Tyskland: Innbyggerne må ha kriselagre av mat, drikkevann og kontanter

0

For første gang siden den kalde krigen går den tyske forbundsregjeringa ut med en appell til innbyggerne i Tyskland om å sørge for å ha et kriselager av mat til ti dagers bruk, tilstrekkelig med drikkevann, samt å ha kontanter. Dette skal tjene som sikkerhet i tilfelle av en katastrofe eller et militært angrep. Dette skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung i sin søndagsutgave 21. august 2016.

Det er ikke sagt noe konkret om hvorfor man går ut med dette nå. Opposisjonen, og da særlig die Grüne og Die Linke kritiserer regjeringa for å skape frykt.

Tyskland har vedtatt en ny militærdoktrine der Russland pekes ut som fiende. Sammen med de stadig mer aggressive NATO-øvelsene med brodd mot Russland øker det naturligvis spenningsnivået i Europa. Men det er ingenting som skulle tilsi at Russland ønsker noen krig i Europa og aller minst med Tyskland. Det er i Russlands egeninteresse å ha best mulig forhold til forbundsrepublikken, og aller helst et nært økonomisk og politisk samarbeid. Det som kunne utløse en krigstilstand er en provokasjon mot Russland, for eksempel mot Kaliningrad-enklaven, fra NATOs side.

James Clapper, som er sjef for USAs etterretning i Tyskland, sier at det er flere sovende terrorceller i Tyskland som er klare for å utføre terroraksjoner. Og Bundessicherheitsdienst (BND) varsler om at det er kommet inn mange terrorister sammen med flyktningene. Den typen terroraksjoner vi har sett i Europa hittil skulle imidlertid ikke tilsi så omfattende sivilforsvarstiltak som det Tyskland nå signaliserer.

Regjeringa i Berlin har altså ikke knyttet de nye kriseinstruksjonene til noe av dette, eller gitt noen konkrete grunner for at dette kommer nå. Men da stiller folk seg naturligvis spørsmålet om det er noe de vet som ikke er offentlig kjent. Instruksen er ufrivillig en interessant fotnote til diskusjonen om bankenes kamp for å avskaffe kontanter.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.