Fransk politi krever at alle videoopptak av terroren blir «fullstendig slettet»

0

Den franske politimyndigheten som har ansvar for å bekjempe terror har krevd at Nice kommune sletter alle videoopptak fra overvåkingskameraer for de 24 timene omkring terroraksjonen 14. juli 2016. Dette melder den franske avisa Le Figaro.

Kravet er kommet svært overraskende på Nice kommune og der har man valgt å trosse kravet. Le Figaro har lykkes i å skaffe seg en kopi av direktivet fra anti-terrorenheten.

Det vises spesielt til seks overvåkingskameraer langs Promenade des Anglais der det kreves at alt videomateriale tilintetgjøres. En talsperson for myndighetene i Nice sier at det er første gang de har fått krav om å slette bevis i en kriminalsak.

Anti-terrorenheten sier at de har stilt kravet for å «hindre ukontrollert spredning» av videoene.
Avisa Nice Matin skriver at ordføreren i Nica har nektet å etterkomme kravet.

Kravet om å slette videobevis virker ganske absurd. Man ville forstått et krav om å sikre videomaterialet som bevismateriale, men å slette det virker mer enn merkelig. Hvis franske myndigheter ønsker å skape et inntrykk av at de har noe å skjule, skal de fortsette å opptre på denne måten.

Frankrike er i dag en militarisert stat under permanent unntakstilstand, en tilstand som etter myndighetenes egen definisjon suspenderer deler av den europeiske menneskerettskomkonvensjonen.

120.000 politi og soldater er nå utplassert over hele landet, og det er dagligdags å se tungt bevæpnede soldater i gatene og på kjøpesentra. Men det er ingenting som tilsier at dette militære oppbudet vil kunne hindre terror av den typen som rammet Nice, eller øksemannen på toget ved Würzburg eller skytteren på kjøpesenteret i München.

Allerede før terroren i Nica var tilliten til president François Hollande nede på 12%, ifølge instituttet TNS Sofres-Onepoint. Han er dermed den minst populære presidenten noensinne, og man kan jo spørre seg hvem de er disse 12% som liker presidenten. Populariteten hans er neppe økt etter Nice.

 

PS 25.07.2016:

Det er åpenbart stadig strid om overvåkingsvideoene. Politikvinne: Beordret til å endre Nice-rapport

Og i JDD: La policière responsable de la vidéosurveillance à Nice accuse le ministère de l’Intérieur

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.