Frankrike vil stoppe forhandlingene om TTIP – er avtalen død?

10

Frankrike vil be EU-kommisjonen om å stanse forhandlingene med USA om den kontroversielle handelsavtalen TTIP, skriver Fri Fagbevegelse.

– Det er ikke lenger politisk støtte til disse forhandlingene i Frankrike, sa statssekretær Matthias Fekl tirsdag til radiokanalen RMC. Når handelsministrene i EU samles til et uformelt møte i Bratislava 22. september, vil Frankrike be EU-kommisjonen stanse forhandlingene, opplyser han.
– Vi trenger å sette en tydelig og endelig stopper for disse forhandlingene, slik at vi kan starte på nytt på et bedre grunnlag, sa Fekl, som er statssekretær med ansvar for internasjonal handel.`

Den franske presidenten François Hollande sa i en tale til franske diplomater at «forhandlingene har kjørt seg helt fast, våre posisjoner blir ikke respektert, det er åpenbart ubalansert».

Den tyske økonomiministeren Sigmar Gabriel, som også er tysk visekansler og leder for SPD, sier at «forhandlingene med USA har de facto slått feil, sjøl om ingen vil innrømme det».

Nicolas Delmas, som er fransk jurist med spesialitet på europeisk økonomi, skriver i Le Monde at «denne avtalen er død, kanskje for alltid».

Det er ennå ikke klart hva som vil være USAs mottrekk. Men på kort tid har det oppstått en del skarpe konflikter mellom Washington og deres auropeiske vasaller. Først var det EU-kommisjonen skattedom mot Apple og nå et eventuelt brudd i TTIP-forhandlingene. Barack Obama har lagt stor prestisje i å avslutte disse forhandlingene før hans siste periode som president er over, men hvis ikke han kan tvinge vasallene i kne, ser det ut til at han går på et betydelig prestisjetap.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

    • Og hvor var dine argumenter som du mener jeg burde argumentere mot? At europeiske nasjoner er vasaller for uncle Sam er ikke noe som kan avfeies uten videre, og å argumentere med deg er nytteløst, gitt at målet er å gjøre deg mer opplyst om tingenes tilstand. Du vil bare ikke. Din rett.

     • At europeiske land er vasaller for USA har ingen rot i virkeligheten, men at venstrekreftene var lydige bissevovver for alle påfunn fra Sovjet, Kina og Pol Pot er jo et faktum.

      I dag er en god del psykologer og deres klonende professorer i ferd med å prøve å gjøre hele verden til tanketomme følgere av djevelen selv og skriver løgnaktige tekster om hvor utmerkede de land som følger djevelen er. Ifølge ny informasjon som kom åndens vei, var det psykologer i Kambodsja under Pol Pot regimet. Kanskje det var de som trigget Polt Pot til å sette i gang utrenskningene.

     • Til «Terje Henriksen»,

      – Synes å spore hos deg en viss antipati mot psykologi og psykiatri. – Har du hatt mye kontakt med disse fagene og deres «klonende» representanter??

 1. «Frankrike vil stoppe forhandlingene om TTIP – er avtalen død?»

  Ja. Heldigvis. På hel-digg vis. 😉

  Dette marerittet er nær slutt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.