Ungdomspolitikere på sponsetur til dødens kremmere

0

Avisa Klassekampen skriver 20. september 2016:

Våpenprodusenten Kongsberg Gruppen betalte Agenda 100.000 kroner for å sende kampfly-kritiske ungdomsparti til USA. Sist veke reiste leiarane og nestleiarane i ungdomsorganisasjonane til dei fire partia – pluss AUF – på Agenda-tur til Washington og New York for å møte mellom andre Kongsberg Gruppen og Lockheed Martin.
Størsteparten av rekninga tok Kongsberg og den amerikanske ambassaden.

Den kjente kritiske journalisten Erling Borgen kommenterer dette på Facebook slik:

Klassekampen avslører i dag at den sosialdemokratiske tankesmien Agenda, i samarbeid med våpenprodusenten Kongsberg og USAs ambassade i Oslo har sendt ungdomspolitikere til USA og Lockheed Martin. Der skulle de lære mer om de nye norske krigsflyene F35.

Lederen i Agenda, Marte Gerhardsen, forsvarer propagandaturen og samarbeidet med Kongsberg, og sier at den norske våpenprodusenten er et ”ukontroversielt” selskap. Ukontroversielt? Selskapet som har solgt 10 000 fjernstyrte våpentårn til USA. Våpentårn som er brukt i både i den illegale Irak-krigen og i Afghanistan. ”Ukontroversiell”? Et selskap som har solgt våpen til en rekke av diktaturene i Midt-Østen.

På Agendas hjemmesider heter det at Agenda ”skal styrke det offentlige ordskiftet gjennom kunnskapsformidling”. Hva slags kunnskapsformidling er det å kalle Kongsberg for ”ukontroversielt”? Å motta penger fra Kongsberg og USAs ambassade til krigs-propaganda, demonstrerer ikke akkurat integritet .

På propagandaturen ble ungdomspolitikerne brakt inn i dødshallene til verdens største våpenselskap, atombombeprodusenten Lockheed Martin. Lederen i Sosialistisk Ungdom forteller til Klassekampen at de fikk prøve flysimulatorene til Lockheed Martin. Det er faktisk ganske utrolig å få vite at norske ungdomspolitikere er med på et slikt opplegg. Bombet de, der inne i simulatorene?

Lockheed Martin er det selskapet i verden som tjener mest på krig og ødeleggelse. Kongsberg Gruppen er deres lojale og entusiastiske underleverandør.

Definisjonen på korrupsjon her til lands er som kjent tvilsom økonomisk virksomhet som foregår i andre land.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.