NSB-ansatte får tilbud om jobb i India og Polen i stedet

0

De ansatte i IT Drift og sikkerhet i NSB ble lovet virksomhetsoverdragelse når NSB outsorcer til den indiske IT-giganten Wipro. Men ingen av dem var ønsket over med mindre de takket ja til stillinger i Polen eller India.

Dette skriver ABC Nyheter på grunnlag av en melding på hjemmesidene til Norsk lokomotivmannsforbund.

Forbundet siterer en melding som kom på selskapets intranett 12. juli om at den indiske IT-giganten Wipro skal drifte NSBs IT-infrastruktur.

«Avtalen innebærer også en betraktelig kostnadsreduksjon for NSB, og tjenestene skal bli like bra eller bedre enn før. Servicedesk vil selvsagt fortsatt være på norsk. Dagens IT-medarbeidere gis muligheter til å bli overført til Wipro.», het det der.

Men ifølge artikkelen har de NSB-ansatte nylig blitt fortalt i individuelle møter med Wipro at det ikke vil bli opprettet noen jobber her i Norge slik som de ble lovet.

Men om de ønsket, kan de få jobb i India eller Polen.

I en nyhetsartikkel på NSBs intranett 12. juli, som omhandlet at «Wipro skal drifte NSBs IT-infrastruktur» ble sagt følgende: «Avtalen innebærer også en betraktelig kostnadsreduksjon for NSB, og tjenestene skal bli like bra eller bedre enn før. Servicedesk vil selvsagt fortsatt være på norsk. Dagens IT-medarbeidere gis muligheter til å bli overført til Wipro.»

De IT-ansatte har nylig blitt fortalt i individuelle møter med Wipro at det ikke vil bli opprettet noen jobber her i Norge slik som de ble lovet, men om de ønsket kan de få jobb i India eller Polen. Av forståelige grunner var dette lite relevant for de ansatte. De hadde derfor ikke noe annet reelt alternativ enn å ta imot et tilbud om en sluttpakke og forsvinne fra NSB.

Med dem forsvinner også kompetansemiljøet på NSBs spesialiserte IT-drift, som nødvendigvis må videreføres.

Det er antakelig dette regjeringa mener når den i Meld. St 27 (2014-2015): På rett spor (Jernbanereformen) skriver (side 36):

Dagens ansatte er den viktigste ressursen for å få til en vellykket omstilling i sektoren. Regjeringen vil derfor legge vekt på å ha en inkluderende og forutsigbar prosess for de ansatte.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.