Massive protester mot CETA og TTIP i Tyskland

0

I Tyskland har rundt 300.000 mennesker demonstrert mot CETA og TTIP over hele landet. Det var store demonstrasjoner i Berlin, Hamburg, Köln, Leipzig, Frankfurt og andre byer.
Dette skriver CommonDreams.

Taking aim at both the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) and the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), European Union deals with the United States and Canada respectively, opponents say the agreements are not really concerned with expanding trade but rather increasing corporate power.
«CETA and TTIP threaten environmental and consumer protection for millions of people in Europe and North America,» said Jennifer Morgan, co-executive director of Greenpeace International.  «These agreements will weaken food safety laws, environmental legislation, banking regulations and undermine the sovereign powers of nations.»

3,24 millioner mennesker har fram til september 2016 skrevet under på oppropet mot TTIP og CETA, skriver bund.net.

På tross av den massive motstanden på hjemmebane har sosialdemokratenes Sigmar Gabriel vært i Canada og forsvart CETA. Han får avar i Die Zeit fra Thilo Bode, som leder forbrukerorganisasjonen Foodwatch.

Og SPD gjør det ikke akkurat skarpt i valgene for tida. Ved valget i Berlin 18. september 2016 gikk partiet tilbake med 6,7 prosentpoeng til 21,6%. Det begynner å koste å føre en politikk folket ikke vil ha.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.