Væpnede droner blir tillatt for politiet i Nord Dakota

0

Delstatspolitikerne i Nord Dakota i USA har nå vedtatt at det skal være lov for politiet å ta i bruk væpnede droner. Det er avisa The Indepandent som skriver dette:

Armed drones could be used by police in the US state of North Dakota after local lawmakers legalised their use.
While they will be limited to “less than lethal” weapons, tear gas, tasers, rubber bullets and pepper spray could all be used in theory by the remote controlled flying machines.
In a classic case of unintended consequences, the original sponsor, Republican state representative Rick Becker said he was unhappy with the way legislation turned out.
His original intention was to prevent law enforcement officials from using the unmanned aerial vehicles from conducting surveillance on private property without a warrant.

Men resultatet ble altså det motsatte. I stedet for å sette ei grense for bruken av droner, åpnes det nå for full bruk av væpnede droner. Dette er en fortsettelse av den politikken med å militarisere politiet som fredsprisvinner Barack Obama har innledet.

The New Yorker skriver om denne militariseringa av politiet i USA:

… Homeland Security programs have resulted in local governments around the country acquiring an astonishing range of military equipment, including armored personnel carriers, M-16 assault rifles, grenade launchers, and infrared gun sights, all of which were designed for combat. Among the vehicles routinely given to police departments is the MRAP—mine-resistant, ambush-protected vehicle—which can weigh up to about twenty tons and is designed to survive roadside bombs.

The Intercept har publisert en ny bunke med hemmelige militære dokumenter fra USA som på en grundig og dramatisk måte avslører fredsprisvinner Barack Obamas «droneprogram» for hva det er: et program for lovløse drap over hele verden. Og det gjelder åpenbart også i USA.

Eliten i USA, som utgjør bare 0,01% av samfunnet vet utmerket godt at de 99% er rasende på dem og kan tenkes å komme etter dem med høygafler. Derfor ruster de seg til tennene for å kunne slå ned enhver form for motstand, nå altså også med væpnede droner.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelWall Street på full fart inn i norsk helsevesen
Neste artikkel– Amerikansk etterretning kan få tilgang på norske helseopplysninger
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).