Flyktningepolitikk – splittelsen i EU forsterkes

13

Den viktigste gruppa av EUs østlige land, Viségrad-gruppa, som består av Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn, avviser Tysklands flyktningepolitikk. Angela Merkel hadde møte med statslederne i disse landa 26. august 2016 og de ga henne klar beskjed. Det er ikke aktuelt å godta tvangsfordeling av flyktninger.  Ungarns Viktor Orbán sa at «vi kan ikke forsvare våre grenser med blomster og kosedyr, vi trenger politi, soldater og våpen».

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

I 2015 passerte mer enn 400.000 flyktninger gjennom Ungarn på vei nordover. Etter at Ungarn har forsterket grensa er det bare 18.000 som har passert i 2016. I oktober skal Ungarn holde folkeavstemning om EUs politikk for omfordeling av flyktninger.

Også Polens utenriksminister Witold Waszczykowski sa at det er uaktuelt for hans land å bøye seg for dette. «Ingen kan bestride at det er en klar sammenheng mellom ukontrollert immigrasjon og terrorisme», sa den slovakiske statsministeren Robert Fico.

Også Østerrikes forsvarsminister har gått sterkt i rette med Merkel. «Østerrike nekter å være Tysklands venterom,» sa sosialdemokraten Hans Peter Doskozil til avisa Krone.

Tyskland venter 400.000 nye immigranter i 2016, og det er hvis returavtalen med Tyrkia holder. Ellers er det ingen som vet hva tallet blir. Den tyske arbeidsmarkedsmyndigheten har gjennomført en studie som viser at integrasjonen i arbeidsmarkedet for de nyankomne blir vanskelig, skriver DWN.

Også i Tyskland er det nå et klart flertall mot Merkels flyktningepolitikk blant velgerne. Ikke minst dette har ført til en sterk vekst for partiet Alternative für Deutschland (AfD). I Merkels hjemland Mecklenburg får AfD nå en oppslutning på 21% på meningsmålingene, bare hårfint bak CDU med 22%.

Det er ikke mye som likner en «europeisk union» det vi ser i EU for tida. Splittelsen bare øker, og Tyskland har med sitt økonomiske råkjør og sin politikk for åpne grenser i høyeste grad bidratt til splittelsen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Er det ikke merkelig at Erna farter ned til Slovakia for å løpe Merkels ærend? Ingen stiller spørsmål til en slik pubertetaktig oppførsel. Her reiser hun ned dit for å la ottomanenes ofre stå skolerett. Hva er det neste hun finner på, mon tro? Henter gamlekjæresten fra Gambia og gir ham asyl?
  Digresjonen:
  Norge må være det eneste sted i Europa der kommuner jamrer og klager til nyhetene om at asylmottak skal nedegges fordi de mister arbeidsplasser. Akk så lønnsomme i deres øyne!

 2. Jag skriver det igen: I Sverige har HELA den samlade vänstern slutit upp bakom nyliberalernas invandringspolitik. Detta kan upplevas som fullkomligt surrealistiskt. Inte ens Jan Myrdal talar ur skägget och då är situationen allvarlig, för att säga det milt. Därför är jag djupt tacksam över Steigans artiklar i ämnet (och andra ämnen).

  • «Därför är jag djupt tacksam över Steigans artiklar i ämnet (och andra ämnen).»

   Hva synes du om at Romelsjø mener at svensker ikke eksisterer, og at det derfor ikke kan begås noe folkemord på dere? I følge Romelsjø, så er det menn som voldtar i festival-sverige eksempelvis.

   Han fikk til og med skrevet en artikkel om hvordan dere bare er en sosial konstruksjon, men vi venter fremdeles på del 2…

   • Jag har skrivit även tidigare i kommentarer, att jag inte är imponerad av Steigans politiska vänner i Sverige. De saknar den översikt, insikt och tvesyn som Steigan besitter. Romelsjö är en dålig och tendensiös skribent. Jag kan inte komma på en enda insiktsfull vänsterskribent i dagens Sverige. Stefan Lindgren kommer nära ibland men inte mer. Jan Myrdal har jag alltid uppskattat men han har inte insett vilka ohyggliga effekter massinvandringen gett det svenska samhället. För oss vanliga låginkomsttagare är det en omskakande upplevelse att tvingas uppleva detta, samtidigt som vi – via maktmedia – får veta att det inte finns någon svensk kultur. Vi svenskar finns alltså inte!? Vidare understryks detta av grundlagsändringen 2010! Regeringsformen kapitel 3.

    • Det skall vara paragraf 2. Inte kapitel 3.
     Fundera över denna formulering och märk ordvalet: «Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa
     minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget
     kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).»

    • » Jag kan inte komma på en enda insiktsfull vänsterskribent i dagens Sverige. »

     Ikke jeg heller, og det rasjonelle å tro da, er at avvikere blir straffet, slik at INGEN i menigheten tør å uttale seg om tanker de rett-troende ikke skal ha.

     «För oss vanliga låginkomsttagare är det en omskakande upplevelse att tvingas uppleva detta, samtidigt som vi – via maktmedia – får veta att det inte finns någon svensk kultur.»

     Romelsjø, Linderborg eller Myrdal har sannsynligvis aldri brydd seg om svenske arbeidere, da overklassen er av den oppfatning at arbeiderne ikke kjenner rase eller etnisitet.

     For min del må de gjerne fortsette å hevde at svensker, tyskere eller nordmenn ikke eksisterer, da vi skal beslaglegge formuer fra ALLE de anti-hvite, etter et rettoppgjør fremtidige generasjoner vil snakke om at var så alt for hardt.

 3. Merkel har skapt et mareritt i Tyskland. Mange tyskere er livredd for å sende sine barn og unge på skolen. I Tyskland skjer det samme som i Sverige, menn på 25-30 år blir klassifisert til å være under 18, og blir plassert i klasser med tyske jenter på 14-15 år. Dette er menn som knapt nok snakker et ord tysk, men likevel blir de plassert i skolen sammen med tyske ungjenter. Ingen kan være forbauset over at dette skaper både frykt og forbitrelse i den tyske befolkningen.

  • Det skaper vel også betydelig mer enn bare frykt og forbitrelse. Jeg vil tro det skaper en hel del voldtekter og andre «uheldige» situasjoner, men det er vanskelig å vite, all den tid MSM dysser ned alle negative sider ved masseinnvandringen. Og hvor mange medier har omtalt det faktum at det hver natt lander charterfly fulle av migranter (unge menn, stort sett) på tyske flyplasser? Skjønt, det vil forbause meg om det samme ikke er tilfelle i Norge.

 4. » Ingen kan være forbauset over at dette skaper både frykt og forbitrelse i den tyske befolkningen.»

  Hos meg har denne folkemordpolitikken skapt et hat, som kun kan stilnes med at svina blir straffet eller drept.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.