Utstrakt misnøye mot EUs politikk overfor Russland

0

EU og NATO med Norge på slep har lagt seg på en svært negativ og krigersk kurs mot Russland. Det viser seg at det er utbredt misnøye med denne politikken i hele Europa. En meningsmåling fra Pew Global viser at det er flertall mot denne politikken i alle de landa der undersøkelsen er gjennomført.

Majorities or pluralities in all the EU member states surveyed disapprove of the job being done by the institution in dealing with Russia. The strongest criticism comes from Greece (69%), Sweden (55%), France (53%), Italy and Hungary (both 52%).

Europeans are divided about how to treat Russia going forward. About nine-in-ten Greeks believe it is more important to have a strong economic relationship with Russia than to be tough with Moscow on foreign policy disputes. Smaller majorities of Hungarians (67%), Germans (58%) and Italians (54%) agree.

Svenskene skiller seg ut. Et flertall (71%) vil ha en hardere politikk mot Russland. Noe er skjedd i det tidligere ganske nøytrale Sverige.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen pakistanske hæren og jihadismen
Neste artikkelSlaget om Aleppo og Syrias framtid
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).