CNN: – Al Qaida er helter

0

I et intervju med Charlie Rose 10. august 2016 sa CNNs Midtøsten-korrespondent Clarissa Ward at al-Qaidas syriske avlegger al-Nusra,Fatah al-Sham, er «helter». CNNs «superkorrespondent» sa følgende:

” … even though some of these more extremist factions are not hugely popular with everyone living in rebel-held areas, they are also the people who have unfortunately, Charlie, emerged as the so-called heroes in this narrative because they are the ones who have stepped in to fill the void. So the reality is in rebel-held Syria, these Islamist factions have emerged as an important force. Now if the U.S. was to decide to join with Russia to take out those more extremist factions, that would certainly be extremely unpopular with the Syrian people that the U.S. would purportedly be trying to actually help.”

Bak alt snakket om «moderate» opprørere er det ingen tvil om at USA og deres medieimperier direkte og indirelte støtter jihadistene i Syria.  Al-Nusra har forsøkt å markedsføre seg som moderate i motsetning til IS. De har endret navn for å kunne markedsføre seg bedre, men de er de samme hodekappende terroristene som de alltid har vært. De har samme mål som IS – å skape et kalifat bygd på sharia, og de ønsker i likhet med den vestlige koalisjonen å styrte Bashar al-Assad.

I mai 2016 skrev Michael Hughes i Huffington Post at USA de facto støtter al-Nusra:

On Tuesday, State Department spokesperson John Kirby expressed concerns that U.S.-backed Syrian opposition factions such as Ahrar al-Sham have been cohabitating with the Nusra Front. However, Washington has doggedly resisted calls to add the Al Qaeda collaborators to the UN terrorist list – claiming it would damage the ceasefire – which journalist Finian Cunningham sees as an “unwitting U.S. admission” about who is really leading the Syrian “rebellion.”

Derfor er det ingen overraskelse at CNNs Clarissa Ward også propaganderer for al Nusra som «helter». Det mektige USA-tidsskriftet Foreign Affairs, som utgis av Council on Foreign relations, og som er så tett på eliten i USA man kan komme,  har også for lengst slått fast at al-Nusra får støtte fra USAs allierte, med USA stilltiende samtykke:

One indication of al Qaeda’s success in this regard is that its Syrian affiliate group, Jabhat al Nusra, now openly receives financial and other material support from major U.S. allies, an arrangement that would have been unthinkable four years ago. Al Nusra plays a critical role in Jaysh al Fatah, the rebel coalition fighting against Syrian leader Bashar al-Assad in northern Syria. Jaysh al Fatah, in turn, is backed by Qatar, Saudi Arabia, and Turkey. (The United States and other Western countries are more suspicious of the coalition and find regional powers’ decisions to back it alarming, but they have not gone out of their way to end the support.) Despite the more reasonable face that al Nusra has tried to show the world, its treatment of the Druze of Idlib province is little better than the brutality ISIS has inflicted on Yezidis, Kurds, and other minorities unfortunate enough to find themselves within their reach.

Våpenhvilen som er avtalt mellom USA og Russland sier at dersom våpenhvilen overholdes ei uke, så skal de to landa sammen angripe al Nusra. Dette reiser to spørsmål: vil våpenhvilen virkelig holde og vil USA i paksis angripe ei gruppe som de til de grader har stått fadder for?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKornhandelens ABC
Neste artikkelParlamentet i London tar knusende oppgjør med Camerons Libya-politikk
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).