Intet nytt fra østfronten?

3

Krigen i Øst-Ukraina har stort sett forsvunnet fra mediebildet. Betyr det at den er over? Nei, tvert om. Det skytes over demarkasjonslinjene hver natt og folk blir drept. Det er en aktiv krig, men den holdes på lavbluss. Foreløpig. Nyhetsbyrået dninews, som står på de sjøloppnevnte folkerepublikkenes side, medler om stadige ukrainske krenkelser av våpenhvilen.

Kyiv Post, som er pro-Maidan og delvis USA-finansiert, skriver at Ukraina har bygd opp de militære posisjonene i Kherson oblast på grensa til Krim. Den ukrainske hærledelsen hevder at Russland bygger opp sine militære styrker på den russiske sida av grensa i det nordlige Krim.

Nettavisa Ukraine Today skriver at krigen har gjort Ukraina til et «supermarked for illegale våpen». Ukraina er som kjent fullt av hel- og halvfascistiske militser som operererer mer eller mindre som de vil. Som for eksempel den såkalte Tornado-bataljonen. Noen av deres kommandanter ble nylig tatt og ifølge et ukrainske parlamentsmedlem hadde de videoopptak av grufulle voldtekter av småjenter og til og med spedbarn.

I denne betente situasjonen kan også uavhengige fascistiske bander framprovosere en eskalering av krigshandlingene.

Russland utenriksminister Sergei Lavrov uttrykker bekymring over det han ser som en økt militæraktivitet fra ukrainsk side.

Alexander Turchinov fra det ukrainske forsvarsrådet sier at Ukraina har økt sine militære styrker vesentlig i det siste og at man nå kan mønstre 40% flere soldater i tilfelle det kommer til en ny krig.

Man behøver ikke å være alarmist for å se faren for at krigen på østfronten kan utvikle seg fra daglige trefninger til full krig igjen. Og denne gangen vil i så fall både USA og NATO være mye djupere involvert enn i 2015.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Typisk; fascistene, nazistene, satanistene, psykologene og deres klonende professorer, prorussiske separatister inkludert, de som startet hele krigen, produserer løgner om skikkelige ukrainere og skyter mot dem. Russland pøser inn nye, avanserte våpen som dreper flere ukrainere. Sannheten kommer fra ukrainene; løgnene kommer fra russiske tidligere ukrainere, russere, samt visse fagfolk i helsevesenet som egentlig skulle gjøre folks helse bedre, men som gjør den verre med deres løgner og ødeleggelse av sannheten. Slike folk befinner seg i bakvendtland og forteller stort sett en motsatt historie enn sannheten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.