Fransk politi krever at alle videoopptak av terroren blir «fullstendig slettet»

20

Den franske politimyndigheten som har ansvar for å bekjempe terror har krevd at Nice kommune sletter alle videoopptak fra overvåkingskameraer for de 24 timene omkring terroraksjonen 14. juli 2016. Dette melder den franske avisa Le Figaro.

Kravet er kommet svært overraskende på Nice kommune og der har man valgt å trosse kravet. Le Figaro har lykkes i å skaffe seg en kopi av direktivet fra anti-terrorenheten.

Det vises spesielt til seks overvåkingskameraer langs Promenade des Anglais der det kreves at alt videomateriale tilintetgjøres. En talsperson for myndighetene i Nice sier at det er første gang de har fått krav om å slette bevis i en kriminalsak.

Anti-terrorenheten sier at de har stilt kravet for å «hindre ukontrollert spredning» av videoene.
Avisa Nice Matin skriver at ordføreren i Nica har nektet å etterkomme kravet.

Kravet om å slette videobevis virker ganske absurd. Man ville forstått et krav om å sikre videomaterialet som bevismateriale, men å slette det virker mer enn merkelig. Hvis franske myndigheter ønsker å skape et inntrykk av at de har noe å skjule, skal de fortsette å opptre på denne måten.

Frankrike er i dag en militarisert stat under permanent unntakstilstand, en tilstand som etter myndighetenes egen definisjon suspenderer deler av den europeiske menneskerettskomkonvensjonen.

120.000 politi og soldater er nå utplassert over hele landet, og det er dagligdags å se tungt bevæpnede soldater i gatene og på kjøpesentra. Men det er ingenting som tilsier at dette militære oppbudet vil kunne hindre terror av den typen som rammet Nice, eller øksemannen på toget ved Würzburg eller skytteren på kjøpesenteret i München.

Allerede før terroren i Nica var tilliten til president François Hollande nede på 12%, ifølge instituttet TNS Sofres-Onepoint. Han er dermed den minst populære presidenten noensinne, og man kan jo spørre seg hvem de er disse 12% som liker presidenten. Populariteten hans er neppe økt etter Nice.

 

PS 25.07.2016:

Det er åpenbart stadig strid om overvåkingsvideoene. Politikvinne: Beordret til å endre Nice-rapport

Og i JDD: La policière responsable de la vidéosurveillance à Nice accuse le ministère de l’Intérieur

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


20 KOMMENTARER

 1. Franske myndigheter har mye å skjule, det er klart at under feiringa av nasjonaldagen i Nice var det omtrent ikke en eneste polititjenestemann å observere langs sjøpromenaden der toget gikk. Og president Hollande har ikke forstått at dette handler om mye mer enn en terrorist, men om mange, mange som landet har fostret opp, etterkommere etter de som landet tok med seg etter endt okkupasjon i Nordafrika og som idag er frustrerte etterkommere etter de som kom og idag bor i gettoer mest i mange byer. At Frankrike ikke tillater burka eller niqab, heller ikke hijab i jobbsammenheng gjør ikke saken mindre enkelt og dette er endel av det vi ser, ett sterkere hat som fører til terrorangrep.

 2. Det er nok mye Hollande ikke har skjønt. Han har f.eks. problemer med å se at Russland er vår fiende nr. 1. Like før Nato-toppmøtet 8. juli i år sa han at han så på Russland som en partner, ikke som en trussel, og han mener at Nato ikke skal bestemme hvilket forhold EU skal ha til Russland. Frankrike bygde dessuten to krigsskip (Mistral) i samarbeid med russerne, og de var klare for levering, men ble stoppet da sanksjonene mot R tråde i kraft. Nå er skipene solgt til Egypt, som for øvrig laster inn med fransk militært utstyr isteden for amerikansk. Frankrike går altså amerikanerne i næringa. http://www.ibtimes.com/france-russia-mistral-deal-2015-why-egypt-rapidly-stockpiling-french-defense-2115820 Det samme skjer i flere andre land http://www.france24.com/en/20150503-arms-sales-becoming-france-new-el-dorado-but-what-cost-francois-hollande-saudi-arabia-rafale
  Frankrike står dessuten for 16 prosent av Kinas import av våpen (nr. 2 etter russerne) http://www.china.org.cn/world/2015-03/17/content_35077540.htm
  Hvordan skal det gå med verden, hvis vi samarbeider med, og selger våpen til våre fiender? Vi kommer ikke til å ha fiender igjen!

  • Franske medier er like tafatte som norske medier, De har jo i stor grad importert dette problemet Frankrike da de trengte arbeidskraft, men idag får de føle på kroppen hva islam egentlig er, og hva de importerte. Når det er sagt skal jeg ikke underslå at flertallet av muslimene er fredelige.

 3. «Kravet om å slette videobevis virker ganske absurd. Man ville forstått et krav om å sikre videomaterialet som bevismateriale, men å slette det virker mer enn merkelig. Hvis franske myndigheter ønsker å skape et inntrykk av at de har noe å skjule, skal de fortsette å opptre på denne måten.»

  Javisst. Eller, for å si det med mindre redaktøransvarlige ord:

  Det er i kriminalsaker vanligvis bare skyldige som har et sterkt ønske om at foreliggende sentralt bevismateriale skal gjøre et mirakuløst forsvinningsnummer før saken er ferdig etterforsket.

  • «Far er over mor, mor er over meg, og jeg er over katta». I likhet med Norge, styres også Frankrike utenfra.

   • Ja, men katta er i hvert fall lynskeptisk til sånne hierarkiske strukturer. Det er mer enn man kan si om de fleste av oss.

 4. Tysk politi gikk ut offentlig (bl.a. på Twitter) i går kveld, og krevde at alle privatpersoners bilder og opptak av hendelsen i München, ble slettet.

  Richard Gutjahr, en tysk «journalist» som tilfeldigvis befant seg på riktig tid og sted for terroren både i Nice og i München, filmet begge begivenhetene på svært stoisk vis, uanfektet av de angivelig dramatiske begivenhetene. Gutjahrs opptak er de offisielt sanksjonerte, som politiet ikke vil ha slettet.

  Gutjahr er tilfeldigvis gift med israelske Einat Wilf, Knesset-medlem og Mossad-agent.

  https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/4u5oem/what_are_the_odds_same_guy_that_filmed_france/

  Og vil dere se hva slags menneske Gutjahr egentlig er, anbefaler jeg en titt på Twitterprofilen hans. Eller bedre: YouTube-kontoen.

  Også får folk prøve å følge med på Gutjahrs videre reiser. Hvor drar han med kameraet sitt neste gang? Og kommer han «tilfeldigvis» til å bli vitne til svært dramatiske, destruktive begivenheter også da?

 5. «Men det er ingenting som tilsier at dette militære oppbudet vil kunne hindre terror av den typen som rammet Nice, eller øksemannen på toget ved Würtzburg eller skytteren på kjøpesenteret i München.»

  For å si det som det er: Hensikten med det militære oppbudet er å gi Mos… øh … ISIS fritt leide, slik at de kan gjennomføre både sine hoaxes og sine falsk flagg-angrep uforstyrret. Det er derfor israelske «sikkerhetsselskaper» alltid har ansvaret for «sikkerheten» på steder hvor det begås «muslimsk» terror.
  Følg med på OL i Rio, f.eks.

  Kanskje Gutjahr tar seg en tur til Rio også? Sammen med kona og kameraet?

  En annen hensikt med militarisert politi er å skaffe økte inntekter (og dermed økt innflytelse) til produsentene av våpen, ammo og annet utstyr det militariserte politiet benytter.

 6. Kaosteoriens blodige profitører
  Kravet om sletting av opptak – kommer etter hva jeg forstår av brevet fra kontoret til d`général de la Police Nationale, Jean-Marc Falcone. I 2006 ble han utnevnt som assistent til Alain Juillet som har ledet mange franske og utenlandske selskaper før han ble utnevnt som direktør for DGSE (Directorate-General for External Security) fra 2002 til 2003.
  – Frem til 2009 var Juillet ansvarlig for rapportering innen Top Business Intelligence – til statsministeren. Han sluttet seg til advokatfirmaet Orrick som seniorrådgiver, og ble utnevnt som Kommandør av Legion of Honour juli 2009. Siden mai 2011 har Alain Juillet vært president i Directors Club Safety Enterprises med fokus på sikkerhet hos bedriftsledere og ansatte i internasjonale selskaper.
  – Jean-Marc Falcone ble utnevnt som sjef for Police Nationale i 2014 da han vant over nominerte Claude Baland, som isteden ble sikkerhetssjef for Renault. Vi NBIM har økt våre investeringer i Renault fra 2,5 mrd i 2010 til 10 mrd i 2015. Vi eier nå altså hele 3,81% av selskapet og det franske folk eier 19,7%. For å ta de andre hovedaksjonærene har vi 22 mrd investert i Daimler direkte og 3,7 mrd i Nissan, hvorav 3,3 mrd i Nissan Motor Co. OBS (!) Den største aksjonæren i Nissan er… Renault – og da blir vår og Wallstreet mm (indirekte) eierskap betydelig større i denne meget kjente korporasjonen.

  NISSAN (4-Traders)
  Renault SA – 43.4%
  Daimler AG – 3.19%
  Dodge & Cox – 1.73%
  Templeton Global Advisors Ltd. – 1.58%
  Nippon Life Insurance Co. – 1.23%
  Nomura Asset Management Co., Ltd. – 1.09%
  The Vanguard Group, Inc. – 1.06%
  Norges Bank Investment Management – 0.82%
  BlackRock Fund Advisors – 0.71%
  Nissan Motor Co., Ltd. – 0.68%

  RENAULT (4-Traders)
  Government of France – 19.7%
  Nissan Motor Co., Ltd. – 15.0%
  Norges Bank Investment Management – 3.81%
  Daimler AG – 3.10%
  Renault SA Employee Stock Ownership Plan – 2.08%
  Alken Asset Management Ltd. – 1.27%
  Renault SA – 1.21%
  The Vanguard Group, Inc. – 1.20%
  Capital Research & Management Co. – 1.17%
  Henderson Global Investors Ltd. – 1.01%

  DAIMLER AG
  Kuwait Investment Authority (Investment Management) – 6.90%
  Norges Bank Investment Management – 2.99%
  The Vanguard Group, Inc. – 1.83%
  Harris Associates LP – 1.62%
  Nissan Motor Co., Ltd. – 1.54%
  Renault SA 16,448,378 1.54%
  BlackRock Asset Management Deutschland AG – 1.52%
  State Street Global Advisors Ltd. – 1.51%
  Lyxor International Asset Management SAS – 1.30%
  BlackRock Fund Advisors – 1.29%

  Spørsmål som reiser seg er om arbeidsoppgaver til et delprivatisert guvernement er gitt for å forsvare folk – eller bedriftens økonomi. Den logiske bristen ved å slette «bevis» blir ubegripelig. En ting er sikkert. Våpenindustrien går som hakka møkk og verden går baklengs i historien med de samme aktørene bak stikkene. Nato synes nå å driftes på gammal mafiaoppskrift. «Betal ellers blåser vi lokalene til himmels og tar over markedet.» Hva synes du Jens? Fra å representere en fredsnasjon står han nå frem som sekretær for en global privatisert kapitalmafia med mål om et globalt «aksjeselskap, fordelt på få grådige hender. En fredsbevegelse må på ny mobilseres. Hvem faen ønsker krig?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.