Hillary Clinton visste at Saudi Arabia finansierer IS

23

WikiLeaks har begynt å publisere eposter som Hillary Clintons kampanjeleder John Podesta har sendt henne. Podesta har langvarig forbindelse med Clinton-familien og var stabssjef for Bill Clinton 1998–2001. Han er også sjef for lobbyfirmaet Podesta Group.

Epostene er fulle av politisk sprengstoff.

I en epost fra 19. august 2014 skriver for eksempel Podesta åpent om at «Qatar og Saudi Arabia sørger for hemmelig finansiell og logistikkstøtte til IS og andre radikale sunnigrupper i regionen.»

Podesta skriver riktignok om å føre kamp mot IS, men han understreker at dette er delikat nettopp fordi USAs allierte i regionen gir dem så solid støtte.

Qatar og Saudi Arabia er svært store bidragsytere til Clinton Foundation. Så vi har altså den situasjonen at en mulig framtidig president i USA finansieres av land som hun vet finansierer IS.

Michael Flynn, som tidligere var sjef for USAs Defense Intelligence Agency (DIA) sa nylig i et intervju at USA med viten og vilje har «sluppet fram» Al Qaida og IS i Syria og Irak.

Dette er også kjent gjennom frigitte dokumenter fra DIA.

Hillary Clinton har i presidentvalgkampen opptrådt som en reservasjonsløs tilhenger av å innføre «flyforbudssoner» i Syria.

Og Clinton vet hva det betyr. Det viste hun i en tale til Goldman Sachs (som hun fikk 225.000 dollar for). WikiLeaks har også publisert den. Der sier hun:

To have a no-fly zone you have to take out all of the air defense, many of which are located in populated areas.  So our missiles, even if they are standoff missiles so we’re not putting our pilots at risk—you’re going to kill a lot of Syrians.

Går vi tilbake til Podesta-epostene, så ser vi at han skriver til Clinton om hvordan USA bør bruke kurderne til å slåss mot IS, fordi «de kjemper hardt og de har et langvarig forhold til CIA-offiserer og Special Forces-soldater». På den måten bekrefter han at USA er inne med spesialstyrker, noe som forøvrig har vært rapportert lenge. Han skriver også at USAs rådgivere og strategiske planleggere vil måtte jobbe med langsiktig med Peshmerga-troppene.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


23 KOMMENTARER

 1. Ett problem för Wikileaks och deras avslöjanden om Hillary Clinton: Inga mainstream-media rapporterar om detta. En total tystnad.
  Som effektivt skyddar henne. Beslutsamheten att placera den amerikanska vapenindustrins presidentkandidat i Vita Huset är skrämmande att iakttaga. Men avslöjande i sig. De smutsiga visar sin smuts.
  Ulla Johansson

  • Det er riktig. Og av det avledes to teorier:
   1. Pressen vil heller ha Clinton (uansett hva hun har gjort) fremfor Trump.
   2. Den såkalte «djupstaten/Deep State» har bestemt at Clinton skal bli president. Etter at Sanders ble ryddet av veien, så var det bare å manipulere republikanernes kandidat. Trump ser ut til å være ønske motstander for Clinton. Så det er vel ikke overraskende at media har heiet fram Trump?

   Scenarioet Trump vs. Clinton ble allerede drøftet i fjor av enkelte. Pressen kaller det naturligvis for konspirasjonsteori.

 2. John Podesta har solid grunnlag når skriv til Hillary Clinton om kurdiske peshmerga og seier at «de kjemper hardt og de har et langvarig forhold til CIA-offiserer og Special Forces-soldater». Slik har det vori i meir enn 25 år.
  Peshmerges er regjeringsstyrkane til Det kurdiske regionale regjeringa (KRG) i nordlege Irak. Dvs. regjeringshæren til «president» Mesud Barzani.

  Forløparen til KRG var eit amerikansk protektorat som vart oppretta etter den første amerikanske invasjonen i Irak i 2001. Dei to store leiarane den gongen – Mesud Barzani og Jelal Talebani – var begge tett knytta til USA. Eg vil seie at dei tok ordrar frå USA når det gjeld innanrikspolitiske spørsmål heime hos seg sjølve. Da eg møtte Talebani i 1998 sa han mellom anna

  «Men i politikk er det ikke spørsmål om tillit. Der er det prinsipper og interesser, nasjonale interesser. Vår nasjonale interesse er her svært nært opp til USAs nasjonale interesse.»

  Norge har dei siste par åra trena peshmergas i Den kurdiske regionen i Irak.
  I debatten i dag er det vesentleg å skilje mellom Den kurdiske regionen med peshmerges og Rojava, den sjølvstyrte delen av Syria. Forsvarsstyrkane der (YPG og YPJ) – forsiktig sagt – er svært ulike peshmerges-styrkane på austsida av Tigris. Å snakke om begge gruppane berre som «kurderne» skapar forvirring.

 3. Saudi Arabia og Kuwaits finansiering av «opprørsstyrkene» i Syria og Irak har vært kjent i flere år. I den tiden jeg bodde på Kypros frem til senhøsten 2013 hadde jeg jevnlige kontakter med syrere, jordanere, egyptere og libyere som alle fortalte det samme.

  ISIS ble av observatører fra disse landene som ikke inntok en fiendtlig holdning overfor verken USA eller Vesten betegnet som et CIA produkt. At Wikileaks avsløringer blir fortiet av main media i USA og vestlig presse føier seg inn i et velkjent mønser.

  CNNs Hillary propaganda gjør det samme. Donald Trump tør å hevde meninger som avviker fra det ekstreme sentrums. Derfor er han «farlig» og må for enhver pris tas. Bevisste lekkasjer og ren manipulering av meingsmålinger inngår i dette.

  Pål Steigan gjør gjennom sin meget gode blogg sitt beste for at i det minste en opplyst offentlighet får innsikt i dette spillet.

  Arne Treholt

 4. Trump, DNC`s «nyttige idiot» – i ferd med å bli DNC`s fånytta idiot?
  «In this regard, any information on scandals or ethical lapses on the GOP candidates would serve well.»

  Vi er blitt vitne til den mest absurde, skitne, korrupte og riggede maktplassering verden har sett (en stor takk til Wikileaks og Anonymous). Etter å ha lest sponsorlista til Hillary – signert krigsprofittørene Goldman Sachs, JP Morgan og HELE Wallstreetgørra – bør verden og ikke minst USA være fullstendig klar over at dette «demokratiske» og umusikalske orkesteret lever av blodige kriger og maktmisbruk. Hillary er deres kort og et udokumentert sitat fra en anonym kilde hos Wallstreet synes presist og beskrivende: «Hillary – she will do everything we want».
  – I korte trekk kan dokumentet oversettes til ønsket scenario: Behandle (de) våre republikanske ønskekandidater seriøst i MSM, før vi brenner det hele ned til grunne. Trumps mistanke om dette kan han nå utnytte, da Hillary er satt under lupen til overnevnte hackere – og vil få det beinhardt fremover. Hvis Trump slår Hillary sier det alt om Wallstreet&Hillary, og en slik vekker er dessverre på sin plass.

  To: The Democratic National Committee
  Re: 2016 GOP presidential candidates
  Date: April 7, 2015
  ———————————————–

  Friends, This memo is intended to outline the strategy and goals a potential Hillary Clinton presidential campaign would have regarding the 2016 Republican presidential field. Clearly most of what is contained in this memo is work the DNC is already doing. This exercise is intended to put those ideas to paper.

  Our Goals & Strategy
  – Our hope is that the goal of a potential HRC campaign and the DNC would be one-in-the-same: to make whomever the Republicans nominate unpalatable to a majority of the electorate. We have outlined three strategies to obtain our goal:

  1) Force all Republican candidates to lock themselves into extreme conservative positions that will hurt them in a general election;
  2) Undermine any credibility/trust Republican presidential candidates have to make inroadsto our coalition or independents;
  3) Muddy the waters on any potential attack lodged against HRC.

  Operationalizing the Strategy Pied Piper Candidates
  – There are two ways to approach the strategies mentioned above. The first is to use the field as a whole to inflict damage on itself similar to what happened to Mitt Romney in 2012. The variety of candidates is a positive here, and many of the lesser known can serve as a cudgel to move the more established candidates further to the right. In this scenario, we don’t want to marginalize the more extreme candidates, but make them more “Pied Piper” candidates who actually represent the mainstream of the Republican Party. Pied Piper candidates include, but aren’t limited to:

  • Ted Cruz
  • Donald Trump
  • Ben Carson

  We need to be elevating the Pied Piper candidates so that they are leaders of the pack and tell the press to them seriously.

  Undermining Their Message & Credibility
  – Most of the more-established candidates will want to focus on building a winning general election coalition. The “Pied Pipers” of the field will mitigate this to a degree, but more will need to be done on certain candidates to undermine their credibility among our coalition (communities of color, millennials, women) and independent voters. In this regard, the goal here would be to show that they are just the same as every other GOP candidate: extremely conservative on these issues. Some examples:

  • Jeb Bush o What to undermine: the notion he is a “moderate” or concerned about regular Americans; perceived inroads with the Latino population.
  • Marco Rubio o What to undermine: the idea he has “fresh” ideas; his perceived appeal to Latinos
  • Scott Walker o What to undermine: the idea he can rally working-and middle class Americans.
  • Rand Paul o Wha to undermine: the idea he is a “different” kind of Republican; his stance on the military and his appeal to millennials and communities of color.
  • Bobby Jindal o Wha to undermine: his “new” ideas
  • Chris Christie o What to undermine: he tells it like it is.

  Muddying the Waters
  – As we all know, the right wing attack machine has been building its opposition research on Hillary Clinton for decades. The RNC et al has been telegraphing they are ready to attack and do so with reckless abandon. One way we can respond to these attacks is to show how they boomerang onto the Republican presidential field. The goal, then, is to have a dossier on the GOP candidates on the likely attacks HRC will face. Based on attacks that have already occurred, the areas they are highlighting:

  • Transparency & disclosure
  • Donors & associations
  • Management & business dealings

  In this regard, any information on scandals or ethical lapses on the GOP candidates would serve well. We won’t be picky. Again, we think our goals mirror those of the DNC. We look forward to continuing the conversation.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3828897/Hillary-Clinton-s-campaign-wanted-elevate-Donald-Trump-extreme-Republicans.html

 5. «Hillary Clinton visste at Saudi Arabia finansierer IS»
  ( – Visste jeg også, siden væffal 2012. 😉

  Takk til Steigan for gode bekrreftelser her. Og ellers.

  USAnterne er så fantasiløst krigssøkende at bare å vise frem (Wikileaks) hva de tenker er nok til å fjerne troverdigheten deres.
  På tide å ta de politiske konsekvensene av at USAer et farlig irrasjonelt, kjempestort økonomisk uland (25 % av verdens forbruk, 5 % av folk). – På tide å ikke følge dem lenger.

 6. Hillary vet utmerket godt at IS er USAs styrker. Hun prøvde å få Trump ut på glattisen her og han kom med noen betimelige spørsmål om hvorfor USA gjorde som de gjorde i Syria. Kansje noen forteller ham det snart? I Norge er det få som skjønner/vil skjønne det.

 7. Hillary Clinton visste at Saudi Arabia finansierte ISIS .
  Clinton Foundation har tatt imot millionvis av dollar fra Saudi Arabia.
  Begynner ikke dette å bli en skandale så vet ikke jeg !

  Det begynner å bli ganske klart at USA har finansiert sunni ekstremister helt fra Afghanistan på 80 tallet til i dag.
  De prøver å demonisere shia ekstremister , men sannheten er at det er kun sunni ekstremister som har stått bak terror i Europa og USA .

  Jeg har ikke ord . Dette må komme ut !

 8. Veldig bra at du setter fokus på dette, Pål. Men Qatar og Saudi-Arabia er ikke de eneste bidragsyterne til Clinton Foundation. Ifølge Dagbladet, så har Norge gitt 1,3 milliarder kroner til Clinton Foundation. Hvorfor?

  Det er alminnelig antatt at Norges bidrag til Clinton Foundation er betaling for Stoltenbergs stilling som NATO-toppsjef. Men 1,3 milliarder kroner er så mye penger at det må være betaling for noe mer enn Stoltenbergs toppstilling i NATO. Hvilke andre motytelser ligger inne i Norges bidrag til Clinton Foundation?

  Svaret ligger muligens i Hillary Clintons slettede emails, som forhåpentligvis blir offentliggjort i nær framtid.

 9. USA er alliert med Saudi-Arabia. I praksis er de alliert med den samme religiøse ideologien som de også er i krig mot (krigen mot terror).

  Og det har ikke har noe med islam å gjøre. IS er kriminelle, hevdes det. Ikke engang radikale, eller ekstreme, muslimer. Bare kriminelle.

  Påstanden er både en løgn og i tillegg en absurd løgn. Saudi-Arabia finansierer IS fordi IS er, i likhet med dem selv, sunni-muslimske salafister. Dette vet selvsagt Hillary like godt som meg. Hun vet også meget godt at krigen i Syria ikke er et opprør mot en diktator, men en sunni-muslimsk erobringskrig.

  USAs engasjement i Midtøsten hviler på en godt synlig løgn, et villet selvbedrag. Derfor kan det ikke ha noe med islam å gjøre.

 10. […] Vi blir lurt til å tro at de finnes fordi vestlige medier lyver til oss. Selvfølgelig vil ikke USA gi fra seg monstret de selv har laget og brukt milliarder av dollar på for å styrte Assad. Russland og Syria har en annen agenda. De ønsker å bli kvitt terrormonsteret. Det er nok nærmere sannheten at New Syria Army er nok et dekknavn for IS. Grunnen er at det har vært alt for lett for IS å overmanne militærbasene deres, stjele avanserte våpen, etterretningsutstyr, droner, satelittutstyr. IS har fått flere gavepakker fra NSA. (Les: Hillary Clinton visste at Saudi Arabia finansierer IS.) […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.