Svensk ekspert: – Tvilsomt om konvoien ble bombet

0

Det har vært mange og sterke fordømmelser mot ødeleggelsen av hjelpekonvoien i Aleppo. Vestlige medier og politikere var meget raskt ute med å gi Russland og Syria skylden for angrepet. Tidsskriftet Ny Teknik har snakket med en svensk ekspert på militærtenikk. De skriver:

En svensk expert på militärteknik, som Ny Teknik talat med, har granskat bilder från händelsen på nätet och han avfärdar att bomber ska ha fällts.

– Det ser snarare ut som om styrkor på marken anfallit konvojen. Med tanke på att vi varken ser splitter- eller bombskador, så kan det vara så att handgranater använts, och att man tänt på lastbilarna med bensin eller annat eftersom flera av dem är utbrända, säger vapenkunnige personen, som inte vill ha sitt namn publicerat.

Dessutom förefaller motorhuvarna på många lastbilar ha öppnats.

– Alla parter begår brott i det här kriget, men såvitt jag kan notera ser det varken ut som om Nato:s 227-kilos standardbomber eller ryska 270-kilos splitterbomber fällts över lastbilarna. Då hade det uppstått stora kratrar, förklarar han.

Hendelsen har vakt stor avsky, men FN har trukket tilbake påstanden om at kolonnen ble angrepet fra fly.

«We are not in a position to determine whether these were in fact air strikes. We are in a position to say that the convoy was attacked,» U.N. humanitarian spokesman Jens Laerke said.

USA hadde droner i området, men det har ikke kommet noen dokumentasjon derfra som skulle tilsi at det var russiske eller syriske fly som angrep konvoien.

USAs forsvarsminister Ash Carter kom med denne klassikeren, som vel bare er egnet til å overbevise de troende, og knapt nok det:

“The Russians are responsible for this strike whether they conducted it or not,”

Alle som driver psykologisk krigføring vet at det er det første døgnet som er avgjørende. Hvis du lykkes i å få folk til å tro din historie da, spiller det liten rolle hva grundige undersøkelser vil vise om en måned eller to.

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.