To av tre tyskere misfornøyde med Merkels flyktningepolitikk

5

I 2015 hadde Tysklands forbundskansler Angela Merkel antakelig et flertall av sine landsmenn med seg i sin Willkommenskultur. Det har hun ikke lenger viser meningsmålingene, ikke på langt nær. Meningsmålinga fra ARD-Deutschlandtrend for august 2016 viser at to av tre tyskere er misfornøyde med Merkels flyktningepolitikk.

34% svarte at de var fornøyde med Merkels politikk, ned 8 prosentpoeng fra april. 65% svarte at de var misfornøyde, opp 7 prosentpoeng.

Merkels personlige popularitet er også sterkt dalende. 47% var fornøyde med henne i siste måling. Det er 12 prosentpoeng ned på en måned.

Målinga viser også at det nå er 80% av tyskerne som mener at Tyrkia ikke bør bli medlem av EU og bare 15% som går inn for tyrkisk medlemskap. Dette er enda et område der EU-lederne er fullstendig på kollisjonskurs med sine folk – uten at det synes å plage dem noe særlig.

Samme måling viser også at tyskernes angst for terror har økt voldsomt siste halvannet år. I januar 2015 sa 49% av tyskerne at de var redde for terror. I januar 2016 var tallet 76%.

Tyskland har ikke vært utsatt for slike store terroraksjoner som dem i Frankrike og i Brussel, men har hatt sine drapsepisoder i Würzburg, München, Reutlingen og Ansbach. De har ulik bakgrunn, og de må analyseres hver for seg. Men de har uansett ført til at tyskerne er mye mer redde for terror enn før.

Sammenliknet med den islamistiske terroren som rammer folk i Syria, Pakistan og Nigeria er tallet på terroraksjoner i Europa foreløpig releativt få. Men jihadistene har allerede nådd et av sine viktigtse mål. De har spredd frykt og har et godt stykke på vei ødelagt den følelsen av trygghet som de fleste europeere har hatt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Jeg vet ikke om denne undersøkelsen er gjort blant etnisk tyske borgere,eller om den er gjort ut fra ett gjennomsnitt av tysklands befolkning,er det sistnevnte,tror jeg at innvandrede med tysk statsborgerskap støtter opp om Merkels politikk og utgjør ikke så liten prosent av Merkels tilhengere.At tyskere er mer redde nå enn før p.g.a jihadistenes fremmmarsj er forståelig,men jihadist er vel misvisende,mye tyder på at disse jihadistene har solid støtte fra USA,Israel,Saudi Arabia mm..Det er iallefall min forstålse og om jeg forstår rett,da må tyskere og Europeere bli opplyst om hvem som finansierer terroren.

    • Nettopp! Det må graves mye mer i hvem som finansierer terroren. Det har i mange år undret meg hvor store og avanserte disse sprenglegemene de har er. Det går nå en dokumentar på VGTv tatt opp i Yemen. Det sies rett ut fra den sjiamuslimske militsen at utstyr som de fant for å lage bil og beltebomber kommer fra CIA. Hvordan man skal klare å bevise dette er en annen sak.
      Danskene bomber nå angivelig i Ragga. Med en gang det skjer en terroraksjon skal europeerne ned dit og bombe mer. Hva de bomber får vi aldri vite noe særlig om. Ihverfall er resultatene små i forhold til de russerne hadde.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.