Syria stenger jihadistenes siste forsyningsvei i Aleppo

4

Den amerikanske nyhetskanalsen CNN melder at den syriske hæren har tatt kontrollen over den siste forsynings- og fluktveien til jihadistene i Aleppo, den såkalte Castello Road. Nyheten bygger på den vestorienterte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som har en sterkt negativ holdning til syriske myndigheter.

Castello Road, the only route into the city’s east, is now mostly in government hands, with pro-rebel neighborhoods in eastern Aleppo completely besieged, the observatory said. The road has been under constant bombardment from forces loyal to President Bashar al-Assad’s government, the monitoring group told CNN.

Denne gangen er meldinga fra SOHR helt på linje med offisielle syriske nyhetskanalser. Det syriske byåret Sana melder:

Army and Armed Forces units, in cooperation with popular defense groups, continued on Sunday to expand control over al-Castello area at the northern outskirts of Aleppo city, inflicting heavy losses on terrorists.

SANA’s correspondent in Aleppo said on Sunday evening that army units established during the past few hours full control over al-Castello restaurant and three farms next to the nearby stone cliff, continuing their military operations as consecutive collapses in the ranks of terrorists took place.

USAs utenriksminister John Kerry sier til CNN at IS nå er på flukt.

Secretary of State John Kerry insisted Sunday that a recent spate of terrorist attacks reflects that ISIS is «on the run» in Iraq and Syria.

Kerry downplayed attacks like the shooting at an Orlando nightclub, a driver’s rampage through a crowd in Nice and the Istanbul airport attack, saying they don’t reflect the strength of the group in its home bases.
Those attacks are «the desperate actions of an enemy that sees the noose closing around them,» he told CNN’s Jake Tapper on «State of the Union.»

Det samme inntrykket får man fra syriske Sana som forteller om en rekke vellykte angrep på stillingene til Den islamske staten.

De jihadistiske militsene i Syria frykter nå at de ser nederlaget i øynene og at «Assad har vunnet,» som de sier til The Guardian.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Som en konsekvens av dette er tusenvis av terrorister innesperret. Men, det er også noen andre som ikke kommer seg ut og som er desperate og det er tyrkiske offiserer, spesialsoldater og etterretningsoffiserer…..

  2. http://syria.liveuamap.com/ som jeg har fulgt gjennom et halvt år, og som på tross av å være et ukrainsk amatørprodukt, har vist seg å være etterrettelig (oppdateringer på kartet har vist seg å bli bekrefta av andre medier i etterkant), viste i går også for første gang at SAA kontrollerer deler av Castello Road, og at den nordlige, og siste, forsyningsruta inn til opprørerne i Øst-Aleppo, dermed er brutt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.