I USA har tilliten til mediene sunket til et nytt lavmål

0

Befolkningen i USA sin tillit til mediene har nådd et nytt lavmål og den bitre presidentvalgkampen har en del av skylden for det, viser en meningsmåling 14. september 2016.

I meningsmålingen, hvor en spurte om mediene rapporterte «fullstendig, nøyaktig og ballansert», var det bare 32% av de som svarte som hadde stor eller rimelig tillit til dette og det er den laveste svarprosenten i Gallups historie og åtte prosent under resultatet fra i fjor.

Gallup startet disse undersøkelsene i 1972 og har årlig sjekket innbyggerne i USAs tillit siden 1997.

Tillit og tiltro til mediene var høyest i 1976 på 72% og denne vokste frem i kjølvannet av den undersøkende journalistikken rundt Vietnam-krigen og Watergate-skandalen, ifølge forsknings-gruppen. Tiltroen har vært under 50% fra og med 2007.

«Mens det er helt tydelig at USAs befolkning tillit til mediene er gradvis blitt slitt ned over tid, så er det valg-kampen som kan være grunnen til at den har falt så skarpt dette året,» sier Gallup i sin rapport.

«Med mange republikanske ledere og konservative forståsegpåere som sier at Hillary Clinton har mottatt åpen positiv oppmerksomhet mens Donald Trump har mottatt urettferdig negativ oppmerksomhet, så kan det være en hovedårsak til at den relativt lave tilliten til mediene er ytterligere fordampet.»

Gallup skrev også at Trumps skarpe kritikk av pressen også kan ha harr en innvirkning på opinionen.

Bare 14% av republikanerne sier at de stoler på mediene, og det et et virkelig skarpt fall fra 32% for et år siden og den laveste tillit blant republikanere på 20 år. Blant demokratene var fallet i tiltro til mediene fra 55 til 51% mens antallet uavhengige var det falt fra 33 til 30%.

Tilliten var også lav blant yngre voksne. Bare 26% av de mellom 18 og 49 år hadde tiltro til mediene sammenlignet med 38% for de over 50 år.

(Oversatt av Knut Lindtner.)

Min kommentar:

En annen undersøkelse våren 2016 viste også at tilliten til mediene i USA er svært lav. Huffington Post sammenfattet undersøkelsen slik: Knapt noen stoler på mediene lenger.

Amerikanske medier opptrer stadig mindre med undersøkende og kritisk journalistikk og stadig mer som reine propagandaorganer for regjeringas og elitens dagsordener.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.