Skei Grande: – Trump er motstander av handel mellom land

0

Norske politikere er vanligvis totalt kritikkløse overfor lederne i Det demokratiske partiet i USA. NRKs sendinger fra amerikansk valgkamp er som en sammenhengende dårlig propagandavideo for Hillary Clinton. Men det spørs om ikke Venstre-leder Trine Skei Grande tar kaka. Hun er så star struck under sitt besøk på Demokratenes landsmøte at det er en lidelse å høre på. Til NRK radio 28. juli 2016 sa hun som viktig argument mot Donald Trump at «Han er imot handel mellom land.»

Trump er en reaksjonær, vulgær politiker. Det burde ikke være vanskelig å finne argumenter mot ham. Men å beskylde ham for å være imot handel mellom land, er så dumt og usant at man må være norsk partileder for å finne på det. Sannheten er at Trump er motstander av de såkalte «handelavtalene» TPP, TTIP og TISA. Men de dreier seg jo ikke om handel, men om å sikre amerikansk monopolkapital kontroll over det globale markedet til det punktet at de kan saksøke demokratisk lovgiving i enkeltland hvis de mener at den skader deres økonomiske interesser. Trump har sagt om TPP at: «The deal is insanity. That deal should not be supported and it should not be allowed to happen.»

Dette er forøvrig fullstendig i samsvar med det kandidat Bernie Sanders skrev på sin egen nettside i Kongressen:

The Trans-Pacific Partnership is a disastrous trade agreement designed to protect the interests of the largest multi-national corporations at the expense of workers, consumers, the environment and the foundations of American democracy. It will also negatively impact some of the poorest people in the world. The TPP is a treaty that has been written behind closed doors by the corporate world. Incredibly, while Wall Street, the pharmaceutical industry and major media companies have full knowledge as to whatis in this treaty, the American people and members of Congress do not. They have been locked out of the process.

Men nå går altså Sanders inn for å velge Hillary Clinton, som vil bruke alle triks i boka for å tvinge gjennom en avtale som ifølge kandidat Sanders vil være «katastrofal» for arbeiderne, forbrukerne, miljøet og demokratiet.

Det er større refleksjonsdybde hos småjenter foran en Justin Bieber-konsert enn hos norske politikere og journalister på et landsmøte hos Demokratene. Og fortsatt er det fire måneder igjen til valget hos Storebror!

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelErdoğan stenger 16 TV-stasjoner og 45 aviser
Neste artikkelTyrkia: merkelig vinkling fra Klassekampen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).