Krigen mot Jugoslavia – en modell for seinere kriger bygd på løgn

19
NATOs bombing av Beograd

Serbias tidligere president Slobodan Milosevic ble arrestert og tiltalt for den verste forbrytelsen som tenkes kan, nemlig folkemord. Nylig, ti år etter hans død, ble han i all stillhet frikjent for disse anklagene av Den internasjonale straffedomstolen. Den anerkjente journalisten John Pilger skriver om dette:

USAs ambassadør David Scheffer erklærte at så mange som «225.000 etnisk albanske menn i alderen mellom 14 og 59 år» kunne ha blitt myrdet av Milocevic styrker. Dette var begrunnelsen for NATOs bombing, ledet av Bill Clinton og Blair, som drepte hundrevis av sivile i sykehus, skoler, kirker, parker og TV-studioer og ødela Serbia økonomiske infrastruktur.

Det var åpenlyst ideologisk; på den beryktet «fredskonferansen» i Rambouillet i Frankrike, ble Milosevic konfrontert med Madeleine Albright, USA utenriksminister, som er beryktet for sin bemerkning om at drapet på en halv million irakiske barn var «verdt det.»

Albright ga Milosevic «et tilbud» som ingen nasjonal leder kunne ha godtatt. Med mindre han gikk med på utenlandsk militær okkupasjon av landet sitt, med okkupasjonsmakten «utenfor juridisk kontroll», og etablering av et nyliberalt «fritt marked», ville Serbia bli bombet.

Dette var inneholdet i et «Tillegg B,» som media enten ikke klarte å lese eller undertrykte. Målet var å knuse Europas siste uavhengige «sosialistiske» stat.

NATOs bombing av Beograd
NATOs bombing av Beograd

Da NATO begynte bombingen, oppsto en panikkartet flukt av kosovofvarer som «flyktet fra et holocaust.» Da det var over, kom internasjonale politiavdelinger til Kosovo for å grave opp ofrene.

FBI klarte ikke å finne en eneste massegrav og dro hjem. Den spanske rettsmedisinske teamet gjorde det samme, og lederen for teamet fordømte rasende det han kalte «en semantisk piruett av en krigspropagandamaskin.»

Den endelige opptellingen av de døde i Kosovo viste at tallet var 2788. Dette inkluderte stridende på begge sider og serbere og roma myrdet av pro-NATO-militsen Kosovo Liberation Front. Det var ikke noe folkemord. NATOs angrep var både en svindel og en krigsforbrytelse.

Bortsett fra en brøkdel av USAs oppskrytte «presisjonstyrte» missiler traff alle sivile og ikke militære mål, inkludert nyhetsstudioene til Radio Television Serbia i Beograd. Seksten personer ble drept, inkludert kameramenn, produsenter og en sminkør. Blair skjendet de døde, ved å omtale dem som en del av Serbias «kommando og kontroll.»

I 2008 sa aktor for Den internasjonale straffedomstol for det tidligere Jugoslavia, Carla del Ponte, avslørte at hun hadde blitt presset til ikke å etterforske NATOs forbrytelser.»

Min kommentar:

Det er ikke bare John Pilger som mener at Rambouillet-dokumentet var slik at ingen nasjonal leder kunne ha undertegnet det. Sjøl krigshauken og tidligere utenriksminister i USA Henry Kissinger sa: «The Rambouillet text, which called on Serbia to admit NATO troops throughout Yugoslavia, was a provocation, an excuse to start bombing.»

Teksten i tillegget sa:

“NATO personnel shall enjoy, together with their vehicles, vessels, aircraft, and equipment, free and unrestricted passage and unimpeded access throughout the FRY including associated airspace and territorial waters. This shall include, but not be limited to, the right of bivouac, maneuver, billet, and utilization of any areas or facilities as required for support, training, and operations.”

Og her hjemme støttet statsminister Kjell Magne Bondevik krigen mot Jugoslavia til tross for at krigen ikke hadde FN-mandat.

Når det gjelder tallet på drepte i Kosovo har også Pilger helt rett. Påstanden om at «225.000 etnisk albanske menn i alderen mellom 14 og 59 år» kunne ha blitt myrdet av Milocevic’ styrker var krigspropaganda av verste slag.

I august 2000 erklærte International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at man hadde gravd opp 2788 lik i Kosovo, men sa ikke noe om hvor mange av dem som var ofre for krigsforbrytelser – eller av hvem.

Og siden er det blitt rutine for USA og NATO å konstruere løgner som gir påskudd for krig, kriger som etter folkeretten er «forbrytelser mot menneskeheten». Og mediene opptrer som villige mikrofonstativer og formidlere av propagandaen.

 

Jeg hadde en avisdebatt med Kristin Clemet om krigen mot Jugoslavia i 1999. Krig er fred

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. «etablering av et nyliberalt «fritt marked»»

  Et fragment av en setning, men allikevel essensen. Dette er den STORE historien i bunn som rettferdiggjør ALT. Løgner, kriger, propaganda. For det nyliberale «frie markedet» er det eneste saliggjørende, TISA (there is no alternative), som alle mennesker må få del i for enhver pris.

  «Folk begår grusomheter, de er villige til å dø, drepe andre, kun på grunn av en eller annen fiksjonell historie de tror på. Man tenker ofte at mennesker kriger for samme grunn. Ulver og sjimpanser kjemper for mat og territorium. Man tror det samme om mennesker. Men…i de fleste tilfeller er det ikke sant.»

  – HOMO SAPIENS KAN FORANDRE SEG RASKT – HVIS VI FINNER EN STERK HISTORIE Å TRO PÅ: http://harvest.as/artikkel/homo-sapiens

  «Målet var å knuse Europas siste uavhengige «sosialistiske» stat.»

  En torn i kjødet som IKKE stemte med den STORE historien til de STORE historiefortellerne, og som derfor måtte fjernes for enhver pris.

 2. I Sverige hadde vi mange flyktninger fra Jugoslavia når det kriget var aktuelt. Jeg snakket med mange av de flyktningene som var i min by underveis og etter kriget. og i sum et stygt krig ifølge mange. Men det er vel mange kriger… «sosialistiske» stat kanskje det var men noe feil må det ha vart når det ble så brutalt krig.

  Ted bra om motstand mot Milosevic. Håper at det er sant 😉

  TEDxKrakow – Srdja Popovic – How to topple a dictator
  https://youtu.be/Z3Cd-oEvEog

 3. Det kan også være verdt å huske at Aftenposten lenge etter angrepet på Jugoslavia gjorde en undersøkelse for å finne ut om noen av stortingsrepresentantene hadde lest Rambouillet-dokumentet før de gikk inn for krigen. De hadde ikke det. – Innholdet ble ikke omtalt mange andre steder enn i Klassekampen og i et hefte AKP ga ut. Jeg tror heftet fortsatt finnes på nettet.

  • Jeg har også et spørsmål til.

   Hvordan kan venstresiden overleve, når vestlig talentfull ungdom ser hvor vanskelig det er for venstresidens helter å svare på enkle spørsmål?

   Er ikke dette også et forræderi mot arbeiderene, da den oppvoksende slekt burde sett på sosialister som de undertrykkedes forkjemper, i steden for å være den størte undertrykkeren, slik som tilfellet er i Norge, Sverige, Tyskland, etc?

   • Nå er det sikkert ikke allverden om å gjøre for troende kommunister at folk fra ytterste høyreside skal være fornøyd med dem, snarere kan vel noen se det som kompliment og selvbekreftelse å bli skjelt ut fra den kanten.

    Men emma, det blir i grunnen uansett litt dumt at hatkampanjen din primært skal dyttes opp i trynet på de sosialistene/ kommunistene som kanskje fortjener noe som helst av din kritikk minst. Det må da være noen andre venstreside-nettsteder og -personer som passer bedre i din slemming-rolle enn akkurat Steigan, og nå Folkvord? Havner det her alt sammen, rett og slett fordi her får det som regel lov til å stå i fred? I så fall burde jo det i seg selv være en tankevekker for deg når du adresserer.

    • Hvor har du det fra at jeg er fra det ytterste høyre?

     Vi har samme grunnsyn så vidt jeg har forstått, og det er at vi driter i hvilken ideologi som styrer, så lenge avstanden mellom de styrende og bestyrede ikke blir så stor, at de ikke lengre kjenner hverandre.

     Forskjellen er at du er lojal med de uttdøende, fordi du kjenner dem som velmenende sjeler, mens jeg tenker mer på de yngre generasjoner, som får betale prisen for deres feighet.

     Hva annet enn feighet skal du kalle det, når de ikke klarer å si at svensker, tyskere eller nordmenn eksisterer på lik linje med jøder, kurdere og sigøynere?

     Det som sagt før, ikke fordi jeg tror at det er nødvendig for å få stoppet folkemordet, at jeg er her, da den kampen er vunnet.

     Hva spillet handler om nå, er hvem som skal få ansvaret for multikulten, og så lenge er det sosialistene som leder klart, mens de kristne og kapitalistene som startet multikulten, er på god vei til å slippe unna.

     Er ikke du enig i at det ville vært ironisk om de kristne og kapitalistene klarte å utrydde sosialisme som politisk alternativ i fremtiden, fordi overklassesosialister tviholder på at arbeiderklassen ikke kjenner etnistet eller rase?

     • Aksene er farandret. Steigan har flere ganger pekt på det. Svensk politikk viser det helt klart. Det eksisterer ikke noe høyre venstre lenger. Det er patriotene mot globalist svina.

 4. «Krigen mot Jugoslavia – en modell for seinere kriger bygd på løgn»

  Nemlig.

  Samt en systematisk oppslitting av den uavhengige, sosialistiske staten Jugoslavia. Stor økonomisk nød der nå. Men det skiter seierherrene i USA-NATO inkludert Norge, mitt Norge i.

  • Ja , er det ikke merkelig .

   ‘De allierte’ bygde jo opp Jugoslavia . Tito var jo deres mann.
   Så plutselig skal de rive ned alt de har bygd opp , snur seg rundt og ‘allierer’ seg med fienden.

   De begynte jo å ‘alliere’ seg med islamistene allerede i Afghanistan . Det var vel på 80-tallet.
   Så plutselig snur de seg rundt , og ‘allierer’ seg MOT islamistene.

   Det er iallfall sikkert ; nå er de ‘alliert’ med løgneren , The Devil.

   Når tid denne ‘alliansen’ startet er usikkert . Personlig tror jeg det var lenge før krigen mot Jugoslavia !

 5. Det burde vært laget en studie om Balkankrigen i Norge,for det er her det skjer revolusjonerende saker på «venstresida».Det var her Erik Solheim og Kristin Halvorsen bygget om SV til å bli et Nato-bombeparti og fikk derfor gjort store «karrierer» begge to og etterfølgerne la seg på den linja.
  RV la seg på en slags sentrisk linje og Klassekampen gjorde som de alltid nå gjør: henvendte seg til elitene på Universitet og NUPI for å få svar i Balkan-konflikten. Den som gjorde en bragd var Hartvig Sætre – grønnkommunist – i utallige artikler i NKPs Friheten som noen burde undersøke på bakgrunn av moderne historeskrivning. Selv så skrev jeg i Klassekampen at den Jugoslaviske hæren burde skyte ned Nato-flyene. Og i ettertid fikk vi vite at det var Telemarksbataljonen som la ut elektroniske spor for hvor de skulle bombe.

 6. Det kan vel legges til litt mer i klartekst at selve denne domstolen overhodet ikke er upartisk. Den var alltid ment som et politisk våpen i krigen for verdensopinionen.

  Disse internasjonale straffedomstolene de siste 20 årene dømmer utelukkende «fiendens» side. Det samme gjelder i Afrika. Milosevic ble frifunnet i en fotnote. At man siterer fra denne kjennelsen, er av lignende grunner som man siterer fra New York Times eller et strategidokument fra EU – det kan ikke beskyldes for å være pro-serbisk.

  Mange serbere har hevdet lignende fra starten. Når denne domstolen nå sier dette, kan det ikke avfeies som kun serbere som taler sin egen sak.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.