Wikileaks: Sanders forsøkt sabotert av eget parti

6

Nettstedet WikiLeaks slapp fredag (22.07.2016) bortimot 20.000 eposter som er sendt og mottatt av sju av DNCs ledere. Det er NRK som skriver dette på sine nettsider og fortsetter:

Blant epostene er flere pinlige meldinger som tyder på at flere i komiteen favoriserte Hillary Clinton over Bernie Sanders.

Sanders’ valgkampsjef har uttalt at «noen må holdes ansvarlig» for det han omtaler som tjenesteforsømmelse i DNCs ledelse.

– Jeg er ikke sjokkert, men jeg er skuffet, sier Bernie Sanders om lekkasjene til ABC News.

DNC er Demokratenes nasjonalkomité, altså partiets ledelse, og den skal etter partiets regler ikke ta side for noen av kandidatene under nominasjonskampen. Avsløringene viser imidlertid at DNC gjorde sitt beste for å sabotere Bernie Sanders og hans kampanje. «Avsløringene viser at DNC konspirerte mot Bernie Sanders,» skriver Huffington Post.

While the WikiLeaks database is searchable, Heavy.com has compiled a comprehensive list of some other intriguing emails about the DNC’s treatment of Sanders, including committee chair Debbie Wasserman Schultz writing that it’s “silly” to speculate about Sanders ever being president and Kaplan referring to him as obnoxious.

Bernie Sanders forlangte at partiets leder Debbie Wasserman Schultz, skulle trekke seg på grunn av skandalen, og det skjedde nærmest umiddelbart. Men Hillary Clinton sørget for å føye skam til skade da hun deretter oppnevnte Wassermann Schultz til ærespresiddent for sin egen valgkamp.

Avisa The Observer skriver i en kommentar: «Wikileaks Proves Primary Was Rigged: DNC Undermined Democracy.»

The release provides further evidence the DNC broke its own charter violations by favoring Clinton as the Democratic presidential nominee, long before any votes were cast.

Kandidat Clinton er ikke bare en politiker som har drevet fram kriger og kupp i utlandet, er bestukket av Saudi Arabia og Wall Street og juger så fort hun får en sjanse til det. Hun har også blitt valgt av sitt eget parti gjennom fusk og manipulasjon.

Avisa Klassekampen skriver på lederplass at «Sanders har fått stort gjennomslag i partiets politiske plattform.»

Thorbjørn Egners figur Karius kommenterer dette på en fortreffelig måte: «Du kan drømme du, Baktusfar.»

Venstresidas dagsavis må vel være blant de siste som tror at det har noe som helst å si hva som står på papirene som kommer ut av demokratenes kongress. Alle andre har skjønt hva Hillary Clinton kommer til å gjøre med de papirene hun ikke liker.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Donald Trump farligere enn djevelen?

    I Norge er Hillary Clinton de liberales kandidat. De legger vekt på Trump sin retorikk, på hva han sier samtidig som de overser Hillary Clintons gjerninger.

    Riktig slik er det ikke i USA. Wikileaks-avsløringene viser hvordan ledelsen i hennes eget parti må bruke all verdens ufine metoder for å fremme henne som demokratenes kandidat. Hillary Clinton splitter selv det demokratiske partiet. Eller som en av delegatene til demokratenes landsmøte uttrykker det til NRK:

    – Men er det ikke viktig å stanse Trump?

    – Jeg vet ikke hva som er verst. Trump SIER vanvittige ting. Men vi vet allerede hva Hillary kommer til å gjøre. Så vi kan enten ta sjansen på Trump, eller gå for djevelen vi kjenner, sier hun.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.