Ukraina har hemmelige fengsler og driver tortur, sier FN

0

Ukrainas etterretningstjeneste SBU driver med systematiske arresatasjoner og tortur mot mistenkte opprørssympatissører, sier FN-representanter til avisa The Times.

Ivan Simonovic, UN assistant secretary-general for human rights, said that in some areas Kiev’s “disregard for human rights” had become entrenched and systemic and needed to be urgently addressed.
The UN report documents hundreds of cases of illegal detention, torture and ill-treatment of detainees — both by pro-Russian armed groups and by government agencies.

Rapporten peker også på vold og overgrep mot fanger i utbryterrepublikkene i Donbass, og det er ingen grunn til å ha store illusjoner om at dette ikke foregår der også. Men i motsetning til de sjøloppnevnte folkerepublikkene i Donetsk og Lugansk, er Ukraina medlem av FN og en alliert med Norge og NATO. Hvis det fantes vilje i Vesten til å gjøre noe mot disse overgrepene, så har man virkemidlene til det.

Også Amnesty International og Human Rights Watch, som begge har vist seg å ha svært pro-vestlige sympatier, har avslørt ulovlige fengslingher og tortur i Ukraina. Den USA-finansierte Radio Free Europe skriver:

Thirteen civilians who were allegedly held incommunicado, interrogated, and tortured after being rounded up “abduction-style” have been released from a secret jail run by Ukraine’s domestic security service, two prominent human rights groups say.
In a letter to Ukraine’s chief military prosecutor, Amnesty International and Human Rights Watch (HRW) said 12 men and one woman who had been held at a detention facility in the eastern city of Kharkiv were set free by the Security Service of Ukraine (SBU) on July 25 and August 2.
At least five people were still being held in secret detention at the Kharkiv facility, according to the rights groups’ letter, which was dated August 23 and made public on August 29. Some of those who were released had been held for weeks, others for months.

Norge har som kjent øst hundretalls millioner i gaver over regimet i Kiev, men har vi hørt Børge Brende protestere mot hemmelige fengsler og tortur?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelInternasjonalt tribunal erklærer riksrettssaka mot Dilma som et «illegitimt kupp»
Neste artikkelKlasse og globalisme i USA-valgkampen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).