Massive protester mot CETA og TTIP i Tyskland

0

I Tyskland har rundt 300.000 mennesker demonstrert mot CETA og TTIP over hele landet. Det var store demonstrasjoner i Berlin, Hamburg, Köln, Leipzig, Frankfurt og andre byer.
Dette skriver CommonDreams.

Taking aim at both the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) and the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), European Union deals with the United States and Canada respectively, opponents say the agreements are not really concerned with expanding trade but rather increasing corporate power.
«CETA and TTIP threaten environmental and consumer protection for millions of people in Europe and North America,» said Jennifer Morgan, co-executive director of Greenpeace International.  «These agreements will weaken food safety laws, environmental legislation, banking regulations and undermine the sovereign powers of nations.»

3,24 millioner mennesker har fram til september 2016 skrevet under på oppropet mot TTIP og CETA, skriver bund.net.

På tross av den massive motstanden på hjemmebane har sosialdemokratenes Sigmar Gabriel vært i Canada og forsvart CETA. Han får avar i Die Zeit fra Thilo Bode, som leder forbrukerorganisasjonen Foodwatch.

Og SPD gjør det ikke akkurat skarpt i valgene for tida. Ved valget i Berlin 18. september 2016 gikk partiet tilbake med 6,7 prosentpoeng til 21,6%. Det begynner å koste å føre en politikk folket ikke vil ha.

Forrige artikkel– Lavtlønte innvandrere utkonkurrerer nordmenn
Neste artikkelValget i Berlin: slutten på CDU og SPD som folkepartier?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).