Britiske soldater kjemper i Syria

0

Det har lenge vært kjent at vestlige spesialstyrker deltar i krigen i Syria, men for første gang har BBC publisert bilder av britiske spesialenheter som deltar i kamper i Syria.

Dette skal være styrker som opererer på syrisk side av grensa mot Jordan. Offisielt heter det at spesialenhetene støtter «opprørere» i kampen mot den syriske armeen.

The Middle East Eye har tidligere fortalt om at britiske styrker deltar i krigen på «opprørernes» side og at de opererer fra Jordan.

According to a commander of the New Syrian Army (NSA), a unit made up of former Syrian special forces soldiers, the British troops crossed from Jordan to help with reconstructing defences in the village of al-Tanf after a wave of IS assaults.
“They helped us with logistics, like building defences to make the bunkers safe,” First Lieutenant Mahmoud al-Saleh said.

De støtter den såkalte New Syrian Army (NSA), som består av islamistiske soldater og som ifølge Timeturk er opprettet av USA, Storbritannia og Jordan.

NSA har som mål å kjempe mot Syrias regjering, Russland og IS. Timeturks rapport gir inntrykk av hvor samkjørte de britiske, amerikanske og jordanske styrkene er i denne delen av krigen.
De rapporterer blant annet om hvordan USA og Jordan forsyner de britiske styrkene med våpen for å støtte deres kamp mot Syrias armé.

Tidligere i sommer kom det flere rapporter om at også tyske og franske spsialstyrker deltar i krigen mot Syria. Denne rapporten fra Sputniknews er på ingen måte alene.

Det hevdes også at vestlige spesialstyrker deltar sammen med jihadistene i krigen om Aleppo, og at en grunn til de desperate kampene om forsyningslinjene fra jihadistkontrollerte områder er at de ønsker å evakuere disse enhetene. Men dette er det vanskelig å få verifisert.

Vesten har i fem år ført krigen mot Syria som en stedfortrederkrig med jihadister som sine leiesoldater. Men nå som jihadistene taper på mange fronter ser USA og deres allierte seg tydeligvis nødt til å gå inn med egne spesielstyrker for å prøve å hindre et totalt nederlag.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.