USA med rekordstort våpensalg til Saudi Arabia – krigen i Jemen fortsetter

0

Siden Saudi Arabia gikk til angrep på nabolandet Jemen i 2015 har USA solgt våpen for 20 milliarder dollar til Saudi Arabia. Våpnene brukes delvis i Jemen og delvis i stedfortrederkrigen i Syria. Hodekapperne i Ryiadh har en høy stjerne i Washington. 9. august 2016 godkjente USA enda et våpensalg til oljediktaturet.

US State Department skriver:

The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Kingdom of Saudi Arabia for M1A2S Saudi Abrams Main Battle Tanks and M88Al/A2 Heavy Equipment Recovery Combat Utility Lift Evacuation System (HERCULES) Armored Recovery Vehicles (ARV), equipment, training, and support. The estimated cost is $1.15 billion.

UNICEF skriver at krigen i Jemen har gjort 21,1 millioner mennesker avhengige av umiddelbar humanitær bistand, hvorav 9,9 millioner er barn.

Saudi Arabias bombing har rammet boliger, fabrikker, skoler, markeder, vannforsyning og sjukehus.

Tidligere i år ble Saudi Arabia satt på FNs liste over land som dreper barn. Da truet oljediktaturet med å trekke sin økonomiske støtte til FN, noe som førte til at landet ble fjernet fra lista igjen. FNs generalsekretær Ban Ki-moon innrømte 9. juni 2016 at han hadde fjernet Saudi Arabia fra FNs liste over regimer som dreper barn. Dette skjedde bare 72 timer etter at lista var publisert og det skjedde på grunn av økonomisk utpresning fra Saudi Arabia.

Norge og Sverige støtter krigen i Jemen og norske og skandinaviske medier rapporterer nesten aldri om de grusomhetene Saudi Arabia begår der. Og vår akk så humanistiske politikere holder fullstendig kjeft.

steigan.no dekker regelmessig krigen i Jemen, og er den eneste norske mediekanalen som gjør det.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«Spår total kollaps av hele pengesystemet i verden»
Neste artikkelIS-video viser USA-soldater på oppdrag i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).