Utstrakt misnøye mot EUs politikk overfor Russland

3

EU og NATO med Norge på slep har lagt seg på en svært negativ og krigersk kurs mot Russland. Det viser seg at det er utbredt misnøye med denne politikken i hele Europa. En meningsmåling fra Pew Global viser at det er flertall mot denne politikken i alle de landa der undersøkelsen er gjennomført.

Majorities or pluralities in all the EU member states surveyed disapprove of the job being done by the institution in dealing with Russia. The strongest criticism comes from Greece (69%), Sweden (55%), France (53%), Italy and Hungary (both 52%).

Europeans are divided about how to treat Russia going forward. About nine-in-ten Greeks believe it is more important to have a strong economic relationship with Russia than to be tough with Moscow on foreign policy disputes. Smaller majorities of Hungarians (67%), Germans (58%) and Italians (54%) agree.

Svenskene skiller seg ut. Et flertall (71%) vil ha en hardere politikk mot Russland. Noe er skjedd i det tidligere ganske nøytrale Sverige.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Jeg ser ganske store likheter mellom den svenske befolkningen og befolkningen i Nord-Korea. Og Norge kommer etter med stormskritt …

    • Vi får håpe at det blir Brexit snart. Det kan gi ringvirkninger. For mindre enn to uker siden hevdet lygenmedia nrk her at flertallet for å være i EU var på over ti prosent. Nå har de endelig kommet med tall som viser at det vipper motsatt vei. De fleste briter tror imidlertid at valger kommer til å bli rigget.

  2. Hvis man setter seg et sted ute og prøver å snakke utenrikspolitikk er gjengangeren at folk hater russerne men de vet ikke helt hvorfor? Løsningen på dette er altså at vi skal være i en sone med flere og flere taktiske atomvåpen. De blir jo også brukt her i en konflikt Det er ikke gjenstand for drøftelser. Kan det være så mange som ikke forstår?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.