Intet nytt fra østfronten?

0

Krigen i Øst-Ukraina har stort sett forsvunnet fra mediebildet. Betyr det at den er over? Nei, tvert om. Det skytes over demarkasjonslinjene hver natt og folk blir drept. Det er en aktiv krig, men den holdes på lavbluss. Foreløpig. Nyhetsbyrået dninews, som står på de sjøloppnevnte folkerepublikkenes side, medler om stadige ukrainske krenkelser av våpenhvilen.

Kyiv Post, som er pro-Maidan og delvis USA-finansiert, skriver at Ukraina har bygd opp de militære posisjonene i Kherson oblast på grensa til Krim. Den ukrainske hærledelsen hevder at Russland bygger opp sine militære styrker på den russiske sida av grensa i det nordlige Krim.

Nettavisa Ukraine Today skriver at krigen har gjort Ukraina til et «supermarked for illegale våpen». Ukraina er som kjent fullt av hel- og halvfascistiske militser som operererer mer eller mindre som de vil. Som for eksempel den såkalte Tornado-bataljonen. Noen av deres kommandanter ble nylig tatt og ifølge et ukrainske parlamentsmedlem hadde de videoopptak av grufulle voldtekter av småjenter og til og med spedbarn.

I denne betente situasjonen kan også uavhengige fascistiske bander framprovosere en eskalering av krigshandlingene.

Russland utenriksminister Sergei Lavrov uttrykker bekymring over det han ser som en økt militæraktivitet fra ukrainsk side.

Alexander Turchinov fra det ukrainske forsvarsrådet sier at Ukraina har økt sine militære styrker vesentlig i det siste og at man nå kan mønstre 40% flere soldater i tilfelle det kommer til en ny krig.

Man behøver ikke å være alarmist for å se faren for at krigen på østfronten kan utvikle seg fra daglige trefninger til full krig igjen. Og denne gangen vil i så fall både USA og NATO være mye djupere involvert enn i 2015.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.