USA bomber enda et land – og mediene legger knapt merke til det

0

Fredsprisvinner Barack Obama varslet 1. august 2016 at USA vil utvide sin «bombekrig mot IS» til land nummer fire – uten at mediene syntes at det var noe å skrive hjem om. Det er nettavisa The Nation som tar opp dette. Avisa skriver:

The Obama administration announced on Monday the beginning of US air strikes in Libya against ISIS targets, marking the fourth country the United States is currently bombing with the goal of “degrading and destroying” the terror group. A campaign that began two years ago this Sunday has now, 50,000 bombs and 25,000 dead ISIS fighters later, expanded to a whole new continent.

You’d hardly notice, however, if you followed US media. While the air strikes themselves were reported by most major outlets, they were done so in a matter-of-fact way, and only graced the front pages of major American newspapers for one day. The New York Times didn’t even find the news important enough to give it a front-page headline, instead relegating it to a quick blurb at the far-bottom corner of the page, next to a teaser about the G train “having a moment.”

Liberale nettaviser som Slate, Mother Jones og Buzzfeed skrev mer om Trump enn om at USA går inn i en ny krig. ABC World News Tonight nevnte bombinga i Libya i 20 sekunder. NBC Nightly News nevnte den ikke i det hele tatt. Presidentens erklæring om at USA bomber enda et nytt land er blitt fullstendig banal og uten interesse for offentligheten.

Obama, som ble valgt til å avslutte kriger og ikke starte nye, er blitt en krigspresident av George W. Bush-typen, bare at de liberale elsker måten han sier det på. Obama bruker til og med loven til Bush etter 11. september som legalt skalkesjul for denne krigen, nemlig Authorization for the Use of Military Force (AUMF).

Den forrige krigen i Libya var som kjent «Hillarys krig». Det var hun som drev den igjennom og som sørget for «the spin» eller medievrien som fikk venstreliberalerne med på den katastrofale krigen. Og kanskje var det en telefon fra henns som fikk Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre til å kaste alle hemninger og sende Norge i spissen for å ødelegge Afrikas mest velfungerende land.

Krigen i Libya i 2011 ble ført med NATOs bombefly i lufta, deriblant de norske, og med jihadistmilits som infanteri på bakken. Dermed åpnet man helvetes porter i Libya og gjorde landet til et fristed for jihadistmilits av alle avskygninger, deriblant Den islamske staten/Da’esh.

Da’esh har blant annet tatt havnebyen Sirte, som «vi» i 2011 reduserte fra en mønsterby til en ruinhaug. Og det er disse stillingene i byen som USAs bombing nå angivelig tar sikte på å ramme. Men når man ser hvordan USA har «ført krig mot IS» i to år i Irak og Syria uten å oppnå noe særlig, kan man spørre seg hva bombinga i Libya egentlig tar sikte på.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.