Skei Grande: – Trump er motstander av handel mellom land

20

Norske politikere er vanligvis totalt kritikkløse overfor lederne i Det demokratiske partiet i USA. NRKs sendinger fra amerikansk valgkamp er som en sammenhengende dårlig propagandavideo for Hillary Clinton. Men det spørs om ikke Venstre-leder Trine Skei Grande tar kaka. Hun er så star struck under sitt besøk på Demokratenes landsmøte at det er en lidelse å høre på. Til NRK radio 28. juli 2016 sa hun som viktig argument mot Donald Trump at «Han er imot handel mellom land.»

Trump er en reaksjonær, vulgær politiker. Det burde ikke være vanskelig å finne argumenter mot ham. Men å beskylde ham for å være imot handel mellom land, er så dumt og usant at man må være norsk partileder for å finne på det. Sannheten er at Trump er motstander av de såkalte «handelavtalene» TPP, TTIP og TISA. Men de dreier seg jo ikke om handel, men om å sikre amerikansk monopolkapital kontroll over det globale markedet til det punktet at de kan saksøke demokratisk lovgiving i enkeltland hvis de mener at den skader deres økonomiske interesser. Trump har sagt om TPP at: «The deal is insanity. That deal should not be supported and it should not be allowed to happen.»

Dette er forøvrig fullstendig i samsvar med det kandidat Bernie Sanders skrev på sin egen nettside i Kongressen:

The Trans-Pacific Partnership is a disastrous trade agreement designed to protect the interests of the largest multi-national corporations at the expense of workers, consumers, the environment and the foundations of American democracy. It will also negatively impact some of the poorest people in the world. The TPP is a treaty that has been written behind closed doors by the corporate world. Incredibly, while Wall Street, the pharmaceutical industry and major media companies have full knowledge as to whatis in this treaty, the American people and members of Congress do not. They have been locked out of the process.

Men nå går altså Sanders inn for å velge Hillary Clinton, som vil bruke alle triks i boka for å tvinge gjennom en avtale som ifølge kandidat Sanders vil være «katastrofal» for arbeiderne, forbrukerne, miljøet og demokratiet.

Det er større refleksjonsdybde hos småjenter foran en Justin Bieber-konsert enn hos norske politikere og journalister på et landsmøte hos Demokratene. Og fortsatt er det fire måneder igjen til valget hos Storebror!

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


20 KOMMENTARER

 1. Jeg har lest Trine Skei Grandes kommentarer i forbindelse med valget i USA, og jeg må si jeg er sjokkskadet. Jeg er helt enig med Steigan når han skriver: «Det er større refleksjonsdybde hos småjenter foran en Justin Bieber-konsert enn hos norske politikere og journalister på et landsmøte hos Demokratene.» Er Trine Skei Grande virkelig det beste Norge kan prestere?

  • Til Grandes forsvar; så står det for meg som fåfengt å lodde våre politikeres intellektuelle dybde gjennom media. Hva Vestres ledelse mener om de amerikanske presidentkandidatene har knapt interesse for deres egen flokk, en gang. En ting er helt sikkert – norske journalister vil aldri noensinne bli fengslet eller drept, for de vil aldri utgjøre noen trussel for annet enn demokratiet.

  • SVART KARTOTEK

   Bak smil og stengte dører
   sitter vårt folks forfører.
   Lite vil han si, så han har ansatt forhører.
   Han er den kalde vakten
   som trofast støtter makten.
   Spør man hvorfor, er han godt betalt.
   En ærlig sjel som ikke deltar i hans lek
   puttes i svart kartotek.

   Nå synger stadig flere
   om hvem som skal regjere,
   men når man blir farlig, får man ikke si mere.
   Hver hund som hever røsten,
   blir kalt spion fra østen.
   Slik fungerer et demokrati.
   En våken debattant som ikke setter strek-
   går rett i svart kartotek.

   Mens Stalin slåss mot Hitler
   med dogmer og kapitler,
   sitter halve Norge snilt og tror på sjefstitler.
   Et skrik kan overdøves,
   en undersått kan sløves,
   men en idealist tar aldri fri.
   Om noen år vil landet vite hvem som svek
   Det blir et fint kartotek!

   Jan Eggum (1977)

 2. Morsomt.
  Ikke bare -Grande,men også (tidligere EU-)minister Helgesen advarer oss mot Trump.Fordi han er «klimafornekter,» og muligens i ledtog med Putin-udyret i åpenbaringen .Noe som i flg.norsk MSM bevises ved at Rusland har hacket demokratenes e-poster.Hvilket jo er viktigere enn hva som stod i e-postene.Heter det ikke «å skyte budbringeren?»

  Riktig mye god underholdning i vente.Finnes det betting-byråer,der det kan satses på hvilke globalister som finnes i seng med hvem,fram til og etter valget i USA,kan man spørre seg.Opptil flere fraksjoner er tenkelige,både innad -og mellom partier,alt fra Høyre til SV.

 3. I går spanderte «Venstresidens» dagsavis halvannen side til ære for Hillary hvor Klara Furuberg fikk utløp for sine femininine tanker og Hillary’s betydning for verdens kvinner. At hun er en «hauk og ingen fredsdue» i utenrikspolitikken var jo naturligvis bare noe man måtte regne med fra en amerikansk president.
  Du verden!

 4. En ting er å konstatere norske politikeres løgner og uvitenhet satt i system. En helt annen ting er å finne løsninger på hvordan vi kan få stoppet dem. At vårt media notorisk motarbeider demokrati skyldes mer at også de tydeligvis ikke ser rekkevidden av sine eieres agenda!

 5. Det var jo ikke bare det at hun lot seg narre. Men hun lot seg altså også føre bak lyset av en velregissert forestilling med enkle følelsestaler, der de kritiske delegatene også ble holdt borte fra talerstolen. Konventet i Philadelphia er selvsagt ikke demokrati, men show for å forføre opinionen. Og hun var jo ikke den eneste som falt for «smørtaler».

  • «velregissert forestilling med enkle følelsestaler, der de kritiske delegatene også ble holdt borte fra talerstolen.»

   Store deler av publikum var også betalte skuespillere som måtte hyres inn på kort varsel, siden så mange Bernie-fans etterhvert boikottet showet eller ble bortvist fordi de buet på Hillary og hennes fremmøtte shills som shillet fra scenen. Skuespillerne satt med sine utdelte plakater og ropte og klappet på kommando.

   Det jeg tenker etter å ha sett NRKs panegyriske dekning av Hillary, er at MSM nå kødder. De forsøker å parodiere seg selv. Ingen annen forklaring er mulig. Det må være meningen at MSM skal kollapse for å bli erstattet av alternativmedier. Det er helt tydelig at eierne deres vil det, ellers hadde de ikke latt mediehusene sine holde på sånn. Trump-demoniseringen er like latterlig og parodisk som den servile logringen for Hillary, og jeg kan ikke lenger tro noe annet enn at det hele — både Hillary, Trump og hele mediedekningen av dem — er et gigantisk, iscenesatt sirkus. Rett og slett spill for galleriet.

   Hvis det ikke kommer noen global katastrofe slik jeg har spådd, vil det følgende skje (slik Ken på RG sier): Hillary blir, etter flere avsløringer fra Wikileaks, felt sammen med etablissementet (inkludert banksterne, MSM og FBI, som aktivt har forsøkt å dysse ned korrupsjonen hennes). Trump — som hele tiden var globalistenes egentlige hovedredskap — blir president. Sammen med Putin og alternativmediene kommer han til å stå i spissen for den «nye verdensordenen» som egentlig bare er en iscenesatt overgangsordning som varer i ca 7 år, hvorpå den blir avløst av den like iscenesatte «egentlige» nye verdensordenen.

   • Dette med at Trump blir president, matcher også teorien til frimureren og erkedruiden John Michael Greer. Og foreløpig ser det ut til at vi er on track for å oppfylle Albert Pikes selvoppfyllende profeti fra 1871, som tilsynelatende er basisen for arbeidet til Ken på RG.

   • Viktig å presisere at «fellingen» av Hillary, MSM, banksterne, FBI og resten av etablissementet, naturligvis bare er rent symbolsk og iscenesatt. Altså like mye spill for galleriet som hele denne såkalte valgkampen. Hillary får nok en smekk på lanken for syns skyld, slik kanskje også Tony Blair får for sitt bidrag til ødeleggelsen av Irak, men noen straff får ingen av dem før de kommer over i det hinsidige og skal dømmes — av de som har skapt dette universet — for sine gjerninger.

 6. Det finnes sannsynligvis ikke en -1- person på jordkloden som er motstander av handel mellom land. Vedkommende kan i tilfelle sannsynligvis ikke adekvat redegjøre for hva man mener med begrepet handel.

  Det er like sannsynlig at Trump er imot eksport av amerikanske varer som at Grande er imot import av billig arbeidskraft (som på sikt ødelegger arbeidsmarkedet til fordel for kjøperen).

  Frihandel er et gode, men det følger med en forutsetning: At handelen skjer på noenlunde like betingelser. Frihandel blir et onde dersom man tillater konkurrenter å delta som ikke er pålagt å følge visse lover, men tvert imot utbytter grovt sine ansatte.

  Skal man tillate et land å delta i frihandel må man kreve at dette landet underkaster seg en uavhengig gransking av bedrifter og arbeidsforhold. Oppfylles ikke kravene må det få konsekvenser.

  Dette burde være en større og mer betydningsfull sak for Grande og Venstre: Ja til rettferdig handel – Nei til utbytting.

 7. I en kronikk i NRK Ytring 30. juni mener Skei Grande også at det «problematisk» at Wikileaks har avslørt hvordan partieliten hos Demokratene aktivt saboterte kampanjen til Sanders. Det problematiske er altså ikke at Clinton-leiren bruker udemokratiske metoder, men at de blir avslørt.

 8. At han til en viss grad er vulgær kan man nok hevde, men det er nok mere en smakssak enn fakta. Reaksjonær er han derimot ikke. Ingen som når så langt som Trump kan være reaksjonær. Man kommer ikke dit Trump kommer uten å ha kontroll på følelseslivet sitt.

  Det er godt å se at Trump her atter engang går imot globalisering, Skei Grandes kritikk av ham er som musikk i mine ører. Og du På Steigan har selvfølgelig rett når du sier at Trump ikke er imot samhandel, ærlig talt finne det virkelig noen som tror at forretningsmannen Trump skulle være imot samhandel? Men, men den hjemvaskede majoriteten tror jo alt pressen skriver. Det Trump er imot er konkurranse forskyvning og angrep på den fri konkurranse som disse så kalle handelsavtalene i virkeligheten er.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.