Hillary Clinton visste at Saudi Arabia finansierer IS

0

WikiLeaks har begynt å publisere eposter som Hillary Clintons kampanjeleder John Podesta har sendt henne. Podesta har langvarig forbindelse med Clinton-familien og var stabssjef for Bill Clinton 1998–2001. Han er også sjef for lobbyfirmaet Podesta Group.

Epostene er fulle av politisk sprengstoff.

I en epost fra 19. august 2014 skriver for eksempel Podesta åpent om at «Qatar og Saudi Arabia sørger for hemmelig finansiell og logistikkstøtte til IS og andre radikale sunnigrupper i regionen.»

Podesta skriver riktignok om å føre kamp mot IS, men han understreker at dette er delikat nettopp fordi USAs allierte i regionen gir dem så solid støtte.

Qatar og Saudi Arabia er svært store bidragsytere til Clinton Foundation. Så vi har altså den situasjonen at en mulig framtidig president i USA finansieres av land som hun vet finansierer IS.

Michael Flynn, som tidligere var sjef for USAs Defense Intelligence Agency (DIA) sa nylig i et intervju at USA med viten og vilje har «sluppet fram» Al Qaida og IS i Syria og Irak.

Dette er også kjent gjennom frigitte dokumenter fra DIA.

Hillary Clinton har i presidentvalgkampen opptrådt som en reservasjonsløs tilhenger av å innføre «flyforbudssoner» i Syria.

Og Clinton vet hva det betyr. Det viste hun i en tale til Goldman Sachs (som hun fikk 225.000 dollar for). WikiLeaks har også publisert den. Der sier hun:

To have a no-fly zone you have to take out all of the air defense, many of which are located in populated areas.  So our missiles, even if they are standoff missiles so we’re not putting our pilots at risk—you’re going to kill a lot of Syrians.

Går vi tilbake til Podesta-epostene, så ser vi at han skriver til Clinton om hvordan USA bør bruke kurderne til å slåss mot IS, fordi «de kjemper hardt og de har et langvarig forhold til CIA-offiserer og Special Forces-soldater». På den måten bekrefter han at USA er inne med spesialstyrker, noe som forøvrig har vært rapportert lenge. Han skriver også at USAs rådgivere og strategiske planleggere vil måtte jobbe med langsiktig med Peshmerga-troppene.

 

Forrige artikkelBelgisk politi fikk omfattende forhåndsinformasjon om Paristerroren – uten å gjøre noe
Neste artikkelSentrale neokonservative oppfordrer USA til å fjerne Putin
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).