Trefninger ved Krim, spenninga øker igjen

0

Den russiske presidenten Vladimir Putin har beskyldt Ukraina for å ha utført en militær provokasjon på grensa til Krim. Det skal ha vært militser med støtte fra den ukrainske hæren som gjennomførte et raid der to russiske soldater ble drept, skriver The Guardian.

“This is a very dangerous game,” said Putin. “We will of course do everything to assure the security of infrastructure, citizens and will take additional measures to provide security, including serious additional measures.”

Den russiske etterretningstjenesten FSB sier at militsgruppa hadde med seg eksplosiver inn på Krims territorium og at de ble støttet av «massiv skyting» fra ukrainsk side av grensa. Dette skal ha skjedd natt til 8. august 2016.

Ukraina nekter kategorisk for at noe slikt har skjedd. Men Putin tar det så alvorlig at han nekter å delta i de planlagte forhandlingene i de såkalte «Normandie»-formatet i oppfølging av Minsk2-avtalen, skriver Financial Times.

Bloomberg melder at kampene i Donbass har blusset opp igjen og at juli 2016 var den dødeligste måneden siden august i 2015.

Etter anneksjonen er nå Krim en del av Russland og ingenting vil få Russland  til å gi avkall på halvøya, med mindre landet blir nedkjempet militært. USA og NATO på sin side sier at halvøya tilhører Ukraina og forlanger at Russland oppgir den.

Dette gjør at konfliktene knyttet til Krim også er meget betente, og at det ikke skal så store provokasjoner til for å skape en potensielt svært farlig situasjon.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.