USA med rekordstort våpensalg til Saudi Arabia – krigen i Jemen fortsetter

0

Siden Saudi Arabia gikk til angrep på nabolandet Jemen i 2015 har USA solgt våpen for 20 milliarder dollar til Saudi Arabia. Våpnene brukes delvis i Jemen og delvis i stedfortrederkrigen i Syria. Hodekapperne i Ryiadh har en høy stjerne i Washington. 9. august 2016 godkjente USA enda et våpensalg til oljediktaturet.

US State Department skriver:

The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Kingdom of Saudi Arabia for M1A2S Saudi Abrams Main Battle Tanks and M88Al/A2 Heavy Equipment Recovery Combat Utility Lift Evacuation System (HERCULES) Armored Recovery Vehicles (ARV), equipment, training, and support. The estimated cost is $1.15 billion.

UNICEF skriver at krigen i Jemen har gjort 21,1 millioner mennesker avhengige av umiddelbar humanitær bistand, hvorav 9,9 millioner er barn.

Saudi Arabias bombing har rammet boliger, fabrikker, skoler, markeder, vannforsyning og sjukehus.

Tidligere i år ble Saudi Arabia satt på FNs liste over land som dreper barn. Da truet oljediktaturet med å trekke sin økonomiske støtte til FN, noe som førte til at landet ble fjernet fra lista igjen. FNs generalsekretær Ban Ki-moon innrømte 9. juni 2016 at han hadde fjernet Saudi Arabia fra FNs liste over regimer som dreper barn. Dette skjedde bare 72 timer etter at lista var publisert og det skjedde på grunn av økonomisk utpresning fra Saudi Arabia.

Norge og Sverige støtter krigen i Jemen og norske og skandinaviske medier rapporterer nesten aldri om de grusomhetene Saudi Arabia begår der. Og vår akk så humanistiske politikere holder fullstendig kjeft.

steigan.no dekker regelmessig krigen i Jemen, og er den eneste norske mediekanalen som gjør det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.