IS-video viser USA-soldater på oppdrag i Syria

17
USAs spesialstyrker i Syria

Generalløytnant Sean McFarland, som er kommandant for USA-koalisjonens krig i Syria, sa 10. august 2016 at 45.000 IS-krigere er blitt drept i Irak og Syria og at deres styrker nå er nede i 15.000. Dette skriver CBS, men nyhetskanalen melder også at IS har publisert en video som angivelig viser amerikanske spesialstyrker som trener militser i Syria.

The ISIS propaganda video — with English captions — purports to show U.S.-backed Syrian rebels headed toward the ISIS stronghold of al-Bukamal, reports CBS News’ Charlie D’Agata.

They’re then stopped short by a hail of gunfire and forced to retreat.

The 20 minute video also appears to show American and British special forces with their New Syrian Army recruits at a training camp in Jordan.

One scene shows a blonde man described as an American coaching a Syrian fighter on how to speak in front of a camera.

Fran Townsend som er sikkerhetsanalytiker i CBS sier at videoen kanskje kan være tatt av en IS-infitratør i den såkalte New Syrian Army.

Has ISIS been able to penetrate Syrian rebel forces and get inside one of these training camps? That poses a whole host of security concerns, because you run the risk that once they have access to the training sites, it’s a counterintelligence problem as well as a security problem

Videoen antyder at noen av de våpnene som USA gir til NSA havner i hendene til IS. Det dreier seg om ammunisjon, mortere, rakettkastere, satellitttelefoner og til og med kameradroner. Videoen i seg sjøl er avslørende nok og den betyr at IS antakelig også har informasjoner om identiteten til de amerikanske trenerne.

Det er i dette krigsteatret Norge sender soldater. De skal trene dette NSA, som sannsynligvis er infiltrert av IS. Når vil vi få videoer av norske soldater som er drept av IS med norske våpen?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


17 KOMMENTARER

 1. Mange konspinisser tror det skjer noe veldig dramatisk og destruktivt (terror i Rio) i morgen, 14. august.

  Hvis det skjer noe destruktivt, tror jeg det skjer annetsteds, og at denne hendelsen rammer et visst forfulgt folkeslag man helst ikke skal snakke om.

  • Tror ikke du hadde nådd til OL i forutsigelser… ;-]

   – Holder du oversikt over treffprosenten din? – Tror den er heller lav.

  • Det kryr av åndsparasitter, psykologer og deres klonende professorer inkludert, i Rio. De reiser rundt på arenaene og stjeler og forårsaker pustevansker og hjerteproblemer og andre parasittrelaterte lidelser. Det vil ikke forundre meg om det skal skje noe alvorlig der i tillegg. Jeg har visst også ymtet noe om det for ikke så lenge siden.

  • Et visst forfulgt folkeslag man helst ikke skal snakke om? Samene? AUF nå igjen? Skatteofrene på Det Sørlige Uranienborg? Meg?

   Jeg har nå uansett fått annen beskjed: Herfra og ut blir det bare kosmik løøv og dessert før middag.

   • «Meg?»

    Nordmenn lar seg ikke lett forfølges, så jeg tviler på det.

    «Herfra og ut blir det bare kosmik løøv og dessert før middag.»

    Sikkert et godt råd fra noen som ønsker deg et langt liv.

    • Gjerne det, men jeg driver egentlig bare og øver meg på å spå, også er liksom dystopiene og terroren tatt allerede, så jeg spår kule ting i stedet. Tvilsomt om mine spådommer stemmer spesielt mye bedre, men hensikten er mest å spå for å spå, serru. Også er det jo blitt sånn i spåbransjen at man gjerne slenger på et eller annet om at man har fått sitt nyss om fremtiden fra ikke nærmere spesifiserte, men temmelig eksotiske kilder av immateriell natur, og det virker rimelig kult, så da sier jeg likegodt det jeg også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.