Bestikkelser skal hindre 11/9-rettssak mot Saudi Arabia

7
Mens det gikk enstemmig gjennom både i Representantenes hus og i Senatet, er Justice Against Sponsors of Terrorism (JASTA) langt unna å være en lov.  Både den saudi-arabiske regjeringen og Det Hvite Hus har engasjert seg betydelig i lobbyvirksomhet i Senatet.  De prøver å få flest mulig representanter med på å opprettholde et veto mot loven.


Av Jason Ditz. – Oversatt av Ingunn Kvil Gamst. Bilder/tekst: Knut Lindtner


JASTA vil la familiene til 9/11-ofrene saksøke Saudi-Arabia for deres rolle i angrepet.  President Obama har argumentert med at dette vil føre til en farlig presedens.  Det vil utsette USA for utenlandske rettssaker for deres forskjellige ugjerninger gjennom årene.

5712493fc4618807428b45cb.jpg
Her snakker USAs utenriksminister Kerry og den saudiske utenriksministeren Adel sammen. I denne saken har de felles interesser.

Saudi-Arabia har truet med å «straffe» USA ved å gjøre kjent USAs finansielle hemmeligheter på markedet, noe som kan føre til at dollaren kan kollapse.  De har også truet med at en hvilken som helst rettssak mot Saudi-Arabias regjering vil kunne føre til rekruttering av terrorister i landet.

Flere senatorer har vært ganske ambivalente til saken i sine nylige kommentarer, og Det Hvite Hus har sagt at de vil utsette sitt veto til etter valget i november, i håp om at et overveldende press fra velgerne vil bli oversett av de nyvalgte senatorene.  Disse vil da være trygge for politiske ettervirkninger ved at de har  sviktet saken og tatt presidentens side.

Kommentar fra Knut Lindtner: I praksis har regjeringen i USA nå malt seg inn i et hjørne. Opinionen er nå så sterk om at skyldige i det minste må betale, at korrupte politikere ikke tør sette seg imot – hvis de ønsker gjenvalg. Innholdet i de tidligere 28 hemmeligholdte sidene er en politisk rykende pistol som peker mot Saudi-Arabia.

På den andre siden er alternativet verre. Kommer saken for retten med det saudiske kongehuset på tiltalebenken – risikerer en nesten hva som helst. Ikke bare er de en trofast alliert i Midt-Østen, hodekapperne i Riyadh, men de sitter på mye hemmelig informasjon og ikke minst penger.Med informasjonen sin kan de dra med seg mange i USA og utløse en langt verre politisk skandale enn Watergate-saken som felte president Nixon. Tilliten til systemet i befolkningen er allerede mer enn tynnslitt – en slik skandale vil kunne få uoversiktlige politiske konsekvenser.

Dessuten – vil en risikere rettssaker mot USA over hele verden for deres praksis med bombing over alt. Hvor mye koster ikke gjenoppbyggingen av Vietnam, Kampuchea og Laos? Landene USA flatbombet i mange år. For ikke å nevne Irak eller Afghanistan osv. osv. osv. Her er advokat-mat i det uendelige.

Hva skjer hvis saudiene gjennomfører det de truer med, altså selger aksjer og statobligasjoner i USA for $ 600 milliarder? Ingen vet.

Den midlertidige løsningen blir nok det som fremkommer av meldingen – lobbyister med mange bestikkelses-penger fra saudiene sørger for at loven ikke går igjennom etter vetoet til Obama. Alternativet er ikke å tenke på.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  1. I følge Wayne Madsen, som vet hva han snakker om, var 11/9 et samarbeid mellom Saudi Arabia og Israel (Mossad). Info fra hans bok: The Star and the Sword: This book, for the first time, suggests that both Israel and Saudi Arabia were intimately involved in planning and carrying out the 9/11 attack on the United States. Both countries, while seemingly enemies, have been longtime secret allies. They share a number of common enemies, including Iran, Shi’a Islam, pan-Arab nationalism, Hezbollah, and the Muslim Brotherhood. Their intelligence chiefs often meet and conspire in utmost secrecy. The Saudis and Israelis had the motive and the means to cooperate in launching a «false flag» terrorist attack on the United States in order to plunge America into endless conflicts to bolster the positions of Israel and Saudi Arabia. This book tells that story.

    • De – Saudi-Arabia og staten Israel – var involverte, men de kunne ikke ha gjort det uten hjelp og aksept fra amerikansk hold, ergo en stor konspirasjon mellom stater, militæret, etterretning og diverse konsern.

  2. Den totale amerikanske statsgjelden er i følge usdebtclock.org nå 19 500 milliarder dollar hvorav i underkant av 1/3 eies av andre land.
    I 2013 på tilsvarende tid av året var gjelden nesten 3000 milliarder lavere. I juni 2010 var statsgjelden litt over 13 000 milliarder dollar.

    • På en søndag stiger det amerkanske nasjonale gjeldsberget med 730.000 dollar hvert minutt. Parallelt øker underskuddet (overforbruket) i offentlig sektor med 400.000 dollar hvert minutt. Den befinner seg i skrivende på minus 585.600.000.000 dollar. Brutto gjeld i forhold til BNP er nå på 105,41%. Ikke rart USA holder fast på sin gudetro – i håp om at miraklenes tid ikke er forbi… Det økonomiske havarerte systemet vi nå befinner oss i er ihvertfall forbi. «This is LA 8 PV transmitting on the internet», over (!)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.