Utstrakt misnøye mot EUs politikk overfor Russland

0

EU og NATO med Norge på slep har lagt seg på en svært negativ og krigersk kurs mot Russland. Det viser seg at det er utbredt misnøye med denne politikken i hele Europa. En meningsmåling fra Pew Global viser at det er flertall mot denne politikken i alle de landa der undersøkelsen er gjennomført.

Majorities or pluralities in all the EU member states surveyed disapprove of the job being done by the institution in dealing with Russia. The strongest criticism comes from Greece (69%), Sweden (55%), France (53%), Italy and Hungary (both 52%).

Europeans are divided about how to treat Russia going forward. About nine-in-ten Greeks believe it is more important to have a strong economic relationship with Russia than to be tough with Moscow on foreign policy disputes. Smaller majorities of Hungarians (67%), Germans (58%) and Italians (54%) agree.

Svenskene skiller seg ut. Et flertall (71%) vil ha en hardere politikk mot Russland. Noe er skjedd i det tidligere ganske nøytrale Sverige.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.