USA bygger en dronebase i Niger

0

Den gamle karavanebyen Agadez i Niger er blitt et senter for menneskesmuglere som smugler afrikanere nordover mot Europa. Men det skal også bli USAs nye dronebase i Afrika. Det er nettstedet The Intercept som har fått tak i hemmeligstemplede dokumenter om dette.

The Intercept skriver:

U.S. military documents reveal new information about an American drone base under construction on the outskirts of the city. The long-planned project — considered the most important U.S. military construction effort in Africa, according to formerly secret files obtained by The Intercept through the Freedom of Information Act — is slated to cost $100 million, and is just one of a number of recent American military initiatives in the impoverished nation.

The base is the latest sign, experts say, of an ever-increasing emphasis on counterterror operations in the north and west of the continent. As the only country in the region willing to allow a U.S. base for MQ-9 Reapers — a newer, larger, and potentially more lethal model than the venerable Predator drone — Niger has positioned itself to be the key regional hub for U.S. military operations, with Agadez serving as the premier outpost for launching intelligence, surveillance, and reconnaissance missions against a plethora of terror groups.

USA bygger opp sin kapasitet til å føre krig om Afrikas enorme ressurser. Africom er det sentrale redskapet for disse kommende krigene. Antallet operasjoner øker stadig. Det samme har antallet baser.

Og glem ikke at Norge deltar i USAs militære opptrapping i Afrika.

Som når vi deltar i USAs Operasjon Flintlock.

Afrika har enorme naturreserver som foreløpig i liten grad er utnyttet. Vi snakker om olje, gass, gull, uran, bauxitt, fosfat og nesten alle andre mineraler og råvarer man kan tenke seg.

Husk på det før spindoktorene og kapitalens medieselskaper begynner å spinne sine fortellinger som skal brukes til å skaffe folkellig støtte for plyndringstoktene.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSA møter sterkere krav om å innføre flyforbudssone i Syria
Neste artikkelTornando a casa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).