Tyrkia forbereder en massiv invasjon av Syria

0

Den tyrkiske armeen har fullstendig ulovlig okkupert et område på 900 kvadratkilometer i det nordlige Syria. Nå signaliserer Recep Tayyip Erdoğan at han vil utvide okkupasjonen. «Vi vil gjøre dette området til del av en sikkerhetssone som vi muligens vil utvide til 5000 kvadratkilometer,» sier den tyrkiske presidenten. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

5000 kvadratkilometer, det er litt større enn Akershus fylke.

Bloomberg skriver at Tyrkias mål

“is likely to require the deployment of thousands of Turkish soldiers in Syria for years and increase risks of a possible military confrontation with Syrian forces,” Nihat Ali Ozcan, a strategist at the Economic Policy Research Foundation in Ankara, said by telephone on Monday.

Og i denne krigen vil Tyrkia støtte og væpne jihadistgrupper i den såkalte Free Syrian Army. Bloomberg skriver:

Erdogan reiterated his call to train and equip pro-Western rebels fighting in Syria and to declare a no-fly zone to protect the safe haven, where he said Turkey can build communities to settle refugees. About 120,000 refugees are already living in camps run by Turkey’s pro-Islamic Humanitarian Aid Foundation, or IHH, just inside the Syrian border.

IHH er nært knyttet til Det muslimske brorskapet og er antakelig en av de organisasjonene som Norsk folkehjelp og andre norske bistandsorganisasjoner arbeider med i Syria.

Da Tyrkia rykket inn i Nord-Syria og tok Jarablus i et angivelig angrep på IS, så sloss de ikke med IS. I full forståelse med Tyrkia skiftet IS-soldatene bare over til FSA-uniformer og ble med på å «frigjøre byen fra IS».

Dette skriver David L. Phillips i Huffington Post. Phillips har vært rådgiver for presidentene Clinton, Bush og Obama, og er nå direktør for Program on Peace-Building and Rights at Columbia University’s Institute for the Study of Human Rights.

Tyrkias invasjon i Syria er en videreføring av den ulovlige krigen Ankara har ført via stedfortredere i Syria siden 2011. At NATO-landet Tyrkia nå går til åpen invasjon med egne styrker, bringer forbrytelsen opp på et helt nytt plan. Men vil vi høre noen protester eller kritikk fra våre hjemlige politikere og medier? (Tips: Ikke hold pusten!)

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.