Sjølmordsbombe mot musikkfestival i Tyskland

0

I den bayerske småbyen Ansbach, nær Nürnberg, forsøkte en person å ta med seg en ryggsekk med sprengstoff i inn på en musikkfestival. På festivalen var det 2500 mennesker. Det skal ifølge tyske myndigheter dreie seg om en syrisk flyktning på 27 år, skriver nettavisa nordbayern.de.

Mannen skal ha blitt nektet adgang til festivalen, skriver BBC, og eksplosjonen skjedde dermed utenfor festivalområdet nær ei kneipe der mange folk satt ute. Mannen ble drept i eksplosjonen og minst 12 andre mennesker ble skadd, noen av dem alvorlig, men ikke livstruende.

Dette er den tredje alvorlige episoden på ei uke i Bayern. En afghansk 17-åring gikk løs på passasjerer med kniv og øks på et tog nær Würzburg. I München skjøt og drepte en 18-år gammel tysk-iraner ni mennesker og såret mange andre. Også Baden-Württemberg opplevde et brutalt drap da en syrisk flyktning angrep en gravid kvinne med machete og drepte henne.

Ingen av disse sakene er ferdig etterforsket og det er fortsatt mange uklarheter når det gjelder bakgrunnen for hver enkelt av dem. Det ble for eksempel hevdet innledningsvis at massemorderen i München hadde hatt et eksemplar av Breiviks «manifest», men det viste seg å ikke stemme. I tilfellet i Ansbah hevdes det at det dreier seg om et islamistisk terrorangrep. Men heller ikke det er avklart.

I juni 2016 ble fire menn fra Syria arrestert. De skal angivelig ha planlagt et sjølmordsangrep i gamlebyen i Düsseldorf, og ifølge myndighetene dreier dette seg om et oppdrag fra Den islamske staten (IS). Tyskland har til nå vært forskånet for slike store terroraksjoner som har rammet Frankrike og Belgia, men myndighetene regner med at Tyskland er et «erklært mål for IS».

Disse alvorlige hendelsene har skapt stor uro i Tyskland. Statens første oppgave overfor innbyggerne er å sørge for sikkerhet, og nå føler mange at de ikke har den sikkerheten. Det skal ikke mange slike hendelser til før folk blir engstlige og mister tillit både til hverandre og til myndighetene. Og mot attentatmann som er villig til å dø hjelper det ikke om man kalte ut alle tilgjengelige soldater til å patruljere gatene.

I Libya, Irak, Jemen og Syria har Vesten samarbeidet med og væpnet jihadister som sjøl sier at deres mål å ødelegge «de vantros» land. USA og deres allierte gjør sitt beste for å ødelegge Syria ved hjelp av IS, al-Nusra og andre jihadistgrupper. Da er det reint hykleri når de politiske lederne sier at de kjemper mot terror. Tvert om nærer de terroren, og de har ingen grunn til å bli overrasket når den terroren de har skapt også rammer oss.

Les også: Hjelp syrerne der de er – stopp krigen!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.