Tysklands utenriksminister kritiserer NATO-øvelse i Polen

0

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier (SPD) har i et intervju med avisa Bild am Sonntag kommet med en kraftig kritikk av NATOs store militærøvelse i Polen. Der Spiegel siterer intervjuet slik:

Det vi nå ikke skal gjøre er å hisse opp stemninga ytterligere gjennom sabelrasling og krigshyl. Den som tror at man skaffer Tyskland mer sikkerhet gjennom symbolske panserparader på østgrensa, tar feil.

Steinmeier markerer seg klart mot denne største militærøvelsen nær den russiske grensa noen gang og betegnet den som «fatal». Istedenfor det Steinmeier kaller en konfrontasjonspolitikk, argumenterer han for mer dialog og samarbeid med Russland.

SPD er koalisjonspartner med Angela Merkels CDU, og det blir lagt merke til at nettopp den sosialdemokratiske utenriksministeren i et så viktig land som Tyskland kommer med en så skarp kritikk av NATOs krigspolitikk. Dette skjer bare få uker før NATO-toppmøtet i Warszawa 8.–9. juli. På det møtet skal NATO blant annet vedta å opprette fire rullerende bataljoner i Baltikum og Polen, som Jens Stoltenberg sa på NATO-møtet 13. juni 2016.

Så NATO skal vedta å gjøre «sabelrasling og krigshyl» på østgrensa, ikke bare i øvelsen Anakonda, men som permanent ordning.

Noe sånt ville naturligvis aldri ha kommet fra en norsk sosialdemokrat. Arbeiderpartiet er en solid støttespiller for all sabelrasling og alle krigshyl som måtte komme fra NATO. Tidligere AP-leder, «venstresidas» mann, Stoltenberg roser nå den massive opprustninga i NATO og kaller den for «virkelige framskritt».

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.