke fra White Helmets.

Terroristene i Aleppo

Vesten erkjenner at det finnes terrorister i Syria. Når det opplyses at det befinner seg 100 000 terrorister fra 80 land i Syria, ja så er de altså terrorister. De blir ikke først terrorister når de angriper vestlige mål. IS og al Nusra er blant disse. Al Nusra er i Aleppo. Hvorfor blir disse terroristene i al Nusra plutselig gjort om til sivile? Hvorfor er det Russland og Assad som dreper sivilbefolkningen når det vitterlig er terrorister som holder sivilbefolkningen som gisler i øst? Dersom vesten er opptatt av sivilbefolkningen i Aleppo hvorfor ikke be al-Nusra og andre terrorgrupper la folk få komme seg ut av Øst-Aleppo? Hvorfor ikke be disse 50 000 terroristene legge ned våpnene? Må man til Syria for å få svar på spørsmålene? Må man til Syria for å høre og se hykleriet til vesten? Har noen tenkt på å intervjue noen av dem som støtter president al-Assad og hvorfor de støtter han?

Hvorfor hører vi så lite fra Syrias side?

Hvorfor har vi i løpet av disse fem og et halvt årene ikke sett et bilde, en film av syriske soldater eller hørt deres stemmer? Det er de som er på slagmarken i Syria. Der har også 100 syriske journalister blitt drept under denne krigen. Det er fortsatt syriske journalister ved fronten i Syria. Det er bare det at vi vet det ikke. Vi vil ikke høre deres stemme

Forrige artikkelKampkraft
Neste artikkelIsraels president fordømmer ukrainsk nazisme i Kiev