Fransk politi krever at alle videoopptak av terroren blir «fullstendig slettet»

0

Den franske politimyndigheten som har ansvar for å bekjempe terror har krevd at Nice kommune sletter alle videoopptak fra overvåkingskameraer for de 24 timene omkring terroraksjonen 14. juli 2016. Dette melder den franske avisa Le Figaro.

Kravet er kommet svært overraskende på Nice kommune og der har man valgt å trosse kravet. Le Figaro har lykkes i å skaffe seg en kopi av direktivet fra anti-terrorenheten.

Det vises spesielt til seks overvåkingskameraer langs Promenade des Anglais der det kreves at alt videomateriale tilintetgjøres. En talsperson for myndighetene i Nice sier at det er første gang de har fått krav om å slette bevis i en kriminalsak.

Anti-terrorenheten sier at de har stilt kravet for å «hindre ukontrollert spredning» av videoene.
Avisa Nice Matin skriver at ordføreren i Nica har nektet å etterkomme kravet.

Kravet om å slette videobevis virker ganske absurd. Man ville forstått et krav om å sikre videomaterialet som bevismateriale, men å slette det virker mer enn merkelig. Hvis franske myndigheter ønsker å skape et inntrykk av at de har noe å skjule, skal de fortsette å opptre på denne måten.

Frankrike er i dag en militarisert stat under permanent unntakstilstand, en tilstand som etter myndighetenes egen definisjon suspenderer deler av den europeiske menneskerettskomkonvensjonen.

120.000 politi og soldater er nå utplassert over hele landet, og det er dagligdags å se tungt bevæpnede soldater i gatene og på kjøpesentra. Men det er ingenting som tilsier at dette militære oppbudet vil kunne hindre terror av den typen som rammet Nice, eller øksemannen på toget ved Würzburg eller skytteren på kjøpesenteret i München.

Allerede før terroren i Nica var tilliten til president François Hollande nede på 12%, ifølge instituttet TNS Sofres-Onepoint. Han er dermed den minst populære presidenten noensinne, og man kan jo spørre seg hvem de er disse 12% som liker presidenten. Populariteten hans er neppe økt etter Nice.

 

PS 25.07.2016:

Det er åpenbart stadig strid om overvåkingsvideoene. Politikvinne: Beordret til å endre Nice-rapport

Og i JDD: La policière responsable de la vidéosurveillance à Nice accuse le ministère de l’Intérieur

 

Forrige artikkel”Krigen mot terror” og de multinasjonale selskapene som tjener på den
Neste artikkelUSA:s och Frankrikes attacker dödar över 100 civila i Syrien
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).